Logo regiozakenwaterland.nl
Zo wordt het nieuwe paradepaardje van Groenhart.
Zo wordt het nieuwe paradepaardje van Groenhart. ((Foto: aangeleverd))

Groenhart opent in zomer van 2020 nieuw hoofdkantoor

Bijna 100 jaar geleden startte Groenhart als ijzerwarenzaak aan de Gedempte Singelgracht, in het hart van de Purmerendse binnenstad. Inmiddels heeft het familiebedrijf 10 vestigingen in Noord-Holland en staat in de zomer van 2020 de verhuizing naar een nieuw hoofdkantoor in Baanstee-Noord te wachten. Het pand wordt anderhalf keer zo groot als de huidige vestiging en krijgt een combinatie van winkel, magazijn en ondersteunende afdelingen.

In de jaren 80 verhuisde Groenhart vanuit het centrum naar het bedrijventerrein De Koog. Begin jaren 90 volgde de verplaatsing naar Baanstee-West. Daar ging het bedrijf verder als groothandel voor de bouw voor de professionele aannemerij. "Nu, 25 jaar later en met meer dan 15.000 artikelen op voorraad, wordt het magazijn te klein en wagen we de oversteek naar Baanstee Noord", vertelt Jurjen Groenhart.

"Daar hebben we straks 1.500 m2 winkelruimte, 1.000 m2 kantoren, 165 m2 werkplaats en 3.500 m2 magazijn. Goede isolatie, stadsverwarming, efficiënte ventilatie, ledverlichting, afvalscheiding en zonnepanelen zorgen ervoor dat het pand energieneutraal is."

Met enige trots meldt Jurjen dat de passie van het familiebedrijf gebaseerd is op het opbouwen van langdurige persoonlijke relaties met klanten en medewerkers. "Als bouwtechnische groothandel ontzorgen wij bedrijven in de bouw met kennis, bestelgemak, kwaliteitsproducten en unieke logistieke dienstverlening", legt hij uit.

Logistieke uitdaging

Vanuit Purmerend bevoorraden 7 bussen en 1 vrachtwagen dagelijks alle vestigingen van Groenhart en leveren zij aan klanten in de regio. Jurjen weet als geen ander dat de gestage groei die het bedrijf doormaakt, behoorlijke logistieke uitdagingen vergt. "Ook daarom zijn we dolblij met de bouw van het nieuwe pand, want dit biedt meer opslagruimte, een gescheiden in- en uitvoer van goederen en kansen om met digitale oplossingen de efficiëntie te verbeteren. Daarmee zijn we optimaal voorbereid op de toekomst."

Regionaal

Ook aantrekkelijk is het potentieel aan goed personeel in de regio. Of mensen nu uit West-Friesland komen, de Zaanstreek of Amsterdam, ze zetten zich volgens Groenhart graag in om er echt een succes van te maken. "Bovendien liggen onze wortels in Purmerend en weten onze klanten ons hier goed te vinden."

Dubbel feest

Het ontwerp is gereed, de vergunningen zijn verleend en in deze maand is de eerste paal in de grond gegaan. Jurjen tot slot: "Als we volgend jaar zomer verhuizen is het dubbel feest, omdat we dan ook ons 100-jarig jubileum vieren. 2020 wordt een bijzonder jaar."

Meer berichten