Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs

Onderwijs
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening. (Foto: Els Broers)

Bij het Horizon College zijn donderdagmiddag 18 april twee onderwijsinnovatielabs geopend, één op de locatie Purmerend en een op de locatie Alkmaar. De labs werden gelijktijdig geopend, hetgeen via een beeldverbinding op beide locaties te zien was. Studenten en docenten van de mbo-opleidingen kunnen in de gloednieuwe labs gebruik maken van nieuwe technieken en toepassingen die het onderwijs een impuls geven. Zo zijn er onder meer een robot, vr-brillen en een podcast-/opnamestudio.

De onderwijsmogelijkheden zijn met de ingebruikname van de labs veelzijdig en talrijk. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten van de zorg- en ict-opleidingen met de robot samen een spelprogramma ontwikkelen voor de ouderenzorg. In de podcaststudio kunnen studenten een podcast maken over een onderwijsonderwerp; in plaats van het gebruikelijke geschreven verslag. Met de vr-brillen kunnen allerhande praktijksituaties worden gesimuleerd.

Tekst gaat verder onder de foto


Arjan Vethman en Maaike Neesen. (Foto: Els Broers) 

Op een laagdrempelige manier worden innovatieve technieken aangeboden om studenten en docenten te laten ontdekken, te stimuleren en te inspireren. Het bedrijfsleven wordt ook betrokken en geeft input omtrent nieuwe technologieën, veranderingen in beroepen en gevraagde vaardigheden. De innovatielabs zijn in samenwerking met fusiepartner Regio College tot stand gekomen. Vanaf het nieuwe schooljaar gaan beide mbo-scholen samen verder als Talland College. Voorzitter college van bestuur, Omar Ramadan: “De innovatielabs dienen twee doelen. Ten eerste kunnen we er innovatief onderwijs ontwikkelen. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten handhaving met een vr-bril leren omgaan met lastig publiek. En we leren studenten ook omgaan met technologie die nu nog futuristisch klinkt maar binnenkort gangbaar is in hun beroep, zoals het werken met een zorgrobot. Het is een volstrekt nieuwe wereld.”

Tekst gaat verder onder de foto


Van links naar rechts: host Juvat Westendorp, Patrick Colli, Arjan Vethman, Maaike Neesen en Henry Wassink. (Foto: Els Broers)

Op de locatie in Purmerend nam acteur/presentator Juvat Westendorp als host de aanwezigen samen met Maaike Neesen op een wervelende manier mee in het programma. Maaike Neesen is samen met Patrick Colli onderwijsdeskundige innovatie- en onderwijsprojecten op het Horizon College en leidinggevende ICT verbonden aan Purmer Valley. Juvat Westendorp is acteur en presentator. Arjan Vethman, directeur EHD en CIO Horizon College, praatte iedereen bij over innoveren met Educatieve Technologie. Voor hem had Paul Smith, senior lecturer aan de New Castle University, het over Immersive Technologies. Na de officiële opening van de labs in Purmerend en Alkmaar waren er rondleidingen in het onderwijs innovatielab gepland en was er voldoende ruimte om te netwerken tussen opleidingen en bedrijven, want dat het onderwijs innovatielab de smeerolie is tussen opleiding en bedrijf staat als een paal boven water.

Het onderwijs innovatielab is ontstaan uit de Regionaal investeringsfonds (Rif) PurmerValley om ict onderwijs in de regio te versterken en de ontwikkelende jeugd in de regio werkzaam te houden als ze eenmaal opgeleid zijn. Hiervoor zijn verschillende activiteiten uitgezet en 1 daarvan is het ontwikkelen van onderwijs innovatielab gericht op de inzet van educatieve technologie, waar alle branches die door tech ondersteund worden en relatie hebben tot ons aangeboden onderwijs een plek krijgen.

'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15