Ton Nijenhuis.
Ton Nijenhuis. (Foto: aangeleverd)

Tonsultancy helpt prestaties te verbeteren

De geboren en getogen Purmerender Ton Nijenhuis helpt met zijn bedrijf Tonsultancy andere ondernemers om de prestaties van hun bedrijf te verbeteren.

Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in het waarmaken van plannen. Zorgen dat mooie ideeën ook daadwerkelijk worden geïmplementeerd. "Ik besteed aandacht aan de strategie en structuur van het bedrijf, maar vooral aan de medewerkers. Immers, zij moeten de ambitie waarmaken", aldus Nijenhuis.

Zijn de medewerkers daarvoor optimaal gemotiveerd? Begrijpt iedereen wat er van hen verwacht wordt? Past de bedrijfscultuur bij de voorgenomen plannen? Tonsultancy helpt organisaties noodzakelijke veranderingen te zien en door te voeren. "Dat doen we met begeleiding, training, coaching en interim-management", vertelt Ton. Om grip te krijgen op de cultuur binnen een organisatie heeft hij de website www.cultuurpijlers.nl ontwikkeld. "Hierin bied ik een cultuurscan aan om ‘zachte elementen' te kunnen meten en analyseren." In zijn boek ‘Van strategie naar operatie' gaat hij uitgebreid in op de door hem ontwikkelde werkwijze.