Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive

Ondernemen
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij. (Foto: Els Broers)

Welkom bij Fraay Coatings... Dé partner voor de schadehersteller, schilder, vastgoedbeheerder, bouw- en timmerindustrie, professionele en particuliere verwerker en automotive. Dankzij de jarenlange ervaring denkt het bedrijf graag met u mee en biedt gerichte oplossingen aan. Bij Fraay Coatings vindt u altijd wat u zoekt.

Duidelijker dan bovenstaande introductie op de website van het bedrijf kan in feite niet. Het zegt genoeg. Maar is dat ook zo? Als Regio Zaken met eigenaar Gert-Jan de Wolf en bedrijfsleider Bas Mooij in de vestiging aan de Van IJsendijkstraat 373 in Purmerend inhoudelijker ingaat op de specialisaties van het bedrijf blijkt de inleiding toch iets te bescheiden. Fraay Coatings is namelijk dé absolute maatwerk probleemoplosser in (nagenoeg) alles! Voor degenen die al wat langer bij Fraay komen een vanzelfsprekendheid. Het bedrijf geniet bekendheid in deze regio en ook vanuit het hele land, België en andere delen van Europa kiezen steeds meer klanten ervoor om de (vaak lange) reis naar Purmerend te ondernemen. Omdat ze met een probleem zitten waar anderen nauwelijks, ten dele of helemaal geen raad mee weten.

Kleurmakerij kloppend hart

De kleurmakerij speelt bij Fraay Coatings een voorname rol en kan gezien worden als het kloppend hart van het bedrijf. Immers, bij Fraay Coatings kun je terecht voor het échte ambacht kleurmaken. Sinds 1894, dus al ruim 125 jaar, wordt er door de familie De Wolf kleur gemaakt in Purmerend. Vroeger gebeurde dat met lijnolie en pigmentpoeders, nu met de allernieuwste technieken, bindmiddelen en hoogwaardige pigmenten. Fraay Coatings levert kwaliteitsverf voor zowel de automotive-, de industrie- als de bouwsector. Natuurlijk geldt dat ook voor particuliere verwerker.

Speciale bussen

“We denken altijd in oplossingen”, steekt Bas Mooij van wal. Als voorbeeld noemt hij de landbouwsector. “Als er onderhoud gepleegd moet worden aan een tractor of ander landbouwwerktuig kun je kiezen uit verschillende opties. Moet zo’n machine in een spuitcabine onder handen worden genomen kost dat tijd én geld, de machine is immers niet in te zetten op dat moment. Om die reden zou je het onderhoud kunnen uitstellen. Je kan ook bij ons komen. Wij maken in 2-componenten spuitbussen de juiste en kwalitatief hoogstaande verf aan. Met onze speciale bussen met een lage druk en brede spuitkop spuit het als een echte verfspuit. Het is dan simpel om het onderhoud op locatie te doen. Heb je geen gedoe en het resultaat is hetzelfde, het scheelt je alleen flink in de portemonnee.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Bas Mooij bezig met het mengen van verf in de kleurmakerij. (Foto: Els Broers)

Geen borstklopperij

Volgens Gert-Jan de Wolf heeft met name het unieke proces van de 2-componenten verf in spuitbussen ervoor gezorgd dat Fraay Coatings partner is van veel bedrijven in deze regio en ver daarbuiten. “Misschien hebben we ons hierin de afgelopen jaren te bescheiden opgesteld. Aan de andere kant zit borstklopperij niet zo in ons DNA. Maar het is zeker zo dat we nationale en internationale bekendheid genieten met het kleur maken wat anderen niet maken of niet kunnen maken. Het is goed om dat via dit artikel extra aan te stippen. Nog duidelijker maken dat we er zijn”, verduidelijkt De Wolf.

NS, vliegtuigindustrie en Blijdorp

Om een aantal voorbeelden te noemen van samenwerking met regionale en interregionale partners: de Nederlandse Spoorwegen meldt zich met enige regelmaat aan de Van IJsendijkstraat 373 met de vraag naar verf om de treinstellen bij te tippen. Dat geldt ook voor de vliegtuigindustrie en fietsenfabrieken. Eigenaren van bijzondere klassieke auto’s laten bij Fraay Coatings kleuren mengen om hun oldtimer(s) weer in optima forma te krijgen. Dat is ook het geval bij eigenaren van motoren waarvan met name de tank van een nieuwe en stevige laag verf/lak moet worden voorzien. Het ijsberenverblijf van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp is met speciale 2-componenten verf van Fraay ‘ijsbeerproof’ gemaakt. En in museum Naturalis in Leiden staan voorzetwanden die met in Purmerend gemengde verf zijn bewerkt. Om het rijtje af te sluiten noemen we het partnerschap met een grote Waterlandse decorbouwer.

Kwaliteit en duurzaam

“Wat we ook steeds meer zien is dat men zoekt naar innovatieve oplossingen voor duurzame bouwprojecten. Die vragen komen vanuit de markt en wordt ook steeds vaker vanuit de overheid omgezet in regelgeving. Dan komen ze bij ons om te kijken of wij verf hiervoor kunnen mengen, zodat de puzzel uiteindelijk gelegd kan worden. Dit soort processen zijn extra mooi, want daarin komt onze specialiteit nadrukkelijk naar voren en het maakt het vak alleen maar interessanter. Eigenlijk geldt dat voor alles. Wij snappen dat elk verfproject uniek is. Of het nu om een frisse kleur voor een kamer of een duurzame coating voor een bedrijfspand, een bootlak of muurverf gaat, kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons altijd voorop”, aldus Bas Mooij.

Inzamelpunt vervuild verfspoelwater

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat Fraay Coatings inzamelpunt is van vervuild verfspoelwater. De organisatie Clean Water Global (CWG) werkt hierin nauw samen met schildersbedrijven, verfwinkels en verfgroothandels die het vervuilde verfspoelwater verzamelen om zo samen de impact van schilderwerken op het milieu te beperken.

'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15