Een tafellaken waardig ...

Er was eens, zo geeft iemand in deze editie van Regio Zaken aan, een Purmerend dat te groot was voor het servet, en te klein voor het tafellaken. Als deze editie van Regio Zaken iets laat zien is dat die tijd voorbij is. 

Nog los van de stoet limousines die op 15 maart voor de Markthal stond omdat minister Hugo de Jonge de marktstad had uitgekozen om namens het Rijk de MRA Woondeal te ondertekenen. Neem de feestelijke aftrap van de (e)sports Tech Campus in H20 vorige maand. De zaal en ook het podium werden gevuld door een afvaardiging van niet alleen de eigen gemeente, diens onderwijs en organisaties, maar ook van de provincie Noord-Holland en de MRA.

Dynamisch

En lees wat er in deze bijzondere, dynamische regio nog meer gebeurt en op stapel staat. Weer een mooi Waterland Werkt op komst, de Sectortafels die een flinke vaart nemen in het samenbrengen van onderwijs en bedrijfsleven, met inspanning van eenieder. Met de kickoff van nummer twee een paar weken geleden als nieuwe, maar zeker niet de laatste loot aan deze stam. Hospitality/toerisme en alle kansen die het biedt in ons gebied wordt bijvoorbeeld onderstreept door het verhaal over de bijzondere Kerckhaen in Westbeemster, wederom een uniek stukje Purmerend-Beemster, maar nog onontgonnen. En uit betrouwbare bron is vernomen dat er nog iets anders heel moois op stapel staat voor de regio Waterland, maar daarover later meer.

Samen de schouders eronder

En dan de bedrijvigheid die niet ophoudt. De Baanstee Noord vult zich gestaag, niettegenstaande drempels als stroom of bouwprijs: bedrijvig Amsterdam-Noord vindt zijn weg deze kant op, beperkt door de bouwactiviteiten aldaar. Daarbovenop de inspanningen die men levert om na de BIZ Binnenstad en verlenging van BIZ Koemarkt nu ook de BIZ Vastgoedeigenaren binnenstad in de steigers te zetten. Nog meer samenwerking en samen de schouders onder de ontwikkeling zetten…

Tuin van innovatie

Hoe de ondernemers hier gewaardeerd en gezien worden lezen we af aan, na de plaatselijke nu ook de regionale, VOWA ondernemersprijs, tijdens de NV Purmerend nog wel, hoe mooi die samenwerking… Daaarbij gevoegd het rapport van RaboResearch over Noord-Holland Noord als de tuin van innovatie. Een geweldige steun in de rug. Geholpen door het onderwijs ook, met binnenkort ook de technische havo in ons midden.

Trots

Dus: we kijken allemaal letterlijk tegen alle hijskranen aan elke dag, symbolen van groei, en mogen trots zijn op de enorme ontwikkeling die we hier doormaken, regio-breed. Hoe we met alles wat speelt en wat hier wordt ingezet een factor van belang worden voor ondernemers, studenten en inwoners. En ons op de kaart zetten. En dat alles in dat mooie stukje Waterland, die groene buffer tussen Amsterdam en de rest van Noord-Holland in, een brede.belangrijke rand, de overloop, die opvangt en alles een goed thuis geeft.


Wij zijn in ieder geval heel trots dat we dit alles in dit magazine mogen belichten en over het voetlicht mogen brengen. We hopen dat onze lezers, u, ook een beetje trots worden met ons …

Veel leesplezier!