KBK Bouwgroep klaar voor de toekomst met nieuwbouw hoofdkantoor

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Onlangs opende Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer het vernieuwde hoofdkantoor van KBK bouwgroep aan de Morseweg 1 in Volendam. Er werd ook stilgestaan bij het 40-jarig jubileum en de oprichters/directeuren Klaas Klouwer en Klaas de Boer, die afscheid namen.

"Uitbreiding noodzakelijk door sterke groei…"

Woordvoerder Michiel Ruiventak meldt dat het nieuwe pand op dezelfde plek 'om het oude gebouw is heen gebouwd'. "Vanwege de sterke groei van ons bedrijf hadden we meer werkplekken nodig. In het nieuwe kantoor werken nu circa 120 mensen," aldus de woordvoerder. KBK Bouw heeft inmiddels vestigingen in Amsterdam, Almere, Den Haag, Purmerend en Volendam (hoofdkantoor). In de nieuwbouw is volgens Ruiventak als extra een mooie showroom gekomen, om bezoekers diverse producten te laten aanschouwen en om mensen, die een huis hebben gekocht, nog beter te informeren. Het kantoor is met een grootte van 3500 m2 over twee verdiepingen meer dan verdubbeld. Op de derde verdieping is een 'continu verbeterruimte' (voor studie en bijscholing) gerealiseerd en een dakterras. Ook de rest van het pand is helemaal vernieuwd.

Kracht familiebedrijven
De directeuren Paul en Ron Klouwer spraken over de historie van KBK bouwgroep en over waar zij nu staan. Het afscheid van de oprichters/directeuren Klaas Klouwer en Klaas de Boer kreeg ook de nodige aandacht. Speciaal voor hen is door Rob Cerneüs een beeld ontworpen, dat nu in de ontvangstruimte van het hoofdkantoor staat. Tevens ontvingen zij de eerste uitgave van het jubileumboek. Staatssecretaris Mona Keijzer ging in op de kracht van een familiebedrijf, het duurzame gebouw van KBK Groep en het afscheid van Klouwer en De Boer. De staatssecretaris knipte, samen met Wim Zwarthoed, het lint door. Wim Zwarthoed werkt al ruim 30 jaar bij KBK. Tijdens de verbouwing was hij een zeer betrokken werkvoorbereider. Hij heeft deze prachtige klus niet kunnen afmaken, omdat hij in januari werd getroffen door een hersenbloeding. Gelukkig was hij voldoende hersteld om bij de opening te zijn. De circa 800 bezoekers kregen de gelegenheid door het nieuwe pand te lopen.

Medewerkersfeest
Bij het Open Huis konden de medewerkers hun kantoor laten zien aan hun familie en vrienden. Daarna waren ook andere geïnteresseerden welkom. In totaal kwamen meer dan 1.000 mensen een kijkje nemen. Zaterdagavond was het spectaculaire medewerkersfeest, want, zoals directeur Paul Klouwer zegt: "Waar hard gewerkt wordt, mag ook hard gefeest worden."

Goede doelen
De gasten hebben in totaal meer dan € 13.000 geschonken hebben. Dit bedrag verdeelt KBK Bouw over vijf, door de opdrachtgevers geselecteerde, goede doelen: Stichting CarMar, Hersenstichting, Stichting Silent Work, Sailwise, Only Friends en Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland.

Afbeelding
Afbeelding
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00