Ondernemersbloed borrelt!

Om meteen met de deur in huis te vallen: Regio Zaken wordt met ingang van deze maand voor een groot deel gemaakt vanuit de bibliotheek in Purmerend. Dáár, op de tweede etage, is de redactie op maandag en dinsdag, te vinden. De levendige omgeving van de bieb biedt ons de gelegenheid om nog nadrukkelijker in en vanuit de lokaliteit te werken en onze gesprekspartners te woord te staan.

In deze uitgave laten we in woord en beeld zien dat de beperkingen rondom Covid-19 niet voor iedere ondernemer kommer en kwel hebben betekend. De afgelopen bijna anderhalf jaar zijn er veel (nieuwe) ideeën en initiatieven tot uitvoer gebracht en kwamen jonge ondernemers boven drijven. Ondernemend Waterland liet zich gelden, al blijft het zuur dat voor een aantal ondernemers het doek viel.

Jonge Beemster ondernemers

Wat goed is komt snel! Drie jonge ondernemers uit de Beemster lieten zich tijdens een livestream met leden van Beemster Ondernemer van hun beste kant zien. Vanuit Onder de Linden waren het Randy Visser van Value-R, Arnold Bakker van Cachet Bouwbedrijf en Rick Bakker van Sustainable Data Farming, die vertelden hoe ze met corona zijn omgegaan en hoe ze hun toekomst zien. De regio mag best trots zijn op deze ‘youngsters’.

Phil Feikes en Marjolein de Reus kozen vijf jaar geleden voor Purmerend als plek om hun droom, een eigen restaurant, waar te maken. Het was een kwestie van opbouwen en hun draai vinden. Twee jaar geleden waren ze met hun restaurant Kozee waar ze wilden zijn. Zoals voor velen kwam de lockdown keihard aan. Het heeft alleen maar creatiever en sterker gemaakt..

Kookboek

Dezelfde Marjolein de Reus nam samen met Arwin Versteijne en Sven Tishauser het initiatief voor een kookboek Purmerend/Beemster. Versteijne raakte geïnspireerd door de kookboeken van andere gemeenten. Waarom zou je dat niet doen voor Purmerend en Beemster?, vroeg hij zich af, rekening houdend met de steeds verdere professionalisering van de horeca hier. Het boek geeft aan dat de tijd rijp is om dat op een positieve manier naar buiten te brengen.

Nog meer positief nieuws is te melden vanuit ongeveer 50 bedrijven in deze regio. Op initiatief van de Vrienden voor Purmerend hebben ze de portemonnee getrokken om 300 zorgmedewerkers een onvergetelijk avondje uit te bezorgen. Purmerend ontmaskert de zorg' heet het bedenksel van de Vrienden voor Purmerend. Medewerkers van Ambulancedienst Purmerend, De Zorgcirkel, Stichting Wonen en Zorg en het Dijklander Ziekenhuis krijgen een uitnodiging om in de Markthal Purmerend aan te schuiven.

In de tussentijd is Inge Reijmer aan de slag gegaan als Programmamanager Binnenstad. Haar taak is om een integraal plan te maken voor de Purmerendse binnenstad, zodat deze optimaal aansluit bij ontwikkeling die de stad doormaakt en daarin het eigen karakter behoudt. Samenwerking met alle betrokken partijen, van ondernemers, inwoners en eigenaren tot horeca en cultuur, staat voorop.

Bijzonder inkijkje bij Kloosterboer

In dit nummer ook een bijzonder inkijkje bij Kloosterboer Decor. Verstopt in een groene doos op De Baanstee die volledig is uitgerust voor de creativiteit en ambachtelijke en technische (AV-Multimedia) kennis die er dagelijks aan het werk is, staat het bedrijf nationaal en internationaal op menig netvlies. Het wordt dus wel tijd dat ook de marktstad kennismaakt met dit pareltje van ondernemend Purmerend.


Het ondernemersbloed borrelt aan alle kanten. Veel leesplezier!


De redactie: Nelleke Vogel en John Bontje