Arjan Molenaar
Arjan Molenaar (Foto: Els Broers)

Even voorstellen: nieuwe PRO-leden

Arjan Molenaar, Ambitious Training & Advies

Ik ben Arjan Molenaar en ben de eigenaar van Ambitious Training & Advies (www.ambitiousadvies.nl). Na 17 jaar in loondienst als consultant te hebben gewerkt, startte ik ruim vier jaar geleden mijn eigen advies- en trainingsbureau. Ik ben woonachtig in Volendam, maar actief op verschillende plekken in de regio en ver daarbuiten. Ik help ondernemers bij het brengen van structuur, het beter laten samenwerken van teams en het echt realiseren van verbeteringen. De focus ligt op de iets kleinere MKB-bedrijven. Ik maak zaken zichtbaar en bespreekbaar. Ik kom bij verschillende soorten bedrijven op de werkvloer en voer gesprekken in de directiekamer. Maar ik sta ook om 06.00 uur op een bouwplaats. Afhankelijk van het vraagstuk in een bedrijf loop ik mee en breng verbeterkansen in kaart waar kansen zijn. 

Daarnaast ben ik Profile Dynamics Consultant. Deze methode biedt inzicht in de onderliggende drijfveren van mensen, die grotendeels hun denken en gedrag bepalen. Wat vindt iemand prettig, of voor welk gedrag is hij juist allergisch? De analyse zet ik om in inzicht voor de medewerker, voor de teamdynamiek of om verbeteringen door te voeren, maar kan zeker ook gebruikt worden bij het invullen van een vacature.

Nannette Kinkhorst de Jongh, De Jongh Fietsspecialist

Mijn naam is Nanette Kinkhorst-de Jongh en ik run, samen met mijn man Koert, de Jongh fietsspecialist in de Peperstraat in Purmerend. Bijna zes jaar geleden zijn we samen gegaan met mijn ouders Piet en Nel de Jongh en op 1 januari 2019 hebben wij het bedrijf geheel overgenomen. Het bedrijf bestaat 85 jaar en wij zijn de vierde generatie.

We zijn een groeiend bedrijf en verkopen fietsen, kleding, onderdelen en accessoires. Daarnaast hebben we een reparatie-afdeling met de mogelijkheid fietsen te halen en brengen. Mijn voornaamste taken zitten in de inkoop en verkoop. Mijn passie ligt bij de klant, samen uitkomen op die perfecte fiets. Ik verkoop geen fietsen maar fietsplezier! We doen er alles aan om qua kwaliteit wat hoger in de markt te zitten, we verkopen dan ook niet dezelfde fietsmerken als onze collega’s in Purmerend. Daarnaast voorzien we ook in het sportieve gedeelte van de fiets; de racefiets, mountainbikes of andere sportieve fietsen, en de daarbij behorende kleding en accessoires. 

Verder ben ik voor de Peperstraat straatvertegenwoordiger met betrekking tot PCO.  Omdat ik de Peperstraat en de rest van stad levendiger wil maken.

Alfonso Grau, Quadyck Real Estate BV

Ik ben Alfonso Grau, en mijn bedrijf heet Quadyck Real Estate BV, gevestigd op de Gedempte Singelgracht te Purmerend. Ik ben dit vastgoed management bedrijf begonnen in 1999 in Zwaag, verhuisde het daarna naar Purmerend, toen naar Kwadijk en nu weer terug in Purmerend. Ik heb een groot netwerk hier omdat ik, afkomstig uit Amsterdam, grotendeels ben opgegroeid in Purmerend, en ook vijf jaar in de Zuidoostbeemster heb gewoond. Momenteel woon ik met mijn vrouw Nathalie en onze kinderen (jongens van 10 en 6) in Kwadijk. Onze core business is beheer van verhuurd onroerend goed, het beheren van VvE’s en het bemiddelen in huurwoningen en bedrijfsvastgoed. Tevens hebben we een eigen technische dienst.  Een algemene omschrijving wat ik/we doen is: Ontzorgen! Wij kunnen alles van A tot Z uit handen nemen inzake vastgoed, of het nu gaat om een garagebox of een grote vastgoedportefeuille.

Ik wil zelf nog vijf tot tien jaar het bedrijf leiden, maar mijn opvolgers staan al aan mijn deur te kloppen, in de persoon van mijn oudste zoon Alphonso en medewerker Jaron. Zij hebben grote plannen en ik zorg voor de mogelijkheden.

Jeffrey van der Park en Robert Teunisse, Lopers Company Purmerend

Wij zijn Jeffrey van der Park en Robert Teunisse: twee zeer gepassioneerde hardlopers die kennis en kracht bundelen en op 1 maart een hardloopspeciaalzaak hebben geopend in de Peperstraat in Purmerend, waar we ook wonen. Geen platte verkoop maar aandacht voor details. Wij kijken verder dan alleen naar die schoen. Wij willen mensen helpen beter te worden en dan gaat het om de puntjes op de i. Goed schoeisel, de juiste sokken, goed zittende kleding maar bovenal aandacht voor de techniek. We zijn beide erkende looptrainers en geven vier keer per week looptrainingen aan alle niveaus en van alle leeftijden via onze hardloopschool The Run Factory.

Het is niet alleen hardlopen: bij ons treft de klant naast een topcollectie hardloopschoenen ook wandelschoenen aan, zowel voor dames als voor heren. Ook is er een breed assortiment aan accessoires te vinden. De eyecatcher in onze zaak is natuurlijk de 20 meter lange baan waarop onze klant de schoenen kan testen. En uiteraard bieden wij een uitgebreide loopanalyse. Wij zetten graag ondernemend Purmerend in beweging; we geven diverse loopclinics aan bedrijven en we begeleiden naar loopevenementen. Ook zijn wij betrokken bij de organisatie van de MarktstadRUN.

Martijn Visser, Commercieel accountmanager FC Volendam

Ik ben Martijn Visser, sinds 1 september commercieel accountmanager bij FC Volendam. Ik ben verantwoordelijk voor de afdeling Commercie en zal in de loop van 2022 de nieuwe Commercieel Manager van FC Volendam zijn. De huidige manager gaat dan zijn eigen onderneming weer oppakken.

FC Volendam heeft een zakelijk netwerk met daarin honderden partijen in allerlei variaties. Onze businessclub is elke wedstrijd goed bezocht en door middel van onze mogelijkheden op het gebied van hospitality voorzien wij veel bedrijven in de regio van een unieke plek om te vergaderen en hun relaties uit te nodigen. FC Volendam is hard aan het groeien en het doel is dit seizoen de Eredivisie te bereiken.

Wij liggen zeer dichtbij zowel Purmerend als de Beemster. Veel van onze sponsoren en zakelijke relaties komen uit de regio. De plannen voor ons nieuwe stadion zijn letterlijk in de achtertuin van Purmerend gesitueerd en ons doel is een magnetische kracht op de regio te realiseren.





Edwin en Coen de Koning, stukadoorsbedrijf J.P. Koning B.V.

Wij zijn Edwin en Coen de Koning, en samen geven wij leiding aan stukadoorsbedrijf J.P. de Koning B.V. Het familiebedrijf bestaat sinds 1914 en is opgericht door J.P. de Koning. Sindsdien is het door de jaren heen overgedragen van vader op zoon. Na dertig jaar met vier broers uit de derde generatie bestaat de directie nu uit Edwin (derde generatie) en Coen (vierde generatie). Beide zijn we, zoals dat heet, met de spaan in de hand geboren. De focus binnen het bedrijf ligt dan ook op kwaliteit en vakmanschap.

Vanaf de start is Purmerend, waar we allebei zijn geboren en getogen, de basis voor dit bedrijf. Tot 1979 was het gevestigd op de Beemsterburgwal en vandaaruit verhuisde het naar industriegebied de Koog op de Nijverheidsweg 15, waar we tot op de dag van vandaag ons bedrijf runnen. Ondanks het feit dat wij werkzaam zijn in de gehele randstad gaat onze voorkeur ernaar uit om het dicht bij Purmerend te houden. Daarom werken we dan ook samen met diverse gerenommeerde bouwbedrijven uit Purmerend en Beemster. 

Op het gebied van stucwerk bieden wij een breed spectrum. Van traditioneel tot modern. Bij traditioneel kun je denken aan restauratiewerk, gecombineerd met lijsten en ornamenten. Vooral oude rietplafonds herstellen vergt de nodige ervaring. Moderne afwerkingen zijn bijvoorbeeld betonciré, stuccobeton, stuccometallic en stuccomat. En ook de korrelpleister begint weer aan terrein te winnen omdat deze minder kwetsbaar is dan het gladde pleisterwerk. We doen natuurlijk ook het stucwerk zoals de meeste mensen het kennen, wanden en plafonds voorzien van een gladde gipsafwerking zodat deze daarna gesaust kunnen worden.

Verder zijn wij zeer actief binnen onze Nederlandse Ondernemersvereniging van de Afbouw (NOA) en lid van de stichting Afbouwkeur. Gediplomeerd personeel is voor ons zeer belangrijk omdat deze mannen uiteindelijk het uithangbord zijn van ons bedrijf. Daarom zijn wij ook als erkend leerbedrijf aangesloten bij Savanti. Via deze weg dragen wij met onze kennis en ervaring een steentje bij aan het leveren van vakmensen voor de toekomst. 

Sandra van der Meulen, Sandrinos Fotografie

Ik ben Sandra van der Meulen, 48 jaar en woon in Purmerend. Ik ben sinds negen jaar eigenaar van Sandrinos Fotografie.  Geboren ben ik niet in Purmerend (wel in Amsterdam zoals veel Purmerenders), maar ik ben er wel vanaf mijn tiende opgegroeid. Zo heb ik op het Ignatiuscollege gezeten en ben vanaf 1997 bij Het Gezinsblad op de redactie gaan werken. Hierdoor heb ik een groot netwerk in Purmerend opgebouwd, want Het Gezinsblad was in die tijd de krant van Purmerend.  

In de zomer van 2017 ben ik zelf weggegaan bij Het Gezinsblad om volledig als fotograaf verder te gaan. Een stap waar ik nog steeds trots op ben en geen spijt van heb. Ik ben gespecialiseerd in geboortefotografie. Ja, ik ben bij de bevalling aanwezig en leg op een integere en mooie manier de geboorte vast. Hierbij krijgen de ouders herinneringen voor het leven. Daarnaast vind ik het heerlijk om op locatie gezinnen vast te leggen. Ik werk niet vanuit een studio, maar maak foto’s in en om het huis en op mooie buitenlocaties. 

Een vrij recente tak in mijn bedrijf zijn bedrijfsreportages. Hierbij maak ik een beeldbank van jou, de ondernemer, zodat je na afloop over een eigen archief met mooie, sterke foto’s beschikt die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld social media en website. Zichtbaar zijn is belangrijk en ‘op de foto gaan’ vindt lang niet iedereen leuk. Ik zet jou ook niet op de foto, ik maak mooie passende beelden op het bedrijf en op mooie locaties. Voor we gaan fotograferen wil ik eerst weten wie je bent, wat je doet, waar je trots op bent, etc   

Omdat ik het schrijven niet helemaal kan laten, werk ik met veel plezier voor het ondernemersmagazine Zaaq, dat in de hele regio uitkomt. Bij het interview maak ik uiteraard ook de foto’s. 

Wat mijn connectie met Purmerend/Beemster is, mag duidelijk zijn. Zo ben ik trots dat ik voor kookboek SMAAK alle foto’s heb mogen maken van de ondernemers en hun gerechten in Purmerend en Beemster. Daarnaast ben ik lid van Rotaryclub Purmerend 

Weidevenne, waarbij we veel mooie acties voor de Purmerendse samenleving organiseren, sport ik in Purmerend en kom heel graag op ons mooie horecaplein de Koemarkt voor een hapje en een drankje. 

Ik hoop de komende jaren nog heel veel mensen mooie herinneringen te geven met mijn foto’s. Of het nu van een geboorte, een huwelijk of een uitvaart is. Bij alle levensfases ben ik aanwezig en dat vind ik een enorme eer. Foto’s krijgen met de jaren steeds meer waarde en herinneringen vervagen. Foto’s niet.


Marco IJpma, Smaak van ‘t Weeshuys

Ik ben Marco IJpma, eigenaar van 'Smaak van 't Weeshuys - Wijn en Delicatessen', gevestigd in het voormalige weeshuis in het centrum van Purmerend. In oktober 2021 zijn wij gestart met dit avontuur maar mijn droom om een wijn- en delicatessenwinkel te beginnen in Purmerend spookte al zeker vijf jaar door mijn hoofd.

In 1986 ben ik geboren in het oude stadsziekenhuis te Purmerend en op één jaar na ben ik hier altijd blijven wonen. De afgelopen 15 jaar was ik werkzaam als sommelier in de top van de gastronomie in Amsterdam. Mijn ambitie was altijd al om te gaan ondernemen, met name in producten waar ik vol passie en overgave over kan vertellen. Zelf miste ik namelijk ook een wijnspeciaal- en delicatessenzaak in het centrum van Purmerend en gelukkig vele andere Purmerenders en Beemsterlingen met mij. Mijn doel met deze winkel is om de wijnen en andere mooie producten die ik in de afgelopen 15 jaar ben tegengekomen thuis te brengen bij de consumenten, een trend die naar mijn mening al een langere periode gaande is.

In Smaak van van 't Weeshuys staat een prachtige selectie aan wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Portugal en Zuid-Afrika. Ook is er ruime keuze in kazen uit verschillende windstreken. Daarnaast zijn er verse noten, hammen, gedroogde worsten en een speciale attentie voor de Zuid-Italiaanse delicatessen van Linea Gastronomica. Door mijn klanten persoonlijk maar vooral deskundig te adviseren hoop ik dat iedereen bewuster wordt van wat zij eten en/of drinken. Het gegeven dat een mooi product wordt gemaakt door vakmensen!

Daarnaast zouden ik en mijn compagnons een voorbeeld willen zijn voor andere ondernemers om weer te gaan ondernemen in het centrum van Purmerend. Een stad die bruisend gevuld zou moeten zijn met leuke winkels, waar de bevolking uit de hele regio graag naar toe gaat om zich te laten verrassen en vermaken.

Verder ondernemen is mijn volgende droom en daarbij denk ik graag in evenementen. Maar uiteindelijk is een kwaliteitswijnbar op de Koemarkt een toekomststreven dat dichter bij mij ligt.


Margreet Schilder, Ganesja Fits All

Mijn naam is Margreet Schilder van Ganesja Fits All in Wijdewormer. Wij zijn al 22 jaar actief op de markt van de modieuze bedrijfskleding voor beautysalons, kapsalons, apotheken, drogisterijen, tandartspraktijken maar ook horeca, tuinders, elektrotechnische bedrijven etc. Eigenlijk kunnen wij elke beroepsgroep, en van 1 tot 100 personeelsleden, voorzien van de daarvoor geschikte bedrijfskleding.

Wij hebben voor bepaalde beroepsgroepen een collectie die wij zelf hebben ontworpen en waarvan we de gehele ontwikkeling in eigen hand hebben. Zo kunnen wij ook "tailormade" laten produceren, belangrijk omdat natuurlijk iedereen zich prettig moet voelen in de bedrijfskleding. Persoonlijke aandacht vinden wij dan ook zeer belangrijk. Daarom gaan wij ook op afspraak naar klanten door het hele land.  Sinds kort vertegenwoordigen wij ook het merk HEROCK van WORKWEAR in deze regio, kleding die echt geschikt is voor de industrie. In deze tak van bedrijfskleding willen we meer voet aan de grond te krijgen. Overall is ons doel: meer exposure maar vooral een vertrouwde naam.

Koert en Nannette Kinkhorst de Jongh
Afbeelding
Alfonso Grau. (Foto: Els Broers)
Robert Teunisse en Jeffrey van der Park
Martijn Visser
Marco IJpma
Sandra van der Meulen
Coen en Edwin de Koning