Esther Braspenning is de bedenker van het concept.
Esther Braspenning is de bedenker van het concept.

'Meiden met Ballen" drie dagen in foodtruck op De Koog

Sinds begin vorige maand staat op woensdag, donderdag en vrijdag een foodtruck van ‘Meiden met Ballen’ met haute friture frites, snacks en sandwiches op de parkeerplaats van Praxis aan de Van IJsendijkstraat op bedrijventerrein De Koog in Purmerend. Het concept is bedacht en vorm gegeven door Esther Braspenning. Het komt er in het kort op neer dat hoogwaardige producten door meiden met pit worden gemaakt en uitgeserveerd.

Het hoofdproduct is Frites uit Zuyd, gemaakt van duurzame Agria aardappels. Deze worden dagelijks gekeurd, gepoetst, gesneden en voorgebakken. In de foodtruck worden ze door de ‘Meiden met Ballen’ op een perfecte manier gebakken. Dat wil zeggen dat ze knapperig van buiten en zacht van binnen in het fritesbakje komen. “Voor het mooiste en lekkerste bakresultaat maken we gebruik van 100% plantaardige frituurolie”, verklapt Esther Braspenning een van de geheimen.

Hoogwaardige snacks

Het ideale plaatje van "Meiden met Ballen' wordt compleet gemaakt met de hoogwaardige en ambachtelijke snacks waaronder de befaamde kalfs-, oude kaas- en garnalencroquetten en grote bitterballen van Holtkamp. Maar ook de frikandel van Le Frique, de culinaire variant op de bekende frikandel, maken het feestje compleet. En of het snackfeestje met producten van vlees, vegetarisch of vegan moet zijn is de meiden om het even.

Een locatie met pit, en daar houden wij van

Esther was al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie voor een van haar foodtrucks en koos doelbewust voor De Koog. “Daar is veel bedrijvigheid en er rijden veel auto’s doorheen. Kortom, er is veel traffic. We konden uit enkele plekken in Purmerend kiezen en dit lijkt mij de beste. Om in onze termen te spreken is het een locatie met pit en daar houden wij van.”

Misschien zaterdag

Voorlopig staat de foodtruck op woensdag, donderdag en vrijdag. Het valt niet uit te sluiten dat op termijn ook de zaterdag erbij wordt genomen. Daarnaast haken Esther en de meiden ook dolgraag in op het fenomeen vrijdagmiddagborrel (vrijmibo). “Ik kan me voorstellen dat bedrijven op De Koog een vrijdagmiddagborrel hebben of dit nog gaan organiseren. Daar denken we graag in mee en dan is het logisch dat we de tent op vrijdag niet om vijf uur sluiten.”

Ook evenementen

‘Meiden met Ballen' staat met een Piazzo Ape of een van de foodtrucks op verschillende evenementen of markten in het land. Krommenie, Maastricht en Diemen zijn enkele voorbeelden.  Als bedrijven of organisaties de meiden willen inhuren, kunnen ze voor informatie terecht op de website meidenmetballen.com of stuur een mail aan events@meidenmetballen.com