Logo regiozakenwaterland.nl
Het bewuste gebied.
Het bewuste gebied. ((Foto: Han Giskes))

Pakhuis Real Estate van Stephan de Bruin in gesprek over plan Slotplein

Pakhuis Real Estate van projectontwikkelaar Stephan de Bruin is de nieuwe eigenaar van het pand van Party- and Dinner Slot Purmersteijn aan het Slotplein in Purmerend. Dat meldt gemeentewoordvoerster Nancy Kamperveen. Volgens de woordvoerster zijn er plannen voor woningbouw. Op de begane grond zijn bedrijven gevestigd.

Stephan de Bruin: "Met de gemeente in ontdekkingsfase over mooie eyecatcher…"

Eigenaresse Tineke Ottenbros-Spijkerman van Party- and Dinner slot Purmersteijn bevestigt de berichten dat Stephan de Bruin de nieuwe eigenaar van het pand is en dat hij met de gemeente in gesprek is over de ontwikkelingen van het gebied Slotplein. "Maar het kan nog wel een aantal jaren duren, voor de meerdere ontwikkelingen zijn gerealiseerd. In de tussentijd ga ik gewoon door met mijn bedrijf Party- and Dinner Slot Purmersteijn, en blijven mijn gasten van harte welkom," zegt ze.

Mooie eyecatcher
Stephan de Bruin van Pakhuis Real Estate geeft aan het pand te hebben gekocht en met de gemeente in gesprek te zijn over nieuwbouw ter plaatse. "We zijn echter met de gemeente nog in een ontdekkingsfase. Ik wil graag een mooie eyecatcher realiseren voor Purmerend, net als aan de overkant het geval is met het project Spijkerman aan de Neckerdijk." De Bruin heeft aan de Neckerdijk de panden van nu Slijterij Breebaart en het hoekpand (voorheen café Paradijs) gerealiseerd. Voor dit nieuwe project aan het Slotplein denkt hij aan woningbouw, met op de begane grond commerciële functies. De Bruin is intussen ook in gesprek over de toekomst met Tineke Ottenbros-Spijkerman van Slot Purmersteijn. Mocht het plan doorgaan, dan zal volgens De Bruin sprak zijn van sloop en herbouw van de panden. "De gemeente Purmerend was bij de eerste gesprekken al wel enthousiast over mijn plannen," aldus de projectontwikkelaar. Na volgend overleg met de gemeente hoopt hij meer definitief nieuws te kunnen brengen over de plannen.

Meer berichten