Bart Tishauser: "We vinden het niet netjes om de kortste weg te bewandelen."
Bart Tishauser: "We vinden het niet netjes om de kortste weg te bewandelen." (Foto: www.sassen-verstraaten.nl www.studiotwisk.nl)

BO stemt in 2022 over fusie met PRO

Het voornemen van ondernemersvereniging Beemster Ondernemer (BO), om -als vervolg op de fusie van de gemeenten Purmerend en Beemster- op te gaan in de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) heeft nog niet geleid tot een definitief besluit. 

Het bestuur van Beemster Ondernemer heeft tot nu toe twee tussentijdse ledenvergaderingen uitgeschreven waarin zou worden gestemd voor het plan. Bij zowel de fysieke vergadering als een bijeenkomst via Teams waren te weinig leden aanwezig om tot een voor iedereen aanvaardbare stemming te komen.

Zo breed mogelijke steun

"Statutair zouden we als bestuur de kortste weg kunnen bewandelen door in te stemmen met de fusie. Maar dat vinden we niet netjes. We streven naar een zo breed mogelijke steun van onze leden. Daarom kijken we iets verder en beraden ons over een volgende vergadering of bijeenkomst. Dat zal niet eerder worden dan in het nieuwe jaar. We hopen tijdens die gelegenheid te komen tot een uitkomst waarin de meerderheid van de leden zich kan vinden", aldus voorzitter Bart Tishauser.

Gezien het feit dat Beemster ingaande januari opgaat in de gemeente Purmerend zijn de besturen van PRO en BO het in principe eens over een samensmelting. Het zou de vereniging alleen maar sterker maken, zeker richting de lokale en regionale overheid.