V.l.n.r.: Renée Koopman (BTLH), Wendy Bakker (Rent & Event) & Shirley Benoit (BTLH).
V.l.n.r.: Renée Koopman (BTLH), Wendy Bakker (Rent & Event) & Shirley Benoit (BTLH). (Foto: aangeleverd)

Rent & Event: Ambassadeur van Laag Holland 2021

Toerisme

Laag Holland is een prachtige regio, maar kent een grote uitdaging; de naamsbekendheid. Als men spreekt over de Veluwe of de Achterhoek, dan weet men al snel over welk deel van Nederland het gaat. Dit wilt Bureau Toerisme Laag Holland ook met Laag Holland bereiken. Hiervoor hebben zij in 2021 de contest ‘Omarm Laag Holland, daar scoor je punten mee’ in het leven geroepen. Veel recreatieve ondernemers en ambassadeurs hebben hier op gereageerd waardoor Laag Holland in 2021 al enorm in naamsbekendheid gestegen.

“De omarming vanuit de lokale ondernemers is zo waardevol en nodig”, vertelt Shirley Benoit, directeur van Bureau Toerisme Laag Holland. “Regionale marketing is niet vanuit één partij te bewerkstelligen, het is teamwork. Samen achter een regio gaan staan, het verhaal vertellen, bouwen aan naamsbekendheid en een sterke gastvrije regio, dat is wat wij willen bereiken”, vervolgt zij. Om dit te bereiken levert Bureau Toerisme Laag Holland de middelen en expertise. Zo hebben zij een toolkit beschikbaar gesteld voor online promotie. 

Rent & Event

“De meest actieve ambassadeur in 2021 was absoluut fiets- en E-Scooterverhuur Rent & Event in Volendam” vertelt Renée Koopman, content marketeer bij Bureau Toerisme Laag Holland. “Het hele jaar hebben zij Laag Holland actief meegenomen in de promotie. Denk hierbij aan hashtag-gebruik op Social media, actieve samenwerkingen met pers en bloggers, gezamenlijke commissieverkoop en het actief uitgeven van regionale routes en foldermateriaal. Honderden nieuwe volgers op onze Instagram hebben wij deels te danken aan hun inzet.”

Wij hebben hard ons best gedaan om onze mooie regio op deze manier te promoten en zullen dit ook in de toekomst blijven voorzetten

In het zonnetje

Om deze reden is Wendy Bakker, coördinator reserveringen bij Rent & Event, op donderdag 10 maart 2022 in het zonnetje gezet op de haven in Volendam. Bloemen, bubbels en een prachtige cheque van € 1.000 te besteden aan promotiemiddelen via de stichting is de beloning voor de waardevolle inzet. Wendy vertelt trots: “Wij hebben hard ons best gedaan om onze mooie regio op deze manier te promoten en zullen dit ook in de toekomst blijven voorzetten. Het is belangrijk om gezamenlijk aan het imago en de naamsbekendheid van de regio te werken en wij kunnen ons goed vinden in de manier hoe Bureau Toerisme Laag Holland dit doet. Het ambassadeursbordje krijgt een mooie plek in onze zaak en hopelijk kunnen wij hier jaarlijks een bordje bijhangen”, grapt ze.

Nieuwe ambassadeurs gezocht

Ook voor 2022 is Bureau Toerisme Laag Holland op zoek naar (recreatieve) ondernemers en ambassadeurs die zich identificeren met de regio Laag Holland (red. o.a. gemeente Alkmaar, BUCH, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland en de Zaanstreek). Ambassadeurs die trots zijn op de regio waarin zij hun diensten aanbieden en mee willen helpen om de naamsbekendheid van Laag Holland te vergroten. Meer informatie en de promotie-toolkit zijn te vinden op: laagholland.com/over-ons/toolkit