De Hema verhuist naar de locatie waar nu nog C&A zit.
De Hema verhuist naar de locatie waar nu nog C&A zit. (Foto: Han Giskes)

Jumbo naar WEC, Hema verhuist

Algemeen

In de loop van 2022 krijgt het Eggert winkelcentrum te maken met een flinke verhuizing. Dit als gevolg van de strategische samenwerking tussen Jumbo en HEMA. Het betekent dat Jumbo Supermarkten in de eerste helft van volgend jaar in het huidige pand van de HEMA haar nieuwe winkel opent. En tegelijkertijd gaat HEMA verhuizen naar de locatie waar nu nog C&A is gevestigd. C&A verdwijnt daarmee uit het straatbeeld in Purmerend.

Strategische samenwerking zorgt voor grote wisseltruc

“We zijn er erg trots op dat we deze nieuwe Jumbo winkel in Purmerend openen. We streven naar meer dan 100 procent klanttevredenheid op basis van onze succesvolle Jumbo formule: de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service. Deze ambitie kunnen we alleen waarmaken met het enthousiasme, de vakkundigheid en de inzet van onze medewerkers”, aldus Frits van Eerd, CEO van Jumbo tegenover Regio Zaken.

Begonnen als groothandel

Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie. In 1921 begonnen als groothandel en sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt naar inmiddels de tweede supermarktketen van Nederland. In 2019 kwamen daar de eerste winkels in België bij. Jumbo telt momenteel ruim 690 supermarkten, waaronder 8 Foodmarkten en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com. Ook voert het concern het gemakswinkelconcept Jumbo City, waarin elementen van de reguliere Jumbo winkel, Foodmarkt én van restaurantketen La Place worden gecombineerd. Zo wil Jumbo lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen.

Nieuwste HEMA concept

HEMA Purmerend vestigt zich vanaf maart 2022 in het pand waar nu nog C&A is gevestigd. De nieuwe winkel is 1.150 vierkante meter groot en wordt ingericht volgens het nieuwste HEMA winkelconcept. Vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling van de winkels vallen op. De indeling maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn.

Strategische samenwerking

De verhuizing van HEMA maakt onderdeel uit van de strategische samenwerking die in 2019 is aangegaan met Jumbo Supermarkten. Deze samenwerking houdt in dat in totaal 17 HEMA locaties in Nederland en België worden geruild, betrokken of samengaan met Jumbo. Na de verhuizing wordt op de huidige locatie in Purmerend een supermarkt geopend door Jumbo. Tegelijkertijd biedt de verhuizing voor HEMA een uitgelezen kans om de nieuwe locatie in te richten volgens het laatste winkelconcept. Het zal klanten direct opvallen dat de winkel niet alleen eenvoudiger en logischer is ingedeeld, maar ook dat de winkel een frisse en duurzame uitstraling heeft.

Vers en gezond

Voor de foodafdelingen en restaurants is een nieuw concept ontwikkeld onder de naam ‘HEMA keuken’, waarbij vers en gezond eten centraal staat. Het restaurant heeft een volledig nieuw uiterlijk met balies waar salades, gezonde broodjes, smoothies, sappen en verse soepen worden bereid. De gerechten bevatten 100% natuurlijke ingrediënten en zijn geheel naar HEMA receptuur ontwikkeld. HEMA speelt hiermee in op de stijgende vraag naar verse en gezonde maaltijden.

Phillip Mes, landendirecteur HEMA Nederland: “Al sinds 1979 maakt HEMA het dagelijks leven van onze klanten in Purmerend beter, leuker en makkelijker. Ik ben bijzonder trots dat in maart 2022 de vernieuwde HEMA in Purmerend opent. In de afgelopen tijd is het nieuwste HEMA winkel- en restaurantconcept uitgebreid getest onder klanten in Nederland en België. HEMA ontving tijdens de testperiode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers.” HEMA verwacht dat dit in Purmerend niet anders zal zijn.