Nico Visser: Een kei van een glasadviseur

Algemeen
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'. (Foto: aangeleverd)

Nico Visser heeft op 1 januari van dit jaar zijn glasbedrijf overgedaan aan Gijs en Esther Sterk (zie een uitgebreid artikel elders in deze editie). Op dezelfde datum is Visser met Glas Advies Buro Nico Visser opnieuw begonnen. De man met 45 jaar ervaring en vakkennis in het glas geeft advies aan zijn cliënten met de beste oplossingen voor isolerende, zonwerende, geluidswerende en inbraak vertragende beglazing. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan!

Het zal niemand verbazen dat sprake is van een gezonde kruisbestuiving tussen beide bedrijven. “We zitten niet in elkaars vaarwater. Als mij gevraagd wordt om advies ten aanzien van bepaald glas zal ik de mensen voor het bestellen en inzetten van glas altijd verwijzen naar Gijs en Esther. Andersom is dat precies zo”, vertelt Nico Visser. Adviseur voor isolatieglas HR++, vacuumglas, spiegels, gelaagd glas, hard glas enzovoorts. Dat is waar Nico Visser (74) vanaf nu voor staat. “Het zware werk, zoals tillen met en inzetten van glas, werd me gewoonweg een tikkeltje te zwaar. Maar het werken mét glas wil ik voor geen goud missen. Daar ben ik met mijn ervaring en kennis goed in en geeft me plezier. Ik kan het vanaf huis redden, men kan mij telefonisch of middels het sturen van een e-mail bereiken. Vervolgens kom ik op locatie bij de mensen thuis of in het bedrijf en ga ik aan de slag.”

Al 45 jaar in het vak

Nico Visser zette 45 jaar geleden vanaf een adres in Wheermolen de eerste stappen in het glas. Na enkele maanden al verhuisde hij vanwege ruimtegebrek naar een pand aan de Beemsterburgwal. Hier bleef hij anderhalf jaar, om daarna met compagnon Jan Konijn het bekende VisKon Glas van de grond te tillen. Het bedrijf groeide opnieuw uit zijn jasje en verkaste naar de Venediën. “Van twee man personeel werden het er vijf en het bedrijf alsmaar groter. De langste tijd, bijna 20 jaar, hebben we ons glasbedrijf aan de Achterdijk gehad, in een pand dat ik van Mart Breebaart kocht.”

Tot in de verste uithoeken

De Purmerender in hart en nieren heeft er nu 60 jaar arbeid opzitten. In die periode schuwde hij geen enkel avontuur. Het bracht hem tot in de verste uithoeken van de wereld. Zo was hij gedurende twee jaar lasser bij een bedrijf in New Plymouth (Nieuw Zeeland). “Ik had ooit het idee om naar Nieuw Zeeland te emigreren. Ik was hier lasser bij Karhof (carrosseriebouwer, jb). Lassen had ik in de praktijk geleerd, ben er nooi voor naar school gegaan. In de loop der jaren leerde ik alles op het gebied van lassen. Toen nam ik de grote stap. In New Plymouth kon ik bij een bedrijf aan de slag. Ik hoefde alleen maar een lasopdracht uit te voeren, toen wisten ze genoeg. Het was een geweldig avontuur en ik heb er veel geld verdiend. Daarna toch maar weer besloten om terug te gaan naar ‘mijn’ Purmerend.”

Heb je behoefte aan glasadvies in de meest uitgebreide zin van het woord, dan kun je Nico Visser bellen of mailen. Zijn telefoonnummer is 06 13 97 29 92 en het e-mailadres is glasadviesburonicovisser@kpnmail.nl

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00