Stichting Vrienden voor Purmerend en de ultieme vorm van betrokkenheid

Algemeen
Een van de activiteiten van de SVP is Tongen in Purmerend. Dit jaar worden 1.000 inwoners uit Purmerend en Beemster uitgenodigd om te genieten van overheerlijke sliptongen.
Een van de activiteiten van de SVP is Tongen in Purmerend. Dit jaar worden 1.000 inwoners uit Purmerend en Beemster uitgenodigd om te genieten van overheerlijke sliptongen. (Foto: Rolf Rijken)

Het zal u niet verbazen dat ook Purmerend en De Beemster inwoners kent die het 'om reden' moeilijk hebben. Mensen met weinig sociale contacten of zij die gewoon eens wat extra aandacht kunnen gebruiken om zich te kunnen handhaven. De Stichting Vrienden voor Purmerend richt zich onder meer op het bijstaan van deze kwetsbare inwoners.

Goeie dingen doen. Het klinkt niet alleen makkelijk, het is het ook. Lees hier het motto van de Stichting Vrienden voor Purmerend (SVP). SVP is ruim drie jaar geleden van start gegaan en organiseert jaarlijks terugkerende en zeer tot de verbeelding sprekende evenementen. Voor 'kwetsbaar' bestaan overigens vele definities. SVP houdt het op het feit dat kwetsbaar zijn bij het menszijn hoort. Maar ook dat je af en toe een hand of arm nodig hebt, in welke vorm dan ook, als het flink tegen zit.

Tongen in Purmerend

Daartoe organiseren zij dit haar voor de tweede keer 'Tongen in Purmerend' en nodigen zij op 7 oktober aanstaande 1.000 inwoners van Purmerend en Beemster uit om kosteloos te genieten van een mooie avond, lekker eten, optredens enzovoorts. Het idee daarachter? Nieuwe mensen ontmoeten, contacten maken en de dagelijkse sores voor een avondje thuislaten. Het wordt een sensationeel en omvangrijk evenement. Daarnaast bezoeken zij in juni een aantal tehuizen om de bewoners een gezellig haringfeest aan te bieden. Muziek, een drankje en een natuurlijk verse haring in overvloed. Dat valt altijd in goede aarde en smeert de keel! Doen zij nog meer? Jazeker. Zo zijn er boottochten en gaan grote groepen inwoners met een touringcar naar de Keukenhof om van al het schoons te genieten.

Natuurlijk zijn sponsoren ook voor SVP onontbeerlijk om gericht ondersteuning te kunnen bieden en de genoemde evenementen te organiseren. Daarom trachten de heren die samen deze stichting vormen lokale bedrijven, instellingen en de gemeentes samen te brengen, opdat er een krachtig, slagvaardig en stevig cluster ontstaat waar het goed mee handelen is. Samen vormen zij dan de bouwstenen van een unieke en ongekende aanpak waarmee zij het leven van velen positief kunnen beïnvloeden.

Eenheid smeden

Je kunt het maatschappelijke verantwoording noemen; hen gaat het om de ultieme vorm van betrokkenheid. Onder meer ook om die genoemde eenheid te smeden, wordt op 20 juni 2019 voor de 4e keer de Haring en Meer Party georganiseerd in restaurant De Stallen in Purmerend. Dit feest heeft intussen een lekkere reputatie opgebouwd en is bedoeld voor bedrijven opdat zij hun klanten kunnen uitnodigen en elkaar in een zeer ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Met artiesten van naam, drank en spijs van superieure kwaliteit, een gezellige afterparty en een locatie die ertoe doet, wordt dit evenement door de gasten altijd zeer gewaardeerd. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

Bent u geïnteresseerd in een SVP-sponsorschap en/of toegangskaarten voor de Haring en Meer Party (die overigens niet los te verkrijgen zijn) en wilt u samen met SVP een positieve bijdrage leveren aan het genoemde doel, omdat iedereen in Purmerend en De Beemster meetelt, neem dan even contact op via 06 29012654.

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00