Detec
Detec

Even voorstellen: nieuwe leden PRO:

Jasper Sieling, DETEC Beveiliging

“Het familiebedrijf DETEC Beveiliging waarborgt de veiligheid van mensen en zaken thuis, of op kantoor. Als één van de grotere elektrotechnische beveiligingsbedrijven in Nederland is het bedrijf al vanaf 1976 een vast begrip als het gaat om veiligheid. DETEC levert, installeert en onderhoudt professionele inbraakmeld-, brandmeld-, toegangscontrole- en camerasystemen. Bij alarmmeldingen biedt onze eigen meldkamer 24 uur per dag, 7 dagen in de week, de perfecte service op maat.” DETEC is in 1976 begonnen in Purmerend waar de broers zijn opgegroeid. In het dagelijks leven zorgen zij ervoor dat DETEC voorop blijft lopen in de innovatieve oplossingen en geavanceerde apparatuur op het gebied van beveiligingen. Met hun passie voor veiligheid en techniek hopen ze nog jarenlang door het juiste maatwerk een reëel gevoel van veiligheid te kunnen creëren bij hun klanten.


Marcel Poort en Astrid Waernes, V.O.F. Waernes,

Wij, Marcel Poort en Astrid Waernes, runnen samen sinds 2007 V.O.F. Waernes, Centrum voor psychosociale begeleiding en trainingen voor kinderen en volwassenen in Purmerend. Wij verzorgen trainingen op maat voor scholen, (onderwijs) teams en bedrijven, en organiseren workshops over o.a. communicatie. Ook geven we individuele begeleiding. Astrid werkt individueel en in groepsverband om de cliënt bij te staan in een proces op zowel privé- als werkgebied. Zij is gespecialiseerd en breed opgeleid in het anders leren omgaan met hoog sensitiviteit en psychosociale problematiek. Marcel Poort heeft ruim 25 jaar onderwijservaring waarin hij zich vooral heeft beziggehouden met de ‘zorgleerlingen’. Vanuit deze interesse heeft hij zich steeds verder gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en adolescenten met diverse problematieken. Sinds 2011 organiseert ons Centrum de weerbaarheidstraining "Rots & Water" voor kinderen vanaf 6 jaar. Wij worden hiervoor ook ingehuurd op basisscholen en het voortgezet onderwijs. De training helpt sociale competenties te ontwikkelen die elk kind, elke jongere en elke volwassene nodig heeft in een wereld die met de dag verandert.

Henk en Stefanie Schulte, Boekhandel Het Leesteken

Wij zijn Stefanie en Henk Schulte, eigenaren van Boekhandel Het Leesteken. Reeds 10 jaar werkt Stefanie bij het Leesteken en 3,5 jaar geleden, vlak voor Covid uitbrak, hebben wij Het Leesteken overgenomen van Wouter van Waardt. Reden was onze passie voor boeken gevolg geven in eigenaarschap en tegelijkertijd het belang voortzetten om een goede boekhandel met kennis voor Purmerend en omgeving te behouden. Wij zijn werkzaam geweest in het communicatievak. Ik, Henk, heb bijna 30 jaar bureaus gehad in marktonderzoek en de laatste jaren ook in het reclamevak en consultancy. Inmiddels heb ik daar afstand van genomen en focus me nu op de Boekhandel en het voorzitterschap van de BIZ Binnenstad. Stefanie heeft een groot en zeer stevig netwerk in het boekenvak. Haar kennis is een jarenlange opgebouwde deskundigheid: jurylid geweest bij en samenwerkingen met diverse (literaire) instanties en een vraag- en adviesbaak voor de scholen in Purmerend bij bijvoorbeeld samenstellen bibliotheken en leesadvies. Samen zijn we dagelijks in de winkel en voorzien we onze klanten van advies en een ‘goed’ gesprek.

Jeannette Zwaan, Zwaan Humaan massages

Ik ben Jeannette Zwaan, geboren en getogen in Purmerend. Na ruim 30 jaar gewerkt te hebben in de HR voor Purmerendse bedrijven heb ik de stoute schoenen aangetrokken en van mijn hobby mijn beroep gemaakt met de start van Zwaan Humaan massages. Masseren is al ruim 20 jaar een passie, ik heb hierin diverse opleidingen gevolgd en blijf dit ook doen. In het najaar van 2022 heb ik aan huis een massageruimte ingericht. Het is een fijne, warme, rustgevende ruimte, en als je je gedachten de vrije loop laat waan je je aan het strand. Klanten mogen hun eigen muziek en geur olie uitkiezen. Maar ze kunnen de keuze ook altijd aan mij overlaten, net als de keuze voor welke massage of combinatie van massages. Er is veel mogelijk. Ik plan voldoende tijd tussen de massages in waardoor ik elke massage goed kan afronden. Een massage op locatie, bij bedrijven om werknemers te masseren kan ook. Ik neem dan mijn massagestoel mee naar de betreffende locatie. Ook deze massagevorm is zeer ontspannend.

Pia Dhont, bewindvoerder

Mijn naam is Pia Dhont. Ik ben als ondernemer altijd werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. Eerst als financieel adviseur, daarna als interimmanager en de afgelopen jaren als bewindvoerder, waartoe ik door de rechtbank ben benoemd. Eigenlijk noem ik mijzelf liever financieel hulpverlener met wettelijke bevoegdheden. Ik regel de financiële zaken van mensen die dat zelf niet meer kunnen door ouderdom en/of ziekte (zoals dementie) of van mensen die kampen met schulden.

Als bewindvoerder ben ik aangesloten bij Profez, een landelijke organisatie van bewindvoerders, mentoren en curatoren. Enkele jaren geleden verhuisde ik vanuit het Utrechtse naar Purmerend. Na de verhuizing begon ik met het opbouwen van een nieuw zakelijk en sociaal netwerk in Purmerend en omgeving. Mijn werkgebied strekt zich uit van Hoofddorp tot Haarlem en van Amsterdam tot Alkmaar.

Helaas komt het steeds vaker voor dat mensen grote schulden opbouwen. Dit kan allerlei redenen hebben, maar altijd geldt dat hierdoor veel stress ontstaat. Als bewindvoerder heb ik de mogelijkheden en de bevoegdheid om de financiële situatie te stabiliseren en te zoeken naar een oplossing voor de schuldenproblematiek. Hierdoor ontstaat er meer rust en overzicht en vaak ook zicht op een schuldenvrije toekomst.

Niet ieder bedrijf dat werknemers heeft die kampen met schulden (vaak is er dan loonbeslag gelegd) faciliteren hulp voor deze werknemers. Ik kom graag uitleggen wat ik op dat vlak kan betekenen voor zowel het bedrijf als de betreffende werknemers. De werknemer met schulden bepaalt natuurlijk uiteindelijk wel zélf of hij de hulp wil accepteren.

Nico Konijn, Autobedrijf Nico Konijn

Mijn naam is Nico Konijn en ik heb sinds 1993 een autobedrijf in Middenbeemster. Autobedrijf Nico Konijn is een universeel autobedrijf, aangesloten bij het garageconcept van Bosch. Klanten kunnen bij ons terecht voor reparaties maar ook voor in- en verkoop van auto’s.

Sinds 2016 woon ik in De Rijp maar ik ben geboren in Middenbeemster. Wij zijn een regio-gebonden bedrijf, en hebben door de jaren heen een mooie klantenkring opgebouwd. Alle bedrijven
om ons heen zijn klant bij ons, maar ook bijvoorbeeld zorginstelling Breidablick. Hoewel wij staan voor het repareren van auto’s denk ik dat we ook een sociale functie hebben in de Beemster; een klant in nood helpen bij pech hoort bij ons als vanzelfsprekend ook tot onze taak.

Ik heb nog enige tijd in het bestuur gezeten van de Beemster Ondernemers maar door privé omstandigheden ben ik er enige tijd uit geweest. Ik sluit mij bij deze aan bij de PRO, niet om klanten te winnen, maar om goed geïnformeerd te worden en te weten wat er speelt in de gemeente. En natuurlijk ook voor de gezelligheid.

Arno en Cora Waaksma, Ageras Security

Wij zijn Arno en Cora Waaksma, sinds 2009 eigenaar van Ageras Security. Ons bedrijf is gevestigd in Purmerend en we hebben net een nieuw pand gekocht in de Baanstee Noord. Arno is een geboren Purmerender, Cora komt uit Amsterdam, en wij wonen nu in Zuidoostbeemster.

Ageras Security detacheert beveiligers door heel Nederland, veelal op langdurige projecten waardoor wij in staat zijn om met vaste contracten te werken. Wij zijn gespecialiseerd in objectbewaking, in de meest brede zin van het woord. Onze dienstverlening bestaat uit: beveiliging (man bewaking), mobile surveillance, brandwachten, receptionisten en verkeersregelaars. Een klant kan een totaalpakket bij ons neerleggen. wij verzorgen dan de totale dienstverlening.
              
Wij leiden onze eigen mensen op. Daarvoor kan men zich bij ons aanmelden. Zij worden dan 1 op 1 begeleid door onze praktijkbegeleiders. Ook kunnen zij doorstromen vanuit onze organisatie naar gerenommeerde bedrijven, hierover zijn afspraken gemaakt. Daarnaast hebben wij een servicetak/uitzendbureau, waarin we mensen de mogelijkheid bieden om 6 tot 8 maanden door ons te worden uitgezonden en dan over te stappen naar het desbetreffende bedrijf.


Peggy en Raymond van der Heijden, Boutique Hermée

Wij zijn Raymond en Peggy van der Heijden, eigenaren van Boutique Hermée, gevestigd in een geheel verbouwd monumentaal pand in de Peperstraat. Een nieuwe boutique voor de modebewuste vrouw, waar kwaliteit en persoonlijke service voorop staat. Wij willen de vrouw die bij ons komt het vertrouwen, de tijd, de aandacht en raad en advies geven om haar persoonlijke kracht en kwaliteiten zichtbaar te maken. Samen met de klant het beeld compleet maken wat zij voor ogen heeft; want wanneer je kleding in harmonie is met je persoonlijkheid, krijg je het ‘dit ben ik’-gevoel en kom je ook op andere mensen ‘echt' over.

Peggy komt oorspronkelijk uit Maastricht, dé modestad van Nederland, en heeft in alle segmenten van de mode zo’n 30 jaar ervaring opgedaan met altijd al het idee om ooit die eigen boutique te beginnen. Raymond heeft een financiële achtergrond en begon een aantal jaar geleden met zijn eigen bedrijf in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en hypnose opleidingen. Na een gedegen marktonderzoek werden wij in 2019 trotse eigenaar van onze Boutique Hermée. Wij onderscheiden ons door een sjieke en een uitnodigende uitstraling met de Limburgse flair die het zuiden rijk is, en door de Limburgse gastvrijheid met een lach, bourgondische koffie, een drankje en een hapje. In diezelfde sfeer houden wij tweemaal per jaar een expositie. Hiervoor nodigen wij bekende, maar ook onbekende kunstenaars uit om hun werken een periode bij ons op te hangen om de naamsbekendheid te vergroten. Al onze klanten krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging en de betreffende kunstenaar is die dag ook aanwezig om meer van zijn/haar werken te vertellen.

Onze klanten komen uit Purmerend en Beemster maar we hebben ook veel klanten uit alle andere delen van Nederland. We krijgen regelmatig de boodschap van mensen van buiten Purmerend dat onze stad echt leuk en mooi is, met de oude panden en een top horeca plein. Waarom maken we zelf Purmerend zo klein!? We zijn zoveel meer. Eén van de redenen dat Raymond bestuurslid is geworden van BIZ Purmerend Binnenstad die zich de komende jaren gaat richten op het vergroten van de aantrekkelijkheid en kracht van de binnenstad. “Ik had altijd wat te vinden dus toen ik voor de BIZ werd gevraagd, was het voor mij duidelijk dat ik nu ook zelf moest doorpakken. Ik kan wel van alles vinden maar dan moet je er, als dat kan, ook iets aan doen.”

Carla Bleesing-van der Hulst, uitvaartondernemer

Mijn naam is Carla Bleesing-van der Hulst. Ik woon met mijn gezin in Noordbeemster, waar ook mijn bedrijf Carla Bleesing uitvaartbegeleiding is gevestigd. Na de pensionering van mijn compagnon met wie ik sinds 1 januari 2013 een uitvaartonderneming heb gevoerd, ben ik sinds medio december 2022 alleen verder gegaan. Ik ben nu 10 jaar uitvaartondernemer, en actief in een vrij groot gebied in de regio's Amsterdam, Zaanstreek, Waterland, Noord-Kennemerland en West-Friesland.

Ik begeleid families/nabestaanden vanaf de melding van overlijden van hun dierbare tot en met het aanbieden van nazorg. Ik ga met hen samen op weg naar een persoonlijk, waardig, liefdevol en troostrijk afscheid van hun dierbare.
?Iedereen zou eigenlijk moeten nadenken over zijn/haar eigen uitvaartwensen of dit bespreken met naasten, ongeacht of het levenseinde nabij is. Dit zou "gewoon" moeten zijn, maar ik merk dat praten over de dood en uitvaartwensen niet echt is ingebed in onze Hollandse cultuur. Ik vertel regelmatig over mijn prachtige beroep bij verenigingen of voor groepen en ik laat me graag uitnodigen voor een persoonlijk gesprek aan de keukentafel, hier zijn geen kosten aan verbonden.
Voor meer informatie verwijs ik naar mijn website carlableesing.nl.

Anita de Waard, Annymotion

Mijn naam is Anita de Waard en in september 2020 heb ik mijn bedrijf Annymotion ingeschreven bij de KVK. Annymotion staat voor iedere beweging, die een bedrijf of persoon wil maken. En daar begeleid ik ze graag bij. Als echte Haarlemse mug ben ik met mijn gezin in 2009 neergestreken in Wijdewormer en zijn voor school en activiteiten vooral op Purmerend gericht. Eerst voor de scholen van de kinderen en sinds een aantal jaar ook om te sporten.

Ik combineer interim opdrachten (HR-management, onderwijs) met projecten met het trainen en coachen van teams in het bedrijfsleven. Voor mijn interim opdrachten breng ik mijn jarenlange ervaring mee op het gebied van HR, Learning & Development, Cultuurverandering en de uitrol van o.a. missie, visie, kernwaardes en gedrag (de basis van je bedrijf). Het begeleiden van teams doe ik op basis van het waarderen van elkaars talenten en hoe je deze kunt inzetten als team om te komen tot een goed resultaat.

Ik wil graag de verbinding zijn tussen mensen, zodat iedereen zijn kansen en dromen kan realiseren. We hebben niet de keuze waar onze wieg staat en hebben soms iemand nodig om mogelijkheden en kansen inzichtelijk te maken. Ik ben al een aantal jaren vrijwillig jongerencoach voor jongeren, die niet het standaard pad lopen. Dat doe ik bij FLOOR Jongerencoaching. Wij zijn nu bezig met een project, gesteund door de Goldschmeding stichting, om jongeren met uitstroom Arbeid te begeleiden. Wij zoeken hiervoor contact met scholen, ook in Purmerend en omstreken.
Daarnaast verzorg ik Carriere-Coach trajecten en Sollicitatietrainingen bij JINC op middelbare scholen in de wijken, waar weinig rolmodellen en veel werkeloosheid aanwezig is. JINC strijdt voor een maatschappij waar ieder kind kansen krijgt en waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt.



Margreet Schilder, Ganesja Fits All

Mijn naam is Margreet Schilder van Ganesja Fits All in Wijdewormer. Wij zijn al 22 jaar actief op de markt van de modieuze bedrijfskleding voor beautysalons, kapsalons, apotheken, drogisterijen, tandartspraktijken maar ook horeca, tuinders, elektrotechnische bedrijven etc. Eigenlijk kunnen wij elke beroepsgroep, en van 1 tot 100 personeelsleden, voorzien van de daarvoor geschikte bedrijfskleding.

Wij hebben voor bepaalde beroepsgroepen een collectie die wij zelf hebben ontworpen en waarvan we de gehele ontwikkeling in eigen hand hebben. Zo kunnen wij ook "tailormade" laten produceren, belangrijk omdat natuurlijk iedereen zich prettig moet voelen in de bedrijfskleding. Persoonlijke aandacht vinden wij dan ook zeer belangrijk. Daarom gaan wij ook op afspraak naar klanten door het hele land. Sinds kort vertegenwoordigen wij ook het merk HEROCK van WORKWEAR in deze regio, kleding die echt geschikt is voor de industrie. In deze tak van bedrijfskleding willen we meer voet aan de grond te krijgen. Overall is ons doel: meer exposure maar vooral een vertrouwde naam.

Waernes
Het Leesteken
Jeannette Zwaan
Afbeelding
Ageras
Carla Bleesing
Hermee
Kozee
Nico Konijn
Pia Dhont