Het samen doen komt goed tot uiting op deze foto. Op de bovenste rij v.l.n.r.: Thierry van der Weide (VOWA), Frank Verspuij (contactpersoon richting bedrijfsleven), wethouder Onderwijs Paul van Meekeren. Midden: wethouder Economische Zaken Mario Hegger en Jurian Borst. Zittend, v.l.n.r: Peter Lakeman en René Hoogeweij (docenten) en de rectoren Monique de Lange en Diana Leertouwer.
Het samen doen komt goed tot uiting op deze foto. Op de bovenste rij v.l.n.r.: Thierry van der Weide (VOWA), Frank Verspuij (contactpersoon richting bedrijfsleven), wethouder Onderwijs Paul van Meekeren. Midden: wethouder Economische Zaken Mario Hegger en Jurian Borst. Zittend, v.l.n.r: Peter Lakeman en René Hoogeweij (docenten) en de rectoren Monique de Lange en Diana Leertouwer. (Foto: Han Giskes)

Technasium ontwikkelt zich als kraamkamer van innovatie

De feestelijke opening komt nog, maar begin van dit jaar was de officiële start van het Purmerends/Waterlands Technasium, als onderdeel van de Purmerendse Scholen Groep (PSG). Ingewijden spreken van een historische aansluiting voor leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs op de Havo/VWO-leerling met praktisch talent. Het gevolg: circa 400 leerlingen zijn met volle overtuiging bezig met het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Een Technasium in deze regio is op zich al een unicum, maar dat èn het Da Vinci College èn het Jan van Egmond Lyceum een Technasium hebben gerealiseerd, maakt het extra bijzonder. Het impliceert dat op Havo en Vwo het betatechnisch onderwijs, gericht op de actuele praktijk, een enorme opwaardering heeft gekregen. Goed voor leerlingen met een creatieve, ondernemende techniekknobbel, een boost voor het onderwijsaanbod in de gemeente en de regio. En zeer zeker voor het bedrijfsleven dat zit te springen om medewerkers met op alle mogelijke niveaus een flinke technische en initiatiefrijke bagage.