Nieuwe werknemers tref je op WATERLAND WERKT!

Algemeen
Bedrijven en instellingen zullen zich zo goed en uitgebreid mogelijk presenteren.
Bedrijven en instellingen zullen zich zo goed en uitgebreid mogelijk presenteren. (Foto: Han Giskes)

Bedrijven, leerlingen, studenten en werkzoekenden ontmoeten elkaar op grote schaal op zondag 2 oktober tijdens WATERLAND WERKT, het grootschalige event op en rondom verschillende locaties op industrieterrein De Koog in Purmerend. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt komt de dag als geroepen voor met name bedrijven en instellingen. WATERLAND WERKT is het vervolg op Purmerend Werkt, dat eind januari 2019 ruim 10 000 bezoekers trok. De organisatie hoopt op de eerste zondag van oktober meer geïnteresseerden naar de locaties te trekken.

Onlangs vond in de kleine zaal van de Purmaryn voor ongeveer 50 (potentiële) deelnemers de kick off plaats van WATERLAND WERKT. Nancy Burrie (beleidsmedewerker economische zaken en arbeidsmarkt van de gemeente Purmerend) en Marieke Bremer (vanuit de Purmerendse Scholengroep) praatten de aanwezigen bij over het event en stelden de aanwezigen in de gelegenheid om vragen te stellen. Onder hen vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die zich al hebben opgegeven om met een stand of presentatie aanwezig te zijn op 2 oktober. Onder de aanwezigen ook enkele twijfelaars of vertegenwoordigers die nog een laatste zetje nodig hebben om ‘ja’ te zeggen.

Promoten en profileren

Verder kijken dan de vacatures, jongeren en instromers enthousiasmeren, kansberoepen en sectoren promoten, jouw diensten en bedrijf profileren, netwerken en proberen nieuwe klanten aan te boren. Dat zijn in grote lijnen de fundamenten waarop WATERLAND WERKT gebouwd gaat worden. “Het is belangrijk dat deelnemende bedrijven zo goed mogelijk vertellen waarom iemand bij jou moet gaan werken”, legt Nancy Burrie uit.

Voor leerlingen betekent het niet alleen een kijkje nemen bij de stands waar ze een stageplek of wellicht een bijbaantje kunnen scoren, zij worden er door school met een opdracht naartoe gestuurd. “Het is belangrijk dat we naar de bedrijven toe gaan. Het plan is om het brede onderwijs erbij te betrekken; niet alleen in Purmerend maar ook erbuiten”, vertelt Marieke Bremer.

Laagdrempelig

De kans is groot dat je jouw werknemers van morgen tegen het lijf loopt. Werkzoekenden kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de bedrijven en ontdekken of er wellicht een mooie baan in het verschiet ligt bij een van de ondernemingen. Dat zou ook zomaar kunnen in de cybersecurity, online marketing, techjobs en VR toepassingen, want ook PurmerValley is nauw betrokken bij WATERLAND WERKT. Dat geldt bovendien voor het Werkgevers Service Punt Zaanstreek-Waterland, de instantie die een belangrijke verbindingsrol kan spelen bij de totstandkoming van een jobmatch.

De locaties waar het event op 2 oktober plaatsvindt zijn gelegen op en rondom industrieterrein De Koog. Waaronder H20, SG Gerrit Rietveld en MBO Horizoncollege/Regiocollege. Deelnemers aan WATERLAND WERKT zijn in de gelegenheid om (groot) materieel neer te zetten, zodat de banen- en informatiedag extra body krijgt. De organisatie doet er alles aan om sectoren zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt te stationeren.

Voor meer informatie kun je een mail sturen aan info@waterlandwerkt.nl of kijk op www.waterlandwerkt.nl


Groot materieel, zoals hier bij Purmerend Werkt in 2019, zal zeker niet ontbreken. (Foto: Han Giskes)

Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00