Bijeenkomst voor vastgoedeigenaren in binnenstad
Bijeenkomst voor vastgoedeigenaren in binnenstad (Foto: Han Giskes)

Bijeenkomst voor vastgoedeigenaren in binnenstad

Algemeen

Op 14 maart is er een bijeenkomst voor vastgoedeigenaren van panden in de Purmerendse binnenstad. Doel is om te komen tot een samenwerkingsvorm zodat met elkaar kan worden gewerkt aan een aantrekkelijke en veilige binnenstad. Deze uitgangspunten zijn onderdeel van de visie en het uitvoeringsprogramma voor de Binnenstad , die eind december door de gemeenteraad zijn vastgesteld.  

Een groep commercieel vastgoedeigenaren uit de Purmerendse binnenstad heeft het initiatief genomen voor een BIZ, bedrijveninvesteringszone. Met een BIZ bepalen pandeigenaren zelf wat hun ambitie, doel(en) en activiteiten zijn en welke collectieve financiering daarvoor nodig is. De horeca ondernemers van de Koemarkt en de binnenstad hebben afgelopen jaar ook een BIZ-samenwerking afgesloten. Voor de pandeigenaren biedt dit een mooie kans om op een gestructureerde manier met deze en andere partijen samen te werken.   

BIZ Vastgoed

Het afgelopen jaar is uit verschillende overleggen, bijeenkomsten en workshops de meerwaarde van samenwerken gebleken. ‘Alleen samen, door de krachten te bundelen, kun je de uitdagingen van de toekomst voor de binnenstad aan. Je hebt elkaar simpelweg nodig en je moet elkaar kennen’, aldus één van de vastgoedeigenaren. Denk bij uitdagingen aan een aantrekkelijk aanbod, kwalitatieve uitstraling van panden, beleving en schone en veilige straten en pleinen. Op 14 maart wordt een eerste concreet voorstel door de initiatiefnemers gepresenteerd en gaan vastgoedeigenaren met elkaar de kansen en mogelijkheden bepalen. Dé kans om zelf invloed te hebben op de plannen. De vastgoedeigenaren worden gedurende het traject begeleid door Stad & Co - het bureau dat ook de oprichting en herstemming van de BIZ’en voor ondernemers van de binnenstad Purmerend heeft begeleid. Alle eigenaren met vastgoed in de binnenstad van Purmerend zijn welkom.

Aanmelden kan door te mailen naar janneke@stadenco.nl. 

Provincie Noord-Holland en Gemeente Purmerend ondersteunen dit initiatief. Meer weten over de bijeenkomst en wat een BIZ Vastgoed voor u betekent? Kijk dan op www.purmerend.nl/bizvastgoed. Meer informatie over programma binnenstad: www.purmerend.nl/binnenstad