Tom Straeter
Tom Straeter (Foto: gemeente Purmerend)

Tom Straeter: projectleider (e)sports Tech Campus

In april is Tom Straeter gestart als projectleider (e)sports Tech Campus. Hij stelt zich graag voor..

"Ik heb veel kennis en ervaring op het gebied van het ontwikkelen en managen van campussen en ecosystemen. De afgelopen 5 jaar was ik bij Kadans Science Partner verantwoordelijk voor het managen van ecosystemen op meer dan 25 campussen in Europa."

Wat is jouw eerste indruk van de campus?
"Het gebied en de mensen rondom de (e)sports Tech Campus, en eigenlijk het hele gebied van De Koog, hebben al veel van wat nodig is voor een succesvolle campus. Neem bijvoorbeeld de mix van bedrijven en scholen die er al zijn. Ze zijn lekker innovatief bezig. En wat echt belangrijk is, is dat deze organisaties samen willen werken om de campus een succes te maken."

Hoe zie je het aankomende jaar voor je?
"Er zijn de afgelopen periode al flinke stappen gezet voor de (e)sports Tech Campus, zoals het opstellen van een gebiedsvisie en het sluiten van een convenant voor de campus. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een ontwikkelstrategie. Dit jaar streven we ernaar om concrete resultaten te behalen om de campus verder te laten groeien en nog succesvoller te maken. Denk aan het uitvoeren van de actieagenda, het in de schijnwerpers zetten van campusactiviteiten én het vieren van successen. Daarnaast is het erg belangrijk om samen te werken aan een stevige basis voor de campus. Dat betekent het opzetten van een solide governancestructuur waar de campus de komende jaren op kan bouwen."

Wat kunnen we van jou verwachten?
"Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan voor de campus. Ik haal veel energie uit het concreet aanpakken van zaken en het leggen van een stevig fundament onder de campusplannen. Dit doe ik graag samen met anderen die ook van deze campus een succes willen maken. Uit mijn ervaring op andere campussen weet ik dat samenwerking ontzettend belangrijk is voor het realiseren van een succesvolle campus. Ben jij ook betrokken bij de (e)sports Tech Campus of wil je dat graag worden? Dan ontmoet ik je graag snel! Je kunt mij bereiken via campus@purmerend.nl of 06-83794133." (Bron: Gemeente Purmerend)