“Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft”

Ondernemen
Frank Soonius
Frank Soonius (Foto: Stefan Lens)

Twijfel minder, faal meer en droom daarna nog groter’. Het motto van Frank Soonius staat centraal in zijn werk als motivational/keynote speaker, trainer en schrijver. Alles om mensen en bedrijven weer te laten geloven in henzelf, om duidelijk te maken dat wanneer je dat doet je uiteindelijk je doel kunt bereiken. “Uit een onderzoek blijkt dat 80 procent van de 1000 mensen spijt heeft dat ze iets niet hebben gedaan wat ze eigenlijk heel graag hadden gewild”, licht Frank toe. “Heb je ook een doel of droom, maar lijkt het onbereikbaar? Vraag jezelf dan af hoever je eigenlijk daarvan bent verwijderd, en wat je zou kunnen doen of nodig hebt, om daar wel te komen.”

Hij weet waar hij het over heeft. Want Frank Soonius heeft op zijn zachtst gezegd een zeer bewogen leven achter zich. Na een moeilijke jeugd hield hij zich lang staande in de sportwereld, maar toen hij later een depressie ontwikkelde begon de weg naar beneden. Hij raakte alles kwijt, en kwam terecht in een nachtmerrie waarin hij onschuldig in de Australische gevangenis belandde en daar een lange tijd in een psychiatrisch ziekenhuis doorbracht. Maar toch kwam hij eruit, en over de manier waarop schreef hij een paar jaar geleden zijn boek: ‘Trapped in a dream, never lose your drive’. Met zijn methode om je doel te bereiken, wil hij anderen inspireren en motiveren via het door hem ontwikkelde programma, lezingen door heel Europa en via webinars en seminars.

Er is altijd iemand die een raampje voor je openzet waardoor je weer naar buiten kunt kijken

Belang van een supportteam

“Zie je geen uitweg of loop je vast? Er is altijd iemand die een klein raampje voor je openzet waardoor je weer naar buiten kunt kijken en wat zorgt dat je weer vooruit kunt”, benadrukt hij. “Die mensen heb ik ontmoet en die hebben mij in mijn kracht gezet. Het belangrijkste in het bereiken van je doelen en waarmaken van je dromen, zo geef ik mee, is dat je een sterk supportteam om je heen hebt. Op verschillende momenten van je leven, bij verschillende keuzes, heb je iemand anders nodig. De ene keer een coach, de andere keer een cheerleader, de andere keer een strenge mentor, of echt goede vriend. Deze mensen, die in je geloven, zetten je in je kracht, daar moet je mee sparren als je vast zit en je afvraagt hoe je verder moet.”

Je passie terugkrijgen in 12 weken

Dat geldt zeker ook voor ondernemers. Frank: “Ook zij vragen zich bij een nieuw idee vaak af of het wel goed is. Er zijn er al zoveel die dit doen, denken ze. Dat werkt dus niet. Want wat jij doet is altijd uniek, en niemand doet het zoals jij het doet. Dan heb je iemand nodig die jou dat voorhoudt en je motiveert. Jouw verhaal verkoopt pas wanneer je er zelf in gelooft. Hier heb ik natuurlijk in mijn lezingen de nodige verhalen bij die het ondersteunen. En het komt terug in mijn programma waarin ik zes belangrijke onderdelen behandel, van positiviteit tot het geloof in jezelf. De weg naar je doel, en je passie ervoor terugkrijgen in 12 weken. Bestemd voor iedereen die het even niet meer weet. Dus als je het gevoel hebt dat er veel meer in je bedrijf zit dan er nu uitkomt schakel mij dan in. En werk aan de kracht van je supportteam. Want je weet; wil je snel, reis alleen, maar wil je ver, reis dan samen!”

Jouw verhaal verkoopt pas wanneer je er zelf in gelooft

Inspireren en motiveren

In het inspireren en motiveren ligt duidelijk de kracht van Frank, en hij straalt dat met zijn overtuigende ‘Jan van Veen’ stem en woordenstroom ook uit. “Geweldig eigenlijk, jaren geleden had ik ook niet gedacht dat ik dit pad zou vinden. Ik heb gevangen gezeten, was psychiatrisch patiënt, dakloos, heb meerdere zelfmoordpogingen gedaan, en dan zit ik hier, op mijn 65ste te stralen, met een enorme drive om anderen te helpen. Daarmee wil ik mensen laten zien dat in principe alles mogelijk is. Maar dat het wel helemaal aan jezelf ligt en dat je bij een keer falen zeker niet moet opgeven. Vandaar mijn motto: Twijfel minder, faal meer en droom daarna nog groter.”

www.linktr.ee/franksoonius?

Over Netwerk Purmerend

Netwerk Purmerend is een laagdrempelig netwerk voor ondernemers en actievelingen uit het bedrijfsleven van Purmerend e.o. Leden bouwen er gezamenlijk aan nieuwe relaties maar kunnen ook deelnemen aan waardevolle workshops en inspirerende events. Iedere eerste dinsdag van de maand, tijdens de Open Koffie bij Spijkerman Eten & Drinken aan de Neckerdijk, van 10.00 tot 11.00 uur, is er vrijblijvend gelegenheid elkaar te ontmoeten. In elke editie van Regio Zaken stellen we een aantal leden voor. Ze vertellen wat zij doen, en wat hen drijft. 

www.netwerkpurmerend.nl

'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15