PCO voorzitter Richard Gort: "De lucht geklaard bij ondernemersclubs in centrum…"

Algemeen
Richard Gort (rechts) wijst bezoekers de weg in de binnenstad.
Richard Gort (rechts) wijst bezoekers de weg in de binnenstad. (Foto: Han Giskes)

De lucht tussen de ondernemersverenigingen in de binnenstad van Purmerend is opgeklaard, de neuzen staan weer dezelfde kant op en de ondernemersclubs zijn druk bezig een nieuwe vorm van samenwerking en een nieuwe structuur op te tuigen. Dat zegt Richard Gort, voorzitter van de PCO (Purmerendse Centrum Ondernemers). Ook de dreigende financiële problemen bij het Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF) zijn volgens Gort voorbij en de meningsverschillen tussen BOF en Eggert Winkelcentrum (EWC) zijn goed uitgesproken.

Platform Centrummanagement Purmerend moet komend jaar BOF vervangen

Onder begeleiding van het Bureau Stad & Co uit Amsterdam wordt hard gewerkt aan een nieuwe structuur in de binnenstad. Richard Gort: "BIZ Koemarkt blijft natuurlijk, de PCO blijft als belangenbehartiger voor de binnenstadondernemers, maar er komt ook een BIZ PCO. Dat wordt een soort bank van de binnenstadwinkeliers, bestemd voor diverse projecten en activiteiten, zoals sfeerverlichting, evenementen, etc. Bovendien hebben we in de binnenstad het Eggert Winkelcentrum (EWC). Op dit moment is er nog het Binnenstad Ondernemers Fonds (BOF) voor promotie van de binnenstad met evenementen en activiteiten. BOF wordt in het begin van het nieuwe jaar opgeheven. Het is de bedoeling dat daar een Platform Centrummanagement Purmerend (PCP) voor in de plaats komt. Elke BIZ en het EWC heeft zijn eigen geldstromen. We willen kijken hoe we het beste kunnen samenwerken en de verbinding kunnen zoeken, bijvoorbeeld door gezamenlijk evenementen te organiseren. Samen staan we tien keer sterker. Hoe we precies die samenwerking gaan optuigen, daar zijn we momenteel hard mee bezig onder begeleiding van Bureau Stad & Co." (Een BIZ is een Bedrijven Investeringszone, waarbij gelden door een opslag op de WOZ waarde van de panden in een bepaald gebied wordt besteed aan activiteiten, evenementen en projecten ten bate van dat geheel; red.)

Centrummanagement
Er komen dan volgend jaar een BIZ Koemarkt (reeds bestaand), een BIZ PCO (nieuw) voor de rest van de binnenstad en het Eggert Winkelcentrum, waar het Platform Centrummanagement Purmerend (PCP) aan wordt toegevoegd. Dit nieuwe PCP is volgens Richard Gort het overlegorgaan voor een goede onderlinge communicatie en voor het bepalen welke evenementen gezamenlijk zullen plaatsvinden. "Hier zou mogelijk uiteindelijk ook een centrummanager van betaald kunnen worden," denkt Gort hardop. Volgens hem gaat de samenwerking tussen de diverse ondernemersclubs in de binnenstad nu weer goed en is de kou uit de lucht. Hij is ook blij dat de website www.purmerendwinkelstad.nl onder het citymanagement Purmerend Waterlands Goed is gehangen.

Goed informeren
De PCO voorzitter houdt de PCO straatvertegenwoordigers goed op de hoogte van de ontwikkelingen en gezamenlijk zorgen zij volgens Richard Gort voor de juiste informatie naar de winkeliers. "In september a.s. gaan we langs alle ondernemers in de binnenstad om ze te informeren over de nieuwe BIZ PCO en de plannen voor het PCP," aldus de PCO preses.

Na de onlangs gehouden Midsummer Night Shopping is het tijdens de feestweek in september tijd voor het Droge Voeten Festival, gevolgd door Black Friday in november. In december/januari staat weer Winters Purmerend op het programma.

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00