Trots

Net als veel andere bedrijven stonden ook wij, Rodi Media, met ons Waterlandse team op de beursvloer van Waterland Werkt een paar weken geleden, om het brede spectrum van een modern en vooruitstrevend mediabedrijf over het voetlicht te brengen. En wat een mooi moment om de bedrijvigheid en creativiteit uit de regio in bedrijven en instellingen aan het werk te zien. Alles werd uit de kast getrokken om het vele - want de opkomst was enorm - bezoek een goed beeld te geven en te interesseren voor werk of stage.

Nog meer staaltjes van bedrijvigheid; zo werden de zilveren winnaars van de PRO: Ondernemersprijs 2022, bekendgemaakt. Zij, en wij, moeten nog even wachten tot het PRO: Nieuwjaarsfeest voor de winnaars bekend zijn, maar voor die tijd zullen we u met hen nader laten kennismaken. Ook werd de VOWA Ondernemersprijs uitgereikt, en wel aan DETEC Beveiliging. In dit magazine is er plaats ingeruimd om deze verborgen parel in de Beemster een welverdiend podium te geven. Een podium overigens ook voor JonkSign, dat met het bijzonder creatieve logo-ontwerp op het nieuwe pand van Groenhart, genomineerd was voor de Signing+ Award 2022. Tussen de groten (Formule 1!), verloren zij die eerste prijs op slechts 10 stemmen, maar ze mochten wel de publieksprijs in de zak steken.


In deze toch al spannende tijden was het afgelopen maand nog spannender in de binnenstad. Er kon gestemd worden voor de BIZ Purmerend Binnenstad. Helaas was er bij het ter perse gaan van dit nummer nog geen uitsluitsel, dus wanneer u dit leest: hebben we nu wel of niet een BIZ Purmerend Binnenstad? Het zou heel mooi zijn en de uitvoering van het programma Binnenstad zeker vergemakkelijken, maar ook zonder BIZ wordt hier met niet aflatend enthousiasme verder aan gewerkt, zoals u kunt lezen in onze serie Binnenstad van de Toekomst.


En dan tot slot, omdat bij het op de mat vallen van dit magazine we net Gastvrij Waterland achter de rug hebben, willen we wat licht schijnen op de gastronomie en bijzondere producten in onze regio. Hoe Alessandro Uva en Henk Schulte, zoals vroeger Mario Uva al deed, regelmatig ‘even boodschappen doen in Italië’, om hier niet alleen het beste van het beste op tafel te kunnen zetten maar ook een eigen delicatessen lijn te vullen; Linea Gastronomica. Met mooie Italiaanse producten en wijnen, voor de echte liefhebber van de Italiaanse keuken. En even bijzonder is het om een Wijnimport J. Bart in ons midden te hebben dat in de prachtige Grote Kerk in Edam een bijzonder internationaal event organiseerde. Een tweedaagse proeverij voor bijna duizend gasten, door zo'n veertig producenten van vijf continenten, uit dertien landen...


En dat alles met de geweldige Dutch Food Week en verrassende Beemster Food Tour in oktober nog in het achterhoofd, waarin al het moois en lekkers voorbij kwam dat onze Beemster te bieden heeft. Er is veel om trots op te zijn in onze regio, en dat zijn we!


Veel leesplezier!