"We willen onze leden tegemoet komen."
"We willen onze leden tegemoet komen." (Foto: Han Giskes)

Leden BO zijn vrij van contributie

Beemster Ondernemer (BO) houdt haar leden ook in coronatijd regelmatig aangehaakt. Volgens voorzitter Bart Tishauser is dat nodig. "We kunnen op activiteitengebied al helemaal niks en dan is het goed als je op een andere wijze het contact blijft onderhouden", aldus Tishauser.

Het bestuur van de ondernemersvereniging is de leden opnieuw tegemoet gekomen ten aanzien van de contributie. "We hebben besloten om het eerste half jaar geen contributie in rekening te brengen. En gelijktijdig de afspraak gemaakt dat we afhankelijk van wat er weer kan kijken hoe we met het tweede half jaar omgaan. Nogmaals, we kunnen bijna niks dus zullen we de leden op de een of andere manier moeten helpen."

Voor nieuwe leden heeft BO een aantrekkelijk aanbod in het verschiet. Als zij zich aanmelden hoeven ze dit jaar geen contributie te betalen. "Wij kunnen als ondernemersclub een rol spelen voor onze leden, maar willen dit vooralsnog zonder financiële verplichtingen doen. We vinden dat ook onze plicht ten opzichte van de ondernemers die het al zo zwaar hebben." Deze visie heeft de vereniging al de nodige nieuwe leden opgeleverd.

Intussen is Beemster Ondernemer nauw betrokken bij het openstellen van de toren van de Keyserkerk in Middenbeemster. "Ik mag wel zeggen dat we gelukkig zijn met deze ontwikkeling, die vanuit de stichting Promotie Beemster Werelderfgoed geïnitieerd is."

Bart Tishauser hunkert, net als zovelen, naar de tijd na corona. Een ondernemersclub die nagenoeg niets kan doen is als een ridder te voet. Toch staat BO niet stil, want er worden wel degelijk ideeën geopperd en plannen gemaakt. "We zijn druk doende om op in het tweede kwartaal iets te organiseren. We denken aan een livestream met onze leden. We willen dit in samenwerking met Onder de Linden (cultureel centrum) doen. Zij beschikken over de faciliteiten. Het wordt een informatief en interactief programma", zegt Bart Tishauser tot slot.

Bart Tishauser: "We komen dolgraag onze nieuwe- en bestaande leden tegemoet."