Logo regiozakenwaterland.nl
Mariska Werring en Jan Bijleveldt overtuigden de groep van het feit dat de wereld van de aardappel boeiender is dan menigeen denkt.
Mariska Werring en Jan Bijleveldt overtuigden de groep van het feit dat de wereld van de aardappel boeiender is dan menigeen denkt. ((Foto: Marco van Ammers))

'Als de aardappel zich maar prettig voelt'

Zo maar een zinnetje uit een boeiende inleiding over de activiteiten van 'dé aardappelspecialist van Nederland, Leo de Kock te Purmerend. Medio oktober bezochten de techniekdocenten Leo de Kock en …. zij vielen van de ene in de andere verbazing. Een aardappel is immers 'slechts' een aardappel. Daar ga je echter heel anders over denken zodra je bij Leo de Kock op bezoek bent geweest. De wereld achter de aardappel is veel boeiender dan je zo op het eerste gezicht denkt.

De 'leergierige leraren' werden ontvangen door sales manager Mariska Werring en algemeen directeur Jan Bijleveldt. In hun boeiende inleiding maakten zij al snel duidelijk dat de eisen van vandaag de dag zijn hoog . Niet alleen als het gaat om smaak en kwaliteit, maar óók op het gebied van de voedselveiligheid. Bij Leo de Kock voldoen alle aardappelen altijd aan de strengste normen.

Leo de Kock begon in 1916 met het verpakken en het verhandelen van verse tafelaardappelen. Als eerste startte Leo de Kock en zijn zonen met het klein verpakken van aardappelen in papieren zakken. Sindsdien heeft het bedrijf steeds de toekomst in het vizier gehouden. Het bedrijf is de concurrentie een stap vóór is als het gaat om innovaties op foliegebied, het volledig geautomatiseerd inpakken en het automatiseren van administratieve werkzaamheden.

Vandaag de dag maakt Leo de Kock onderdeel uit van de Agrico groep. Een krachtige coöperatieve organisatie die wereldwijd aardappelen vermarkt, nieuwe rassen ontwikkelt en innovatieve oplossingen bedenkt. Albert Heijn is de grootste afnemer van Leo de Kock. Daarnaast levert het bedrijf aan de groothandel in biologische aardappelen

MW5

. Jaarlijks gaan er zo'n 30 miljoen verpakte eenheden de deur uit bij deze Purmerender onderneming. De circa 65 medewerkers werken in twee shifts van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat.

Meer berichten