Ton Nijenhuis: "het spel met de drie V's .."
Ton Nijenhuis: "het spel met de drie V's .." (Foto: RodiMedia/NV)

Ton Nijenhuis (Tonsultancy Advies): “De passie die in ondernemers zit raakt mij”

Algemeen

“Stel dat je als ondernemer een mooi plan hebt uitgedacht, of jezelf een ambitieus doel hebt gesteld. Onderweg stuit je op tegenslag of problemen en je begint aan jezelf twijfelen. Dan moet je mij bellen, ik ga je helpen!” Het is niet zo moeilijk voor te stellen hoe Ton Nijenhuis via zijn bedrijf Tonsultancy Advies, de ondernemers die hij bijstaat naar de gestelde finish leidt. Hij denkt mee, maar neemt je ook mee, in eindeloos enthousiasme. Daarbij denkt hij vooral in oplossingen. Met zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, met name in de financiële dienstverlening, heeft hij het allemaal wel zo’n beetje meegemaakt. Hij vindt niets mooier dan andere mkb-ers helpen een volgende stap te zetten.

“Ik geef bedrijfsadviezen om ondernemers te helpen met de uitdagingen waar ze voor staan, met veranderingen die ze in hun branche zien aankomen en met veranderingen binnen hun eigen bedrijf. Bijvoorbeeld in de producten of diensten die ze aanbieden, of met eventuele kostenreductie die doorgevoerd moeten worden”, legt Ton uit. “Er zijn altijd issues binnen een bedrijf. Als mkb-er sta je er veelal alleen voor, dat is soms best wel eenzaam. Dan heb je behoefte te sparren met iemand die ervaring heeft in het bedrijfsleven en met de vraagstukken die zich aandienen. Iemand die op afstand naar dezelfde onderneming en dezelfde problematiek kijkt, maar vanuit een andere invalshoek. Ik luister en ik stel vragen. Als ik vraag hoe een bepaald plan uitgevoerd moet worden, valt het vaak stil. En dat is logisch, want je kan niet alles tegelijk. Ik zorg dat plannen worden waargemaakt. Dat de strategie in je hoofd daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Dat ga ik, nee, gaan wé samen regelen.”

Structuur en cultuur

Dat regelen bestaat bij Ton uit twee belangrijke componenten: structuur en cultuur. Structuur aanbrengen in o.a. de bedrijfsvoering en communicatiestromen, om te zorgen dat alle ‘neuzen dezelfde kant op staan’. Een structuur die past bij de cultuur van een bedrijf. “Die cultuur heb ik uitgewerkt in een model van drie cultuurpijlers, te vinden op de website www.cultuurpijlers.nl. Deze drie pijlers staan voor Veiligheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid, de 3 V’s, en vormen het fundament van elke organisatie. Want wanneer dat fundament er niet is, dan rust de structuur op niets en is gedoemd te mislukken.”

Cultuurscan

Om die drie pijlers te meten en analyseren heeft Ton een cultuurscan ontwikkeld. Een scan met 60 stellingen. “Dat geeft inzicht in de volwassenheid van de drie cultuurpijlers. Het helpt organisaties om zaken te duiden. Weten hoe het zit met de sociale veiligheid die medewerkers ervaren, het vertrouwen en hun verantwoordelijkheid jegens het bedrijf, collega’s en zichzelf. Tenslotte zijn het altijd de mensen in het bedrijf die het moeten doen. Ze moeten zich veilig voelen om te vragen wat ze willen vragen en vertrouwen hebben om zich uit te spreken. Met de uitkomsten ga ik in gesprek met de opdrachtgever.”

Hybride werken

Een andere focus van Ton is het begeleiden van bedrijven na de coronatijd. “Bij veel bedrijven hebben medewerkers lang thuis gewerkt, maar nu of straks gaan we weer (deels) naar kantoor. Pakken we gewoon de draad weer op waar we anderhalf jaar geleden zijn gestopt?”, vraagt hij. “Ik denk het niet. Er is wel één en ander veranderd. Het thuiswerken heeft iets gedaan met mensen. Positief voor de één, negatief voor de ander. Iedereen komt straks met een andere mindset naar kantoor. Bij grote bedrijven zie je dat ze de omgeving vaak al hebben aangepast, de kantoortuin is weg, er zijn huiskamers en stilteruimtes aangebracht. Dat is allemaal buitenkant, maar wie let er nou op de cultuur? Hoe ga je zaken goed regelen en in gesprek met je medewerkers? Hoe wordt er samengewerkt wanneer de ene helft thuis zit, en de andere helft op kantoor?”

Ook dat gesprek gaat over de cultuurpijlers. “Veel bedrijven praten niet over wat er in het hoofd van hun medewerkers gebeurt. Toon die betrokkenheid naar je medewerkers. Zo ontstaat een fijn bedrijf waar mensen graag werken en waar ze trots op zijn. Of je nu 2 of 200 mensen aan het werk hebt. Wanneer je het ‘spel-met-de-drie-V’s’ beheerst en het gaat goed, dan word je een beter bedrijf waar niet alleen de medewerkers zelf maar ook de klanten trots op zijn.”

Ton Nijenhuis is ook beschikbaar voor interimklussen, coachingstrajecten en (groeps)trainingen. Voor meer informatie over wat hij kan betekenen:

www.tonsultancy.nl

www.cultuurpijlers.nl

Wie is Ton?

Ton Nijenhuis is gepokt en gemazeld in met name de financiële dienstverlening. Zijn ervaringen en kennis bundelde hij in zijn boek ‘Van strategie naar operatie’. Dertig jaar werkte hij als leidinggevende, hij was negen jaar directeur van verzekeringsmaatschappij Proteq. Hij zette met twee foundingpartners Route Mobiel op, en was vijf jaar directeur van de franchiseformule RegioBank met 550 kantoren in het land. Daar is zijn band met zelfstandig ondernemers ontstaan. “Ik moest de balans vinden, afwegingen maken tussen de belangen van de zelfstandig adviseurs, de belangen van RegioBank zelf, van de aandeelhouders en van de toezichthouders. In dat spel heb ik heel veel ondernemers gesproken, zelfstandig adviseurs in de franchiseformule. Mooie gesprekken. De passie die in ondernemers zit, de regio waarin ze werken, dat vind ik mooi, dat raakt mij.”

Om ondernemers bij te staan heeft Ton een speciaal MKB-arrangement ontwikkeld, het HAAS-model. Hulp-As-A-Service. In dit model is hij beschikbaar wanneer je als ondernemer even hulp nodig hebt.