Afbeelding
(Foto: PRO)

Even voorstellen: nieuwe leden PRO:

Algemeen

Ik ben Marco IJpma, eigenaar van ‘Smaak van ‘t Weeshuys - Wijn en Delicatessen’, gevestigd in het voormalige weeshuis in het centrum van Purmerend. Mijn doel met deze winkel is om de wijnen en andere mooie producten die ik in de afgelopen 15 jaar ben tegengekomen thuis te brengen bij de consumenten, een trend die naar mijn mening al een langere periode gaande is. In Smaak van van ‘t Weeshuys staat een prachtige selectie aan wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Portugal en Zuid-Afrika. Ook is er ruime keuze in kazen uit verschillende windstreken. Daarnaast zijn er verse noten, hammen, gedroogde worsten en een speciale attentie voor de Zuid-Italiaanse delicatessen van Linea Gastronomica. Daarnaast zouden ik en mijn compagnons een voorbeeld willen zijn voor andere ondernemers om weer te gaan ondernemen in het centrum van Purmerend. Een stad die bruisend gevuld zou moeten zijn met leuke winkels, waar de bevolking uit de hele regio graag naar toe gaat om zich te laten verrassen en vermaken.

Marco IJpma, Smaak van ‘t Weeshuys


Marco IJpma (Foto: Els Broers)

Bart van Elden Facility Solutions

Mijn naam is Bart van Elden,  Ruim drie jaar geleden ben ik mijn eigen onderneming gestart onder de naam Bart van Elden Facility Solutions.Ik richt mij op facilitaire uitdagingen met nadruk op soft services zoals catering, schoonmaak, beveiliging, receptiediensten etc. Binnen dit vakgebied wissel ik consultancy opdrachten af met interim management opdrachten.Tenslotte houd ik me bezig met kwaliteitsmetingen binnen hotels en zorginstellingen. Ik heb de hogere hotelschool afgerond en ben tevens meester in de rechten. Loop je tegen facilitaire uitdagingen aan, of ken je iemand in je netwerk die op interim basis zijn facilitaire diensten wil laten managen, dan hoor ik dat graag. Daarnaast ben ik al 12 jaar actief als raadslid voor de VVD Purmerend en sinds de laatste verkiezingen ben ik fractievoorzitter namens deze partij. Ik hoor graag van leden en ondernemers in het netwerk waar zij in Purmerend tegenaan lopen.


Bart van Elden (Foto: Els Broers)

Edwin Rosema, PEL Energie

Ik ben Edwin Rosema en ik woon en werk al mijn hele leven in Purmerend. Ik draag deze regio een heel warm hart toe en ben bijvoorbeeld al meer dat tien jaar bestuurslid van de Stichting Markstad Purmerend. Zelfstandig ondernemer ben ik al meer dan 25 jaar. Eerst had ik een installatiebedrijf, ‘Van Wees en Rosema’, dat daarna is overgegaan in Rosema Installatie Techniek. Hierin hielden we ons bezig met het duurzaam opwekken van warmte en energie, en het ontwikkelen van energiebesparende oplossingen voor bedrijven en de particulier. In 2014 richtten we het bedrijf PEL Energie op. Deze heeft als doelstelling het importeren van okoFen en Blueburn Pellet oplossingen. Wij ontwerpen en begeleiden door heel Nederland projecten waarbij pelletinstallaties het hart van de energielevering vormen, dit in combinatie met solar toepassingen. Het grote voordeel van deze installaties is dat de eindgebruiker niets meer te maken heeft met de energiereuzen en de grillen van de overheid: ‘Baas in eigen woning/gebouw’ dus.


Edwin Rosema (Foto: Els Broers)

Steve Jepkes en Nicole Leemhuis, BHV Waterland

Wij zijn Steve Jepkes en Nicole Leemhuis en zijn in oktober 2018 gestart met opleidingen BHV, EHBO en reanimatie via ons bedrijf BHV Waterland. Wij zitten sinds mei vorig jaar op een eigen locatie in Purmerend, op de Volume in de Baanstee. Daar hebben we een mooi leslokaal met voldoende ruimte om te kunnen lesgeven en oefenen. Daarnaast geven we ook workshops ‘EHBO Baby en Kind’ waarin jonge ouders, opa en oma’s en elke andere geïnteresseerde leert hoe je moet handelen wanneer er iets misgaat met je kindje. En in de opleiding ‘Stop de Bloeding’ leren we je hoe te handelen bij ernstige slagaderlijke bloedingen en wat je moet doen bij een aanslag zoals op het vliegveld in Brussel.
Buiten deze opleidingen leveren we maatwerk voor elke situatie en verkopen we ook de hiervoor benodigde artikelen, zoals verbandkoffers, AED’s en brandblussers.


BHV Waterland (Foto: Els Broers)