Met 62 matches bewijst Beursvloer Waterlandse Uitdaging nut en noodzaak

Nieuws
Rob de Neve, voorzitter van de Waterlandse Uitdaging, pal voor de start van de Beursvloer. Verder op de foto  v.l.n.r. Vincent Tuijp, Rick Zwarthoed en Lucien van Aalzum.
Rob de Neve, voorzitter van de Waterlandse Uitdaging, pal voor de start van de Beursvloer. Verder op de foto v.l.n.r. Vincent Tuijp, Rick Zwarthoed en Lucien van Aalzum. (Foto: Els Broers)

Donderdagmiddag 25 mei vond in sporthal Opperdam in Volendam, thuishaven van de kersverse bekerwinnaar HV Kras/Volendam, de alweer 6e Beursvloer van de Waterlandse Uitdaging plaats. Dit keer voor het eerst onder leiding van de nieuwe manager Lucien van Aalzum, als opvolger van Agnes Bak. Van Aalzum en zijn team van vrijwillige medewerkers bewezen het nut en de noodzaak van de Beursvloer anno 2023 en trokken het succes van de eerdere edities door. Met 62 matches en een maatschappelijke waarde van € 61.060,- overtrof deze editie die van 2022. Ter vergelijking: vorig jaar werden 59 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van € 59.000,-. 

Maatschappelijke waarde iets meer dan € 61.000,- en loopt nog verder op

Na inleidende woorden van Rob de Neve (voorzitter Waterlandse Uitdaging), CDA-wethouder Vincent Tuijp (met onder andere WMO, Volksgezondheid en Onderwijs in zijn portefeuille), Rick Zwarthoed (manager HV Kras/Volendam) en uitleg van de spelregels door Lucien van Aalzum ging het spel op de wagen. De vertegenwoordigers van de maatschappelijke organisaties konden - geholpen door de in fel rood gestoken hoekmannen en -vrouwen - een uur lang op zoek naar ondernemers die hun verzoeken en diensten konden inwilligen.


Een van de geslaagde matches. (foto: Els Broers)

Deze waren vooraf ingeleverd en varieerden van: hulp bij het planmatig opzetten en uitvoeren van Facebook en andere social media, het aanschaffen van promotiekleding, het zoeken naar vrijwilligers en het beplakken van reclameborden tot fitnessaccessoires voor de activiteiten met Oekraïense vluchtelingen, het drukken van een programmaboekje, behoefte aan een goed werkende laptop, nieuwe of gebruikte bureaustoelen, publiciteit in zijn algemeen en het updaten van de website. Het is maar een selectie van de gevraagde diensten.

Na een geslaagde match bekrachtigden beide partijen de match door middel van het invullen van een formulier waarop het bedrijf de waarde van de dienst bepaalde en de vrager, de organisatie, de waarde van de tegenprestatie. Na het zetten van de de handtekeningen ging het formulier naar notaris Eelco Kosters en zijn team. Hij liet zijn licht erover schijnen en maakte de match officieel. En dat keer 62. Het aantal matches en de maatschappelijke waarde zal de komende dagen nog oplopen, want enkele matches waren op het moment dat de afsluitende gong klonk nog ‘onder de hamer’. Manager Lucien van Aalzum maakt binnenkort het definitieve aantal en de waarde ervan bekend.


Notaris Eelco Kosters (links) bekrachtigde als laatste de matches. (foto: Els Broers)

Zo ontspon zich in de Volendamse sporthal een levendige en succesvolle Beursvloer. Precies zoals wethouder Vincent Tuijp vooraf schetste. “Er heerst hier in Volendam een topsportklimaat dus we moeten over het aantal matches en het bedrag van vorig jaar heen”, spoorde hij aan. Over topsport gesproken: Rick Zwarthoed riep iedereen op om vooral op 11 juni naar Opperdam te komen. Die zondag spelen de heren van HV Kras/Volendam de play off wedstrijd om de landstitel tegen Limburg. Spektakel gewaarborgd.

Afbeelding
Lancering digitale Vacaturebank Zaanstreek-Waterland Nieuws 8 nov., 10:00
Afbeelding
Businessclub Purmersteijn timmert flink aan de weg Nieuws 7 nov., 17:00
Afbeelding
Column VOWA: Het wordt flink afzien! Column 7 nov., 16:00
Afbeelding
Nieuw kantoor Quadyck Real Estate met ruimte voor groei Algemeen 7 nov., 15:00
Afbeelding
Werkzaamheden brug A7 Nieuws 7 nov., 13:49
Afbeelding
AF-X Fire Solutions: Het perfecte brandblussysteem zonder water komt uit Purmerend Nieuws 7 nov., 10:00
Afbeelding
Column PRO: De weg naar een realistische ontwikkelstrategie voor de Koog Column 6 nov., 16:00
Afbeelding
Stemming BIZ Vastgoedeigenaren gaat van start Nieuws 6 nov., 15:00
Afbeelding
Abma Advocaten: Hoe te beschikken over de bankrekening van een overledene Column 6 nov., 10:00
Afbeelding
Hayhoe Familierechtadvies: Stelen uit de (toekomstige) erfenis Column 3 nov., 16:06
Afbeelding
Netwerk Purmerend en PRO: presenteren avond met Tom Coronel Nieuws 3 nov., 12:00
Afbeelding
Notaris Ten Brinke: laat uw testament regelmatig controleren Partnerbijdrage 2 nov., 11:00
Afbeelding
Werkom brengt sociale ondernemers samen om impact te maken Zakelijk 2 nov., 10:54

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen