Beste ondernemers,

De eerste drie maanden van 2021 zitten er inmiddels alweer op, maanden waarin er binnen de PRO heel veel is gebeurd.

Zo was er voor het eerst in de geschiedenis een online algemene ledenvergadering. In deze vergadering heeft het bestuur van de PRO, met instemming van de leden, besloten om de contributie van het eerste halfjaar niet door te belasten. Dit omdat er nu en vorig jaar weinig tot niets heeft kunnen plaatsvinden vanwege corona. Wij vonden als bestuur dat wij een gebaar naar de leden moesten maken, als dank voor het trouwe lidmaatschap.


Verder hebben we op 28 maart jl. de ondernemers van het jaar 2020 bekend gemaakt en de prijs kunnen uitreiken. En wel op een heel bijzondere manier, via een rechtstreekse uitzending van RTV Purmerend: een mooie samenwerking tussen de PRO, de ondernemerstalkshow Ondernemend Purmerend en RTV Purmerend. Middels een mooi filmpje van Wim Doets maakten de kijkers vooraf kennis met alle genomineerden. Daarna werden, tijdens beeldbellen, de winnaars op de hoogte gebracht. De volgende dag gingen we langs bij de winnaars om de prijs, coronaproof, te overhandigen.


Voor iedereen die heeft gemist wie de winnaars zijn, willen wij ze natuurlijk hier ook nog vermelden. Namens het bestuur nogmaals gefeliciteerd: Sporting de Gors in de categorie klein en KramerKuiper Accountants in de categorie groot. Elders in dit magazine leest u meer over deze twee ondernemers van het jaar.

Zoals wellicht bekend heeft de PRO nog een extra prijs, die niet ieder jaar wordt uitgereikt: de Oeuvreprijs. De ondernemersprijs-commissie was van mening deze prijs dit jaar uit te reiken en wel aan Richard van Alphen. Richard zet zich onder andere al jaren belangeloos in, samen met de Stichting Vrienden van Purmerend, om eenzame ouderen een mooie dag te bezorgen. En dat is slechts één voorbeeld van zijn belangeloze inzet voor Purmerend en organisaties. Welverdiend dus, van harte gefeliciteerd Richard!


Last but not least is het bestuur erin geslaagd om wederom een voorzittersduo bereid te vinden zich in te zetten voor de PRO. We zijn trots beide heren hier te mogen voorstellen: Hans Preeker en Henry Wassink. Hans is directeur/eigenaar van Claessens Erdmann architecten en designbureau in Amsterdam en Henry is eigenaar van ad68, creatieve reclameproducties, in Purmerend. Beiden zijn gepokt en gemazelde ondernemers met brede expertise die zeker een meerwaarde voor de PRO en haar leden zullen vormen. U zult de komende periode nader met hen kennismaken. Namens het bestuur van de PRO heten wij Henry en Hans van harte welkom!



Het PRO bestuur