Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Inspiratiesessie Sectortafel Techniek op 17 april

Nieuws

Draag een steentje bij aan een gezonde toekomst van de techniekbranche

Veel werkgevers hebben ervaren dat hun vraag naar personeel niet meer aansluit op het aanbod vanuit het onderwijs en de arbeidsmarkt. Om te werken aan een oplossing voor dit probleem is in onze arbeidsmarktregio gestart met het opzetten van sectortafels. Een daarvan is de Sectortafel Techniek/Bouw, die inmiddels alweer ruim anderhalf jaar aan de weg timmert. 

In de Sectortafel werken ondernemers, het georganiseerde bedrijfsleven en het onderwijs, ondersteunt door de gemeenten, samen aan een gezonde toekomst van de branche. De leden brengen ambities in kaart en vertalen deze door naar acties en concrete doelen. Maar zij kunnen het niet allemaal alleen, alle ondernemers in de branche en mensen werkzaam in het technisch onderwijs kunnen bijdragen. Daarom zijn zij van harte uitgenodigd voor de inspiratiesessie ‘Doelgerichte samenwerking’ op 17 april, gehouden bij Gebr. van ’t Hek in Beemster. 

De inspiratiesessie is niet alleen bedoeld om de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken, maar ook om je praktische handvatten te geven voor het werven, opleiden en behouden van medewerkers. Bijzonder is de lezing van niemand minder dan Erik Veurink, directeur van Brainport Industries Campus. In deze internationale campus in het hart van Brainport Eindhoven komen toptechnologie, onderwijs, overheid en hoogwaardige faciliteiten samen. Hier zijn meer dan 50 bedrijven in de hightech maakindustrie en drie onderwijsinstellingen gevestigd. De industrie ontmoet elkaar, bedrijven leren van elkaar en werken direct samen met de nieuwe generatie technisch opgeleiden. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat vertelt Erik. 

Wat kun je verwachten op 17 april?

Programma:

16.30 uur; inloop

16.45 uur; start optionele rondleiding

17.30 uur: aanvang programma

19.00 uur; lezing van Eric Veurink

19.30 uur; napraten met een hapje en een drankje. 

Aanmelden: via www.sectortafels.nl/17april of via de QR-code.

Meer info via sectortafels@purmerend.nl/ 0299 452166