Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: aangeleverd)

KBK Bouwgroep klaar voor de toekomst met nieuwbouw hoofdkantoor

Onlangs opende Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer het vernieuwde hoofdkantoor van KBK bouwgroep aan de Morseweg 1 in Volendam. Er werd ook stilgestaan bij het 40-jarig jubileum en de oprichters/directeuren Klaas Klouwer en Klaas de Boer, die afscheid namen.

"Uitbreiding noodzakelijk door sterke groei…"

Woordvoerder Michiel Ruiventak meldt dat het nieuwe pand op dezelfde plek 'om het oude gebouw is heen gebouwd'. "Vanwege de sterke groei van ons bedrijf hadden we meer werkplekken nodig. In het nieuwe kantoor werken nu circa 120 mensen," aldus de woordvoerder. KBK Bouw heeft inmiddels vestigingen in Amsterdam, Almere, Den Haag, Purmerend en Volendam (hoofdkantoor). In de nieuwbouw is volgens Ruiventak als extra een mooie showroom gekomen, om bezoekers diverse producten te laten aanschouwen en om mensen, die een huis hebben gekocht, nog beter te informeren. Het kantoor is met een grootte van 3500 m2 over twee verdiepingen meer dan verdubbeld. Op de derde verdieping is een 'continu verbeterruimte' (voor studie en bijscholing) gerealiseerd en een dakterras. Ook de rest van het pand is helemaal vernieuwd.

Kracht familiebedrijven
De directeuren Paul en Ron Klouwer spraken over de historie van KBK bouwgroep en over waar zij nu staan. Het afscheid van de oprichters/directeuren Klaas Klouwer en Klaas de Boer kreeg ook de nodige aandacht. Speciaal voor hen is door Rob Cerneüs een beeld ontworpen, dat nu in de ontvangstruimte van het hoofdkantoor staat. Tevens ontvingen zij de eerste uitgave van het jubileumboek. Staatssecretaris Mona Keijzer ging in op de kracht van een familiebedrijf, het duurzame gebouw van KBK Groep en het afscheid van Klouwer en De Boer. De staatssecretaris knipte, samen met Wim Zwarthoed, het lint door. Wim Zwarthoed werkt al ruim 30 jaar bij KBK. Tijdens de verbouwing was hij een zeer betrokken werkvoorbereider. Hij heeft deze prachtige klus niet kunnen afmaken, omdat hij in januari werd getroffen door een hersenbloeding. Gelukkig was hij voldoende hersteld om bij de opening te zijn. De circa 800 bezoekers kregen de gelegenheid door het nieuwe pand te lopen.

Medewerkersfeest
Bij het Open Huis konden de medewerkers hun kantoor laten zien aan hun familie en vrienden. Daarna waren ook andere geïnteresseerden welkom. In totaal kwamen meer dan 1.000 mensen een kijkje nemen. Zaterdagavond was het spectaculaire medewerkersfeest, want, zoals directeur Paul Klouwer zegt: "Waar hard gewerkt wordt, mag ook hard gefeest worden."

Goede doelen
De gasten hebben in totaal meer dan € 13.000 geschonken hebben. Dit bedrag verdeelt KBK Bouw over vijf, door de opdrachtgevers geselecteerde, goede doelen: Stichting CarMar, Hersenstichting, Stichting Silent Work, Sailwise, Only Friends en Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland.

Meer berichten