Het FH Taxaties-team. V.l.n.r: Ivar de Vries, Jan Willem Guit, Ed Bruin, Marvin Dansen, Saman Bedawi.
Het FH Taxaties-team. V.l.n.r: Ivar de Vries, Jan Willem Guit, Ed Bruin, Marvin Dansen, Saman Bedawi. ((Foto: aangeleverd))

FH Taxaties haalt taxaties achter de schermen vandaan

Algemeen

Het wekt wat nieuwsgierigheid bij het winkelend publiek, dat mooie nieuwe pandje in de Hoogstraat in Purmerend waar op de etalage de naam FH Taxaties prijkt. En dat blijkt bij nadere kennismaking ook de bedoeling. Het bedrijf heeft er in februari haar intrek genomen en wil de toegankelijkheid naar het publiek van hun taxatiediensten vergroten. “Taxaties spelen zich vaak af in grote kantoorpanden, achter de schermen. Wij willen ons werkgebied dichter bij de mensen brengen en een lage drempel bieden voor vragen”, vertelt Ed Bruin in het sfeervolle kantoor.  

Samen met Ivar de Vries, Marvin Dansen, Jan Willem Guit en Saman Bedawi startte hij vorig jaar mei het bedrijf op. De vennoten bieden samen tientallen jaren ervaring op het gebied van taxaties en waardebepalingen zowel voor particulieren als bedrijven.
“Mensen kunnen hier nu makkelijk bij ons binnenstappen voor informatie, of een offerte voor een taxatie”, vervolgt Ed. “We staan open voor iedereen en laten zien dat we een klein bedrijf zijn dat hoge kwaliteit biedt en een hoog serviceniveau heeft. Wij denken dat mensen meer behoefte hebben aan korte lijnen en snelle reactie. Bij ons heb je meestal binnen een dag een offerte en binnen twee weken is de afspraak gemaakt en het rapport uitgewerkt. Dat is onder andere fijn bij een woningtaxatie waarvoor mensen vaak op financiering wachten. Die snelheid is zeker iets waarin wij ons onderscheiden.”

Expertise

De taxateurs van FH Taxaties zijn VRT-gecertificeerd. Zij werken door heel Nederland in het hele spectrum van taxaties en waardebepalingen. Zowel panden als inventaris, voor verzekeringsdoeleinden. Daarnaast bedrijfsmatige marktwaarde taxaties en marktwaarde voor woningtaxaties in regio groot Amsterdam. De taxateurs van FH Taxaties draaien nergens hun hand voor om en taxeren van woning tot winkelcentra tot bedrijfspanden en met een expertise in monumenten tevens gemalen, molens, kerken etc.  

De vijf vennoten doen zelf al het taxatiewerk waardoor de overheadkosten laag zijn en FH Taxaties een scherpe prijs kan bieden. Daarnaast vinden ze advies een belangrijk onderdeel van hun werk. Ed: “Wij letten tijdens een taxatie ook op andere zaken. Mensen vergeten bijvoorbeeld nog wel eens de zonnepanelen die ze hebben aangeschaft door te geven aan de verzekering. Wij helpen hen daaraan herinneren.” 

Mensen beseffen vaak niet dat wanneer een rapport verouderd is, ze flink onderverzekerd kunnen zijn

Herbouwwaardes rijzen pan uit

Een belangrijk actueel aandachtspunt waar ze bedrijven en particulieren op wijzen zijn de herbouwwaardes van zowel woningen als bedrijfspanden. De herbouwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om te herbouwen of om een schade te herstellen. “Maar omdat de bouwprijzen echt de pan zijn uitgerezen klopt de verzekerde herbouwwaarde vaak niet meer”, legt Ivar uit. “Dat gaat om stijgingen van soms wel 30 procent, van staal, hout, en zeker ook alles waar aardolie in is verwerkt, zoals bitumen. Daarnaast zitten de portefeuilles van aannemers helemaal vol waardoor er druk op de markt ontstaat. Herbouw is dus aanzienlijk duurder geworden. Mensen beseffen vaak niet dat wanneer een rapport verouderd is ze flink onderverzekerd kunnen zijn. Bij veel verzekeringspolissen ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor de juiste waarde.”

 Let op onderverzekering

In de meeste polissen wordt de dagwaarde uitgekeerd bij een schade. “Wanneer je een artikeltaxatie hebt laten uitvoeren krijg je op het moment van schade het bedrag uitgekeerd dat wij hebben vastgesteld. Dat voorkomt discussies met de verzekeraar over de uit te keren waarde. Daarnaast maken veel bedrijven in de loop der tijd een groei door, waarbij er steeds meer spullen komen. Dat moet je bijhouden. Daarvoor maken wij een inventaristaxatie op nieuwwaarde. Waarbij je rekening moet houden met het feit dat een gebouwtaxatie zes jaar geldig is, en een inventaristaxatie drie jaar. Deze zijn onderhevig aan afschrijving, maar daar staat niet iedereen bij stil. Onze klanten hebben daar geen omkijken naar, wij zorgen dat ze op tijd een aanbieding krijgen voor een nieuwe taxatie. We nemen die zorgplicht heel serieus omdat onderverzekering nare consequenties kan hebben.”  

Voor vragen of advies staat de deur van FH Taxaties altijd open.

www.fh-taxaties.nl


De vennoten bieden samen tientallen jaren ervaring op het gebied van taxaties en waardebepalingen zowel voor particulieren als bedrijven. (Foto: aangeleverd)