Bedrijven en instellingen zullen zich zo goed en uitgebreid mogelijk presenteren.
Bedrijven en instellingen zullen zich zo goed en uitgebreid mogelijk presenteren. (Foto: Han Giskes)

Nieuwe werknemers tref je op WATERLAND WERKT!

Algemeen

Bedrijven, leerlingen, studenten en werkzoekenden ontmoeten elkaar op grote schaal op zondag 2 oktober tijdens WATERLAND WERKT, het grootschalige event op en rondom verschillende locaties op industrieterrein De Koog in Purmerend. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt komt de dag als geroepen voor met name bedrijven en instellingen. WATERLAND WERKT is het vervolg op Purmerend Werkt, dat eind januari 2019 ruim 10 000 bezoekers trok. De organisatie hoopt op de eerste zondag van oktober meer geïnteresseerden naar de locaties te trekken.

Onlangs vond in de kleine zaal van de Purmaryn voor ongeveer 50 (potentiële) deelnemers de kick off plaats van WATERLAND WERKT. Nancy Burrie (beleidsmedewerker economische zaken en arbeidsmarkt van de gemeente Purmerend) en Marieke Bremer (vanuit de Purmerendse Scholengroep) praatten de aanwezigen bij over het event en stelden de aanwezigen in de gelegenheid om vragen te stellen. Onder hen vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die zich al hebben opgegeven om met een stand of presentatie aanwezig te zijn op 2 oktober. Onder de aanwezigen ook enkele twijfelaars of vertegenwoordigers die nog een laatste zetje nodig hebben om ‘ja’ te zeggen.

Promoten en profileren

Verder kijken dan de vacatures, jongeren en instromers enthousiasmeren, kansberoepen en sectoren promoten, jouw diensten en bedrijf profileren, netwerken en proberen nieuwe klanten aan te boren. Dat zijn in grote lijnen de fundamenten waarop WATERLAND WERKT gebouwd gaat worden. “Het is belangrijk dat deelnemende bedrijven zo goed mogelijk vertellen waarom iemand bij jou moet gaan werken”, legt Nancy Burrie uit.

Voor leerlingen betekent het niet alleen een kijkje nemen bij de stands waar ze een stageplek of wellicht een bijbaantje kunnen scoren, zij worden er door school met een opdracht naartoe gestuurd. “Het is belangrijk dat we naar de bedrijven toe gaan. Het plan is om het brede onderwijs erbij te betrekken; niet alleen in Purmerend maar ook erbuiten”, vertelt Marieke Bremer.

Laagdrempelig

De kans is groot dat je jouw werknemers van morgen tegen het lijf loopt. Werkzoekenden kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de bedrijven en ontdekken of er wellicht een mooie baan in het verschiet ligt bij een van de ondernemingen. Dat zou ook zomaar kunnen in de cybersecurity, online marketing, techjobs en VR toepassingen, want ook PurmerValley is nauw betrokken bij WATERLAND WERKT. Dat geldt bovendien voor het Werkgevers Service Punt Zaanstreek-Waterland, de instantie die een belangrijke verbindingsrol kan spelen bij de totstandkoming van een jobmatch.

De locaties waar het event op 2 oktober plaatsvindt zijn gelegen op en rondom industrieterrein De Koog. Waaronder H20, SG Gerrit Rietveld en MBO Horizoncollege/Regiocollege. Deelnemers aan WATERLAND WERKT zijn in de gelegenheid om (groot) materieel neer te zetten, zodat de banen- en informatiedag extra body krijgt. De organisatie doet er alles aan om sectoren zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt te stationeren.

Voor meer informatie kun je een mail sturen aan info@waterlandwerkt.nl of kijk op www.waterlandwerkt.nl


Groot materieel, zoals hier bij Purmerend Werkt in 2019, zal zeker niet ontbreken. (Foto: Han Giskes)

Afbeelding
‘Visuele salespitch’; de onderschatte marketingtool Algemeen 11 jul, 10:06
Afbeelding
Nieuwe werknemers tref je op WATERLAND WERKT! Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Purmerendse Spoonbill Gin is lekker op weg Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Het onterfde kind Column 11 jul, 09:54
Afbeelding
Ondernemend Purmerend: Actualiteit, een heldere boodschap en een fijne sfeer aan tafel Algemeen 11 jul, 09:51
Afbeelding
Posities versterken bij Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland Algemeen 11 jul, 09:35
Afbeelding
NetwerkenWerkt! hét antwoord op arbeidsmarktvraagstukken Algemeen 11 jul, 09:33
Afbeelding
ShowYourSkills wint pitch om kinderen via app te laten bewegen Algemeen 11 jul, 09:28
Afbeelding
Zo anticipeert ondernemend Waterland op het tekort aan arbeidskrachten (deel 2): Tol Plaatwerk, Volendam Algemeen 11 jul, 09:18
Afbeelding
Stikstofmaterie vormt rode draad bij NV Purmerend Algemeen 11 jul, 09:15
Afbeelding
Duizendpoot op klompen Algemeen 11 jul, 09:14
Afbeelding
Wijziging overdrachtsbelasting per 1 januari 2023 Column 11 jul, 09:08
Afbeelding
Zinvol werk Column 11 jul, 09:05

Meest gelezen

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief