Marcel ten Brinke
Marcel ten Brinke

“De toekomst is nu!”

Als ondernemer ben je vaak vooral bezig met wat vandaag af moet of in elk geval binnenkort. Dat je dan ook nog eens over de toekomst zou moeten nadenken, staat vaak niet meteen boven aan je “to-do”lijst. En toch is de toekomst al nu!

Nu is het moment om eens goed te kijken naar je bedrijfsvorm. Misschien ben je wel lekker gegroeid van een eenmanszaak vanuit de zolderkamer of het schuurtje naar een onderneming met personeel, een bedrijfspand en eventueel auto’s. Of kun je het niet meer allemaal in je eentje aansturen en heb je een compagnon nodig. Is het dan handig om over te stappen naar een b.v.? En hoe gaat dat dan?

Maar ook natuurlijk de vraag: ”Wie gaat wanneer je eigen zaak over nemen?“ is belangrijk om te stellen.

En last but not least: hoe past de eigen zaak in je privé-situatie? Hoe beperk je het risico voor je partner? Hoe laat je je partner en je kinderen iets na?

Mijn eigen praktijkervaring leert dat dit vragen zijn door de meeste van mijn klanten toch wel lastig zijn om te beantwoorden. Neem van mij aan dat het voor mij ook niet makkelijk was om deze vragen voor mezelf te beantwoorden. En sommigen heb ik ook niet kunnen beantwoorden maar houden ook mij wel bezig.

Natuurlijk moet je als ondernemer vooral bezig zijn met datgene wat je leuk vindt, energie van krijgt en goed in bent. Maar doe af en toe eens een notariële APK. Dan kun je kijken of het ook leuk blijft als de risico’s groter worden. Ook kun je er op tijd voor zorgen dat jij het beste kunt blijven doen waar je goed in bent zonder je zorgen te hoeven maken over de continuïteit. Wacht dus niet te lang met nadenken en regel je zaken nu voor later. Op die manier ben je op tijd futureproof of in gewoon Nederlands: klaar voor de toekomst. En die toekomst is nu!

Wil je meer advies of informatie? Neem dan contact op met dé notaris van Krommenie (maar ook voor mensen van daarbuiten).

Marcel ten Brinke

075-6474040
info@notaristenbrinke.nl