Afbeelding
(Foto: Els Broers)

Positieve vibes

2023 is alweer bijna twee maanden oud en nu al is duidelijk dat de schwung er goed in zit in bedrijvig Waterland. Dat bewijzen de verhalen in deze eerste Regio Zaken van het jaar. Om gelijk maar goed te beginnen met een, vinden wij, mooie nieuwe rubriek: Passie! Want ja, onze regio zit vol met ondernemers die een bovengemiddelde liefde hebben voor hun product. Die het ‘ademen’, zoals Bram Engberts, winnaar van de PRO-ondernemersprijs het in dit nummer zo mooi verwoordt. Hij figureert dan wel niet in deze rubriek maar laat ons in deze editie wel meegenieten van zijn grote passie; de natuur. Wie wel onder deze Passie-noemer mag uitweiden is Joost Laan en hij legt graag uit hoe hij zijn klanten blij maakt met ‘tijdloos’ wonen.

Naast prijswinnaar Bram Engberts komen ook alle andere winnaars van de ondernemersverkiezingen aan bod; van de PRO: in Purmerend, IBEV in Edam-Volendam en Zeevang Ondernemers. Met de titel winnaar van 2022 op zak zijn ze dit jaar met volle overtuiging en zin begonnen. En gaan ze op naar de overkoepelende VOWA-verkiezing op 13 maart tijdens de NV Purmerend.


Gezien alle ontwikkelingen in Purmerend is er voor de updates flink wat plaats ingeruimd. Na de klap op het programma Binnenstad door de gemeenteraad in december werd vorige maand door gemeente, binnenstad ondernemers, vastgoedeigenaren en maatschappelijk-culturele instellingen het glas geheven op de aanstaande ‘huiskamer van Purmerend’. Inge Reijmer licht een aantal punten uit waarmee van start wordt gegaan, en ook deze zullen we dit jaar blijven belichten. Met de start van het uitvoeringsprogramma moet u de rubriek ‘Binnenstad van de toekomst' gaan missen, maar u krijgt er bij deze 'Werken aan de binnenstad’ voor terug. Met binnenkort als eerste update wellicht het traject naar een BIZ Vastgoed, waarvoor op 14 maart een bijeenkomst is belegd met de vastgoedeigenaren in de Purmerendse binnenstad.


Verbonden met de binnenstad wordt t.z.t ook de ‘nieuwe parel van Purmerend’. Zoals bekend bestaan voor bedrijventerrein De Koog grote plannen, samengevat in de Gebiedsvisie die begin deze maand uiterst positief werd ontvangen door de commissie Ruimte. Onderdeel daarvan is de vorming van een (e)sports Tech Campus. Een unieke en onderscheidende aanwinst voor Purmerend die de stad regionaal en landelijk de voortrekkersrol kan geven in tech en innovatie. Een enthousiaste delegatie van de gemeente licht in deze editie de opzet en het belang van de Campus toe. 


Voor zowel het programma Binnenstad als de Gebiedsvisie De Koog is het overigens opvallend hoe de gemeente in beide gebieden alle moeite heeft gedaan om de betreffende stakeholders bij de visies te betrekken en mee te laten praten. Waarmee beide grote projecten ‘van iedereen’ zijn geworden. Inge: “Je merkt dat er zoveel energie is in de stad en hoe iedereen betrokken is. Zo’n positieve vibe. Mensen die willen meedenken en doen. Dat geeft een heel positieve samenwerkingsvorm en maakt het de stad van ons allemaal.”


En daar kunnen we wel zo’n lekker SuzeCinq biertje op drinken, vers gebrouwen op onze eigen Koemarkt!


Veel leesplezier!