Van nieuwe bedrijven tot infrastructuur, Baanstee Noord blijft zich ontwikkelen.
Van nieuwe bedrijven tot infrastructuur, Baanstee Noord blijft zich ontwikkelen.

Blijven bouwen aan Baanstee Noord

Er wordt druk gebouwd op Baanstee Noord. Aan nieuwe bedrijven, infrastructuur en voorzieningen. Door onder andere de oorlog in Oekraïne, schaarse grondstoffen en bouwmaterialen en hogere energieprijzen, is bouwen anno 2022 onzekerder geworden. Toch wordt er op Baanstee Noord veel gebouwd. Van nieuwe bedrijven tot infrastructuur, Baanstee Noord blijft zich ontwikkelen.

Fietsend over Baanstee Noord gaan is geen probleem. Afgelopen zomer zijn nieuwe fietsverbindingen gelegd en bestaande fietspaden verbeterd. Die verbinden Baanstee Noord en Purmerend met Kwadijk, Edam en Volendam. En zijn dus belangrijk door de regiofunctie van Baanstee Noord. Medewerkers van de bedrijven kunnen op Baanstee Noord gemakkelijk op de fiets naar hun werk. Naast de fietspaden op de Visserijweg, wordt nu de weg zelf ook aangepakt. De weg wordt ingericht voor definitief gebruik. Dat betekent dat de voorheen tijdelijke bushalte, nu een definitieve bushalte wordt. Naast de herinrichting is er ook aandacht voor de groenstroken en beplanting.

Nieuwe bedrijven op Baanstee Noord zijn druk aan het bouwen. Content Gordijnenatelier is aan het bouwen aan een nieuwe vestiging. De gordijnenspecialist is niet onbekend in Purmerend, en vindt op Baanstee Noord de nieuwe ruimte. Ook de firma BedrijfsUnits bouwt aan 25 vrijstaande bedrijfspanden, bedoeld voor ondernemers uit de regio. Dat betekent een grote variatie aan nieuwe bedrijven op Baanstee Noord, zoals een wijnhandel, garage, kaasleverancier, keukenspecialist en bouwbedrijven.

Verder worden er vrijstaande bedrijfspanden door Havik gerealiseerd en zijn Brouwer Sanitair en Nabess Metaalbedrijf druk bezig met de afronding van hun bedrijfspand. Het bedrijf Multipapier bouwt momenteel aan de staalconstructie van hun nieuwe bedrijfspand.

Op Baanstee Noord is plek voor een voorzieningenpunt, waar de mensen die werken op het bedrijventerrein terecht kunnen voor lunch of een kop koffie. De bouw van dit voorzieningenpunt is onlangs gestart en zal halverwege 2023 gereed zijn. In het voorzieningenpunt komt een tankstation, een supermarkt voor vergeten boodschappen, Burger King, Fresh Bakery en Starbucks.

De nieuwe bedrijven en de infrastructuur maken het bedrijventerrein steeds meer af. Ook blijft de interesse in Baanstee Noord groot. Dit jaar verwacht de gemeente nog meer bouwaanvragen van nieuwe ondernemers. In de komende jaren komen er dus nieuwe bedrijven bij en neemt het aantal voorzieningen toe.