Kees Huiberts tijdens zijn dankwoordje.
Kees Huiberts tijdens zijn dankwoordje. (Foto: aangeleverd)

Voedselbank grote winnaar van stamppottenfeest Huiberts

Algemeen

Corona gooide twee jaar geleden roet in het eten. Het 60-jarig bestaan van Huiberts B.V. kon niet gevierd worden. Het jubileum leek stilzwijgend voorbij te gaan. Degenen die dat dachten hadden het goed mis. Onlangs werd het jubileum alsnog gevierd. En hoe? Eerst werd echtgenote Anja in de bloemetjes gezet. Vijfentwintig jaar is zij dé steun en toeverlaat van Kees Huiberts.

Zonder Anja zou het bedrijf nimmer geworden zijn tot wat het nu is. Vervolgens gingen medewerkers en partners een lang weekend op stap naar Luxemburg. Bourgondisch eten en drinken en – ja hoe kan het anders – een bedrijfsbezoek aan Loonbedrijf Reiff, Luxemburgs’ grootste loon- en aannemingsbedrijf. Op de terugweg werd bovendien nog een bezoek gebracht aan Ahlmann – bekend van de zwenkladers en graafmachines - in Ammerzoden. Huiberts en zijn mannen zijn nu eenmaal bezeten van hun werk en dus gaan zij ook tijdens een uitstapje kijken bij collega’s.

Stamppottenbuffet

Enkele weken later werd het feest nog eens ‘dunnetjes’ overgedaan. Voor de achtste keer organiseerde Huiberts B.V. een stamppottenbuffet. In de grote loods van het bedrijf werden niet minder dan ruim 300 man (en vrouw) ontvangen en getrakteerd op een overheerlijk door Runderkamp Volendam verzorgd stamppottenbuffet. Wie waren er zoal? Medewerkers, leveranciers, opdrachtgevers én medewerkers van opdrachtgevers. Voorts buren, vertegenwoordigers van ondernemers- en vakverenigingen en zo meer.

Tekst loopt door onder afbeelding


Smullen bij het stamppottenbuffet. (Foto: aangeleverd)

Berg voedsel voor Voedselbank

Natuurlijk ga je niet met lege handen naar een feestje. Kees en Anja Huiberts vragen – ook al traditiegetrouw – aan de genodigden om iets mee te nemen dat gedoneerd kan worden aan de Voedselbank. Een verzoek dat allerminst tegen dovemansoren gericht bleek te zijn. Bij binnenkomst konden de gasten hun donaties neerzetten. Er groeide een berg voedsel die ieder voorstellingsvermogen te boven ging. Vijftig kilo zakken met uien, kisten vol met bloemkolen, houdbare melk, soep en bonen in blik, rijst en macaroni, kortom een supermarkt vol met etenswaar. De Voedselbank had een forse vrachtauto nodig om de volgende dag alle etenswaar bij Huiberts op te halen.

Tekst loopt door onder afbeelding


De oproep aan aanwezigen om iets te doneren aan de Voedselbank was niet aan dovemansoren gericht. (Foto: aangeleverd)

In zijn dankwoordje stond Kees Huiberts kort stil bij recente berichten in de media. “Afgelopen week was er in de media een bericht dat er toch zo’n 400.000 huishoudens gebruik moeten maken van de Voedselbanken. Wij zijn jullie allemaal erg dankbaar dat we de minder bedeelden op deze manier mee kunnen laten liften”, aldus Kees.

Dat het die vrijdagavond nog lang onrustig bleef in Katwoude mag geen verrassing heten. Kees en Anja genoten net als alle aanwezigen met volle teugen van de avond en ook de dagen erna waren zij er nog vol van. Zoveel mensen, zoveel felicitaties en zoveel donaties voor de Voedselbank hadden zelfs zij niet kunnen bevroeden.