Afbeelding
(Foto: )

Even voorstellen: Nieuwe PRO-leden

Farid Heinsius De Presentatiemaker

Mijn naam is Farid Heinsius (33). Sinds 2018 ben ik van start gegaan met mijn bedrijf De Presentatiemaker. Ik ben opgegroeid in Oostzanerwerf en door de jaren heen kwam ik al in Purmerend. Als kind met mijn ouders mee naar de Koemarkt. Toen er nog letterlijk koeien, schapen en kippen stonden. Wij gingen vaak nieuwe kippen kopen voor in de kippenren thuis.

Los van familie en vrienden die in Purmerend wonen, mijn oude dansschool Ruud van het Kaar en vorige werkgever CONO Kaasmakers (in de Beemster) heb ik ook een zakelijk netwerk in Purmerend opgebouwd. Via Henry Wassink (wie kent hem niet), ben ik aan een heel fijn kantoor gekomen op de Van IJsendijkstraat. Met De Presentatiemaker sturen we zelfstandig ondernemers, salesteams en businesstrainers op pad met een effectieve en indrukwekkende presentatie. Zodat zij maximaal voorbereid zijn en hun moment van presenteren écht goed kunnen uitpakken. Geen saaie PowerPoint presentatie, maar interactief en visueel sterk. Waarbij voor onze klanten meestal het sales-element meespeelt. Hier kunnen wij echt een verschil maken aan tafel voor onze klanten en zij op hun beurt bij hun potentiële klanten.

Daarnaast ben ik een netwerktijger en sinds 1 juli regiodirecteur van BNI Noord-Holland Zuid. Ik heb een groot netwerk en ken o.a. via BNI, in Purmerend veel ondernemers. Daarbuiten is het netwerk ook actief van Waterland, Zaanstreek, Alkmaar t/m Haarlem en omgeving. Ik vind het onwijs leuk om andere ondernemers te prikkelen, zodat zij zich positief kunnen ontwikkelen. Als persoon én met de business!

Een kop koffie staat altijd klaar …


Hans Greve, Passie in Retail

Mijn naam is Hans Greve,  ik ben 63 jaar en woonachtig in Purmerend, samen met Bernadet. Sinds een jaar ben ik eigenaar van Passie In Retail, een eenmanszaak. Mijn core business is het coachen en adviseren van (jonge, startende) ondernemers en dan met name gericht op de retail/supermarktbranche. Mijn achtergrond ligt voornamelijk bij Albert Heijn, daar heb ik diverse - operationele, commerciële en marketing - functies bekleed. De daar opgebouwde ervaring en het netwerk kan ik nu prima gebruiken in mijn huidige job. Mijn klantenkring is zeer divers, van droogbloemen tot wodka, hoe gaaf is dat!

En dan nog werken met jeugdige, startende ondernemers, dat geeft mij heel veel energie. Inmiddels woon ik al 28 jaar in Purmerend, daarvoor in Amsterdam. De band met Purmerend wordt steeds hechter. Waar het begon met diverse bestuursfuncties  (tennis en basisschool) is het nu het opgebouwde netwerk. Daarnaast natuurlijk de gezellige Koemarkt en de vele bourgondische plekjes die er zijn.


Wat zou het mooi zijn als ik ook jonge Purmerendse ondernemers een zetje in de rug kan geven. Lidmaatschap van de PRO kan daar zeker toe bijdragen, wie weet……


Raymond de Groodt, Erkamp Glas

Ik ben als 18-jarige jongen als glaszetter bij Erkamp Glas gaan werken. Dit heb ik jaren met veel plezier gedaan, maar in 2015 ben ik voor mezelf gaan werken. In 2017 was er voor Erkamp Glas een serieuze koper; laat dit nou ook een droom van mij zijn geweest. Hier heb ik meteen werk van gemaakt en zodoende kocht ik in 2017 het bedrijf waar mijn hart jaren heeft geklopt.

In die tijd was er werk aan de winkel en deed ik alles alleen, nu zijn we gegroeid met Ilona op kantoor, die hier van onschatbare waarde is, wat ook vanuit klanten teruggekoppeld wordt. En hebben we op de buitendienst twee toppers, Raymond Klok en Gerard Hoek, met verstand van glas en kwaliteit, en zij laten ook alles weer netjes achter. Dat maakt ons een compleet team, waarin op alle vlakken de neuzen dezelfde kant op staan. In vier jaar hebben we een nieuw wagenpark opgebouwd en Erkamp Glas weer laten stralen. Wij doen, voor bedrijven en particulieren, alles op het gebied van glas: vernieuwing van dubbel glas, enkelglas, voorzetramen, douchewanden, spiegels, tafelbladen, keukenachterwanden, glas in lood in dubbelglas etc.


Ons doel is een stabiel bedrijf met goede service te blijven behouden, een team dat voor elkaar klaar staat en voor de klant. Dit is wat we al hebben maar dat willen we ook blijven doen.


Tjitze van der Dam, Culinair AnnoNu

Ik ben Tjitze van der Dam van Culinair AnnoNu. Ik ben in oktober 2019 begonnen als ondernemer. Na een lange tocht in de mooiste hotels en restaurants van Nederland als Chef (o.a. Ron Blaauw Amsterdam, Waldorf Astoria en De Vrienden van Jacob) was ik klaar om ondernemer te worden. Ik wilde mijn eigen koers volgen en mijn ambitie om alleen maar leuke dingen te doen waarmaken. 


Ik ben private chef. Ik verzorg fine dining diners voor kleine en grote gezelschappen, altijd op locatie, en zowel privé als zakelijk. Daarnaast ondersteun ik horecaondernemers met optimalisatie en ontwikkeling van hun product, van menukaart tot keukentraining en alles wat daarbij hoort. Ik woon nu vier jaar in Purmerend en ben hier helemaal op mijn plek. Tijdens verschillende netwerk events van lokale ondernemers voel ik mij helemaal op mijn plek tussen deze gedreven en gemotiveerde ondernemers. Wat ik wil bereiken is, door kennis en netwerk te delen met mede ondernemers een gewaardeerde ondernemer in Purmerend/Beemster te worden.

Samen kom je verder. 

Culinaire groet!


Ton Nijenhuis Tonsultancy Advies

Ik ben Ton Nijenhuis en ben de eigenaar van Tonsultancy Advies. Ik ben mijn interim management- en adviesbureau ruim drie jaar geleden gestart. Daarnaast ben ik de eigenaar van Cultuurpijlers.nl.

Ik ben geboren en getogen in Purmerend en ben vergroeid met de mooiste regio van Nederland: Waterland. Een stuk waar Nederland op zijn mooist bij elkaar komt; polders, molens, dorpen, steden, water, natuur, recreatie, lekkere restaurants, leuke cafés en natuurlijk gezellige mensen. Tonsultancy Advies is een interim management- en adviesbureau. Ik help ondernemers om plannen waar te maken. Om ideeën en veranderingen ook daadwerkelijk geïmplementeerd te krijgen. Ik bied structuur, en werk aan de cultuur. Op mijn site www.cultuurpijlers.nl bied ik een cultuurscan aan die de veiligheid, het vertrouwen en de verantwoordelijkheid in een organisatie meet en analyseert. Van daaruit bouwen we samen verder aan een onderneming waar iedereen trots op zal zijn. Cultuurpijlers is een vervolg op mijn boek 'Van strategie naar operatie' dat ik drie jaar geleden heb geschreven. Dit boek is gebaseerd op ruim dertig jaar ervaring als leidinggevende, manager en directeur bij verschillende organisaties.


Ik kan ondernemers helpen om plannen waar te maken. Ik kan ze helpen als ze even vastzitten en niet meer weten hoe ze verder moeten. Of niet meer weten hoe ze een noodzakelijke verandering moeten doorvoeren. Of helpen om medewerkers mee te nemen in de plannen voor de toekomst. Om de samenwerking te bevorderen. Om werken nog leuker te maken. Om de transitie van thuis werken naar weer op kantoor te begeleiden.


Uiteindelijk wil ik een regio waar mooie en succesvolle ondernemers actief zijn. Een gezonde en toekomstbestendige regio.

Raymond de Groodt
Tjitze van der Dam
Ton Nijenhuis
Farid Heinsius
Hans Greve