Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser

Ondernemen
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser. (Foto: )

Zelfs aan een onderneming die er heel veel jaren op heeft zitten, komt soms een einde. Zo niet echter bij Glashandel Nico Visser. Na ruim 40 jaar vond Visser het tijd om uit te zien naar een opvolger. Het heeft even geduurd, maar sinds 1 januari 2024 is de glashandel overgegaan in handen van Gijs en Esther Sterk. Een goede reden om de nieuwe eigenaren aan de lezers van Regio Zaken voor te stellen.

Weliswaar nieuwe eigenaren, maar overigens blijft zo ongeveer alles bij het oude vertrouwde beeld. Zelfs de bedrijfsnaam blijft ongewijzigd. Glashandel Nico Visser dus, waarbij service en dienstverlening centraal staan. Meedenken met de klant, oplossingen aanreiken, kortom advisering in de ruimste zin van het woord is ook voor de nieuwe eigenaren de gewoonste zaak van de wereld. Of het nu de particuliere klant is die een schilderijtje achter glas wil hebben, of de zakelijke klant die spiegelwanden in zijn zaak wil hebben, bij Glashandel Nico Visser is het allemaal mogelijk.`

Toeval bestaat niet

Toen Nico visser werd geconfronteerd met een ernstig zieke medewerkster die als het ware zowel zijn rechter- als linkerhand was, moest hij besluiten zijn bedrijf over te doen. Daarbij speelde ook zijn eigen leeftijd een rol. Visser maakte er geen geheim van dat hij naar een opvolger uit keek. Hoewel toeval volgens sommigen niet bestaat, kwam hij ‘toevallig’ Esther Sterk tegen. Die twee kenden elkaar uit het verleden. Esther had er al zo’n 20 jaar werken opzitten in de glasbranche. De nadere kennismaking leidde er uiteindelijk toe dat Esther en haar echtgenoot Gijs besloten de zaak van Nico Visser over te nemen.

Vernieuwing

In de loop van 2023 trad Esther in dienst bij Visser en aldus is de overgang van de ene eigenaar op de andere min of meer vanzelfsprekend gegaan. Gijs leerde het vak van Nico. Een betere leermeester is er niet. Immers, Nico heeft er bijna een halve eeuw in het glas opzitten. De ambitie van de nieuwe eigenaren is (a) doorgaan op de ingeslagen weg en (b) waar mogelijk vernieuwing. Dat laatste zal er vooral in bestaan dat de glashandel meer dan voorheen gaat inzetten op het zogenoemde vacuümglas. 

Verduurzaming is ook in de glaswereld het toverwoord. Vacuümglas biedt enorm veel voordelen. Het heeft dezelfde isolatiewaarde als HR+++ glas, maar het is dunner, lichter en past in smalle kozijnen. Daarmee is het bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld isoleren van monumenten of woningen met enkelglas of dubbelglas. Daarnaast blijft de kwaliteit van het glas veel langer hoog, zonder dat het isolatiewaarde verliest.

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: Els Broers)

Verduurzamen oudere en monumentale woningen

Gijs en Esther zijn van plan om juist in de oudere woonwijken gericht reclame te maken. Juist het verduurzamen van de wat oudere of monumentale woningen is een uitdaging en levert uiteindelijk voor de bewoners het meeste rendement op. 

Samen sterker met Nico

Betekent de eigendomsoverdracht ook het afscheid van de handelsnaam Glashandel Nico Visser? “Nee”, roepen Esther en Gijs in koor. “Een gevestigde naam moet je in stand houden. Onze klanten weten ons te vinden. Het zijn de particulieren en de kleinere aannemers die wij tot onze (vaste) klantenkring mogen rekenen. En vergis je niet: Nico Visser is dan wel geen eigenaar meer, op de achtergrond heeft hij een adviserende rol. Sterker nog: hij start een nieuwe onderneming, Glas Advies Buro Nico Visser, en in die hoedanigheid zal hij zijn klanten naar ons doorverwijzen. In plaats van dat wij elkaar ‘bijten’, gaan wij ervan uit dat je samen (nog) sterker staat.”

De Koog als ideale plek

Het bedrijfspand aan de Flevostraat zien de nieuwe eigenaren als dé ideale plek. Parkeerruimte voldoende, gemakkelijk aan te rijden, dichtbij de N244. En de ontwikkelingen ten aanzien van het bedrijventerrein De Koog? Zien jullie dat als een bedreiging? “Allerminst”, aldus Gijs Sterk. “Weliswaar is ook op dit (huur-)pand de Wet Voorkeursrechten Gemeenten van toepassing, maar dat zegt me niet zo veel. Wij gaan ervan uit dat het nog lange tijd zal duren voordat alle plannen werkelijkheid worden.”

Hebben jullie mensen in dienst? “Nee, op dit moment niet. Wie weet wat op dit punt de toekomst gaat brengen? In het geval zich grotere klussen aandienen, dan werken wij samen met een vaste groep van ZZP-ers”, zegt Gijs Sterk. Ook stagiaires zijn nog niet gesignaleerd in het bedrijf. “We staan er op zichzelf wel voor open en met het Gerrit Rietveld College schuin aan de overkant, is het niet onlogisch dat we op den duur ook voor hen een plekje hebben.”

Gastlessen glaszetten?

Nico Visser die het hele gesprek meeluistert vult aan. “Ik heb er wel eens over gedacht om zelf een opleiding tot glaszetter te beginnen. Het is er nooit van gekomen, maar nu ik de naam van het Gerrit Rietveld College hoor vallen, is het misschien nog niet zo’n gek idee om mezelf bij die school aan te bieden om aldaar gastlessen glaszetten te gaan geven. Wie weet kan deze ouwe rot nog iets voor de toekomstige vakmensen betekenen.”

Moderne technologie

Tenslotte. Glas is waarschijnlijk al net zo oud als de aarde zelf. Het kan ontstaan bij hoge temperaturen zoals vulkaanuitbarstingen, blikseminslag en mogelijk ook door inslagen van meteorieten. Ook op de maan blijkt glas aanwezig te zijn. In één van de maansteenmonsters, meegebracht door de bemanning van de Apollo 14, heeft men glas aangetroffen. Glas is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse samenleving. De productietechnieken kunnen zorgen voor een lichtdoorlatendheid van bijna 100%. Moderne technologie zorgt voor telkens nieuwe toepassingen. Dat glas een ‘glansrijke’ toekomst heeft, weten ze bij Nico Visser als geen ander.

'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15