Het was mogelijk om zelf op een kraan te draaien.
Het was mogelijk om zelf op een kraan te draaien. (Foto: Han Giskes)

Zelf aan knoppen draaien op banendag Gebr. Van 't Hek

Begin mei organiseerde Gebr. Van 't Hek B.V. een open banendag op de hoofdlocatie aan de Nekkerweg in Zuidoostbeemster. Ruim 200 bezoekers lieten zich onderdompelen in alles wat het bedrijf te bieden heeft. En dat is veel, heel veel. Vraag maar aan de bezoekers. Aan het einde van de dag kon men de balans opmaken. "En die was puur positief gezien het feit dat we met 70 geïnteresseerden nader kennis gaan maken om wellicht één van de vele vacatures te vervullen", vertelt communicatiemedewerkster Marleen Bakker-Glim na afloop.

In een informele sfeer konden bezoekers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging op deze dag meer te weten komen over het familiebedrijf Van 't Hek, de werkzaamheden en openstaande functies. Het zelf ervaren van de werkzaamheden was een belangrijk uitgangspunt van de dag. Marleen: "Het was bijvoorbeeld mogelijk om zelf op een kraan te draaien, een funderingsmachine aan te sturen en op een heftruck werkzaamheden uit te voeren. Die ervaring vond men prachtig."

Sleutelen aan materieel

Het bezoeken van een project werd gesimuleerd door middel van een VR-bril, alsof je daadwerkelijk op de bouwplaats stond. Ook werd er druk gesleuteld aan materieel en kreeg iedereen volop gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers van Van ‘t Hek. Alle onderdelen kwamen via een eenrichtingsroute aan bod en ook de openstaande functies worden gepresenteerd.

Uitdagende functies

Van ’t Hek, die sinds 2012 wereldwijd opereert, is met name op zoek naar boormeesters, constructeurs, funderingsmedewerkers, lassers, leerlingen, machinisten, matrozen, pomp-operators, schippers, trainees en werkvoorbereiders. Binnen het bedrijf is volop aandacht voor opleiding, training en bijscholing. Ook een goed salaris en perfecte voorwaarden zijn onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. "Bij ons wordt elke dag samengewerkt met een team van enthousiaste en gedreven collega’s aan veelzijdige projecten. Binnen het familiebedrijf heerst een plezierige, open en informele bedrijfscultuur, is er sprake van korte lijnen en ruimte voor ontwikkeling", stelt Bakker-Glim vast.

Alle funderingstechnieken

Van 't Hek is specialistisch (onder)aannemer en thuis in alle funderingstechnieken. Het bedrijf staat voorop in trillingsvrije en geluidsarme technieken. Dagelijks zijn er 400 mensen aan de slag en jaarlijks wordt gewerkt aan meer dan 1.200 projecten. Door de brede kennis van de medewerkers en een complexe materieelvloot is Van 't Hek als enige funderingsbedrijf in Nederland in staat om zoveel verschillende funderingstechnieken op grote schaal uit te voeren. Dit maakt ook dat de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf groot zijn.

Meer informatie:

www.vanthek.nl/werkenbij of 0299 31 30 20.

Bezoekers werden in de gelegenheid gesteld om alles zelf te ervaren.
Afbeelding