V.l.n.r. Matthijs Malipaard, Niels Ackermans, Dick Ranzijn jr. en Frank Schoutsen.
V.l.n.r. Matthijs Malipaard, Niels Ackermans, Dick Ranzijn jr. en Frank Schoutsen.

Voor Rodi staat 2023 in het teken van groei en innovatie

In 2023 richten wij ons, net als de afgelopen 45 jaar, op een aantal kernpunten. Voorvechter blijven van lokale betrokkenheid, impact creëren met onze nieuwsplatformen, verder verduurzamen en het creëren van een fijne werkomgeving zijn hier onderdeel van. 

We zijn groot geworden als uitgever van huis-aan-huiskranten. Een communicatiemiddel dat zich elk jaar weer bewijst als krachtig en stabiel massamedium volgens het Nationaal Media Onderzoek (NMO) en het Commissariaat voor de Media (CvdM). Daarbij geloven we heilig in de combinatie van print en online. Niet alleen onze kranten, maar ook de bijhorende websites (Rodi.nl) en social mediakanalen beschikken over een sterk bereik onder de lokale doelgroep.

Als uitgever van de lokale nieuwsbladen vinden wij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te blijven en het verschil te maken door sociale initiatieven te steunen, ook samen met onze partners. Mooie initiatieven waar wij in de afgelopen jaren veel aandacht aan hebben besteed, zijn onder andere de Voedselbank en KWF Samenloop. Ons uitgangspunt is dat onze kanalen ingezet worden om de verbinding te leggen tussen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het belang van lokaal communiceren werd tijdens de coronacrisis dik onderstreept. De afgelopen jaren heeft onze drukkerij aanzienlijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Het terugdringen van onnodig papierverbruik, inkt, wasmiddelen, water, elektriciteit en aardgas is een belangrijke doelstelling. Het streven is een volledig CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2025. 

Tot slot zijn we van mening dat we samen nog meer bereiken dan alleen. Dankzij samenwerkingen met onder meer NNP (branchevereniging voor lokale nieuwsmedia) en Hypr (landelijke verkoop) kunnen we de impact van ons medium nog meer verbeteren. Door ook in de toekomst te blijven investeren in onze huis-aan-huisbladen en ondernemersmagazines, te blijven focussen op kwalitatieve content en digitaal verder te ontwikkelen blijven we stappen zetten om onze partners en de lokale samenleving aan elkaar te verbinden.

Rodi Media

0226-333311, rodimedia@rodi.nl, www.rodimedia.nl