Marcel ten Brinke
Marcel ten Brinke (Foto: Anett Kazimierska)

“Help ik groei!”

Je bent een paar jaar geleden begonnen met je eigen bedrijf. En voor je het wist kon je het niet meer in je eentje allemaal aan. Wat doe je dan? Blijf je klein als zzp’er, ga je samenwerken of neem je toch maar mensen aan? En die mooie klus die je mag gaan doen. Welke risico’s loop je daarmee?

Vaak ben je als ondernemer vooral lekker bezig met je eigen zaak en je eigen klanten. Omdat je het daar al lekker druk mee hebt, sta je er niet altijd bij stil dat je al meer gegroeid bent dan je eigenlijk dacht.


Past je ondernemingsvorm dan nog wel bij je onderneming en je privéleven? Wordt het niet eens tijd toch maar de stap naar een b.v. te maken of die onderlinge samenwerking meer te formaliseren?


Daarvoor overleg je natuurlijk vaak eerst met je boekhouder of accountant. Maar dat gaat vaak vooral over de financiële en fiscale kant van je onderneming. Daarnaast spelen ook civielrechtelijke zaken mee en is het ook belangrijk dat je thuissituatie daarbij past.

Verlies ook je persoonlijke groei niet uit het oog

Een b.v. oprichten in je eentje of met meerdere personen regel je bij je notaris. Maar dat is eigenlijk alleen het zakelijke deel. Als je ook een partner en/of kinderen hebt, dan is dat ook een uitgelezen moment om na te denken over je samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden en je testament. Ook die kunnen wel eens aan update toe zijn! Heb je die nog nooit op laten stellen? Dan kun je dat natuurlijk ook meteen regelen.


Let dus niet alleen de zakelijke en fiscale kant van je zaak als die groeit, maar verlies ook je persoonlijke groei niet uit het oog!


Wil je meer advies of informatie? Neem dan contact op met dé notaris van Krommenie.


Marcel ten Brinke
075-6474040
info@notaristenbrinke.nl