Afbeelding
(Foto: Rodi Media/NV)

Corona blijft nog lang ons leven bepalen en verdwijnt mogelijk niet meer?

Corona wordt steeds meer verdrongen door de politieke perikelen, zoals de Tweede Kamerverkiezing half maart en de nasleep daarvan. De politici, economen, virologen, financiële “deskundigen “, bestuurders en duiders buitelen over elkaar heen met vaak tegenstrijdige meningen, voorspellingen en vooral “eerlijke “verhalen. Niets is minder onzeker dan wat zij ons allemaal voor de waarheid willen verkopen. Jammer, want dat schept verwarring, kost onnodig veel tijd, geld en capaciteit, waar we juist veel van tekort komen. En veroorzaakt daarmee ook heel veel onbehagen, ongewenste beeldvorming en de nodige onjuiste oordelen hoe we met onze samenleving, Europa en de Wereld verder moeten. Na en/of met Corona, met een beschadigde economie, grote schuldenbergen en door onder andere klimaatnoodzakelijke aanpassingen.

Ten onrechte wordt in de samenleving geaccepteerd dat er prachtige vergezichten en visioenen worden geschetst zonder kostenplaatjes, werkelijke technische mogelijkheden, consequenties en onvermijdelijke keuzes over zaken die dan minder bedeeld worden.

De politiek verliest zo steeds meer vertrouwen en daarmee draagvlak. Dat leverde nu 34! partijen op met 1063 te kiezen volksvertegenwoordigers voor 75 zetels. Hoe na deze verkiezingen besluiten zullen worden genomen die toekomstbestendig zijn voor onze eigen leef- en woonomgeving laat zich moeilijk raden, maar doet wel het ergste vermoeden.

Welke richting gaat het op met Tata, de nieuw te bouwen Pallas reactor in Petten, Windmolens op land, en vooral op zee, de Data-Centers en Agriport in de Wieringermeer, Schiphol, de woningbouwopgave tot 2040, Zonnepanelen op daken en in centrales op land of misschien beter in het Markermeer in de buurt van de Marker Wadden. En niet te vergeten de ontwikkeling van de waterstof-economie, infrastrucur en lokaal de Bio-Massa centrales, het “Beusebos” en Woningbouw. Hiervoor zijn snel ingrijpende besluiten nodig, die veel en langdurig van invloed zullen zijn op ons welzijn en onze welvaart. Om die afwegingen goed te kunnen maken is veel technische kennis en inzicht nodig, naast natuurlijk draagvlak.

Technische basis

Ik hoop van harte dat er nota wordt genomen van de technische basis en toekomst voor elk besluit. In de meeste gevallen eigenlijk als onomkeerbare investeringen in onze toekomst te zien die echter wel moeten voldoen aan een vooraf vast te stellen rendement. Anders is er eigenlijk meer sprake van subsidie en daar moeten we zoveel mogelijk vanaf zien te komen. Dit betekent natuurlijk véél kansen voor een carrière in de techniek, kies daar dan voor!


Als bedrijf help je de Technieksector en MIG door ook lid te worden!


Maurits Wagenaar

Ambassadeur Techniek

E : Info@migkit.nl of ook via www.migkit.nl

Afbeelding