Programmaboekje

Het jaar is net goed op weg en staat al bol van de mooie ondernemersevenementen. Terugkijkend was daar de bekendmaking van de Waterlandse Ondernemer van 2023, met als verdiende winnaar Hesseling Vlees uit Purmerend. Een uitverkiezing die plaatsvond bij zo’n mooi event waar ondernemers elkaar vinden; de ondernemerstalkshow NV Purmerend in De Purmaryn.

En we hadden natuurlijk de eerste Ladies Night bij Sligro, die smaakte naar meer, en bovendien volgde op de geslaagde Waterland Culinair in de Markthal. Het toeristisch seizoen Beemster werd onder grote belangstelling feestelijk geopend in de Keyserkerk waarbij ook nog het mooie Beemster boekje werd geïntroduceerd, vol met parels in de Beemster. 


Netwerk Purmerend kan terugkijken op een geslaagde “Help, paniek in de tent!” workshopavond over bedrijfsveiligheid, en heeft inmiddels alweer een nieuw event in de steigers staan. Op ‘The Best of’ komen op 30 mei de meest succesvolle workshops van de afgelopen drie jaar weer langs, met daarin natuurlijk de benodigde updates. Het ledental van deze laagdrempelige netwerkclub stijgt nog steeds en omdat wij benieuwd zijn naar deze ondernemers maken we vanaf nu met twee van hen in elke editie even kennis.  


Ook op komst: een nieuwe inspiratiesessie van de Sectortafel Techniek/Bouw op 17 april bij familiebedrijf Gebr. van ’t Hek. Met een aantal praktische en inspirerende workshops en een lezing van niemand minder dan Erik Veurink, directeur van Brainport Industries Campus. En om dit allemaal in de juiste ambiance weg te spoelen ga je natuurlijk op 21 juni naar de Haring en Meer party van de Vrienden van Purmerend bij Wijnimport J. Bart in de Beemster. Fijn bijpraten met weer andere lokale mede ondernemers, al dan niet met hoofddeksel.

Zo zou dit voorwoord zomaar een programmaboekje kunnen zijn van ondernemersactiviteiten, en dat daar zoveel input voor is tekent alleen maar het dynamische ondernemersklimaat alhier. Het betekent dat ondernemers elkaar opzoeken en vinden, en wanneer dat gebeurt kunnen er weer andere mooie dingen ontstaan. Groot pleitbezorger hiervan is Jaap Sluis, de host van NV Purmerend. In deze editie kun je lezen hoe hij daarin staat, maar ook hoe je daar zelf aan kunt bijdragen. En niet alleen van hem komt een oproep, er zijn er meer, tussen de regels door of expliciet, die vragen om hier of daar een bijdrage te leveren. Of dat nu is in een ondernemersvereniging, aan een Sectortafel, of bij het onderwijs waar je de jeugd bijvoorbeeld op weg kunt helpen naar een toekomst in tech, ICT, of bouw. 


Want, om één van de geïnterviewden in dit magazine te citeren met een bekende quote: ‘Wil je snel, reis alleen, maar wil je ver, reis dan samen.’ 


Veel leesplezier!