Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: aangeleverd)

Mannen van de gestampte pot

Veel, pak 'm beet 300 van die mannen (en hun partners) waren onlangs bijeen in de bedrijfshal van Huiberts B.V. Katwoude - Aannemings- en Machineverhuur. Ze waren massaal afgekomen op het inmiddels traditionele stamppottenbuffet. Huiberts B.V. geeft er de voorkeur aan om successen te delen. In de 1e plaats met medewerkers, maar ook met collega's, opdrachtgevers, medewerkers van opdrachtgevers, leveranciers en andere relaties. Geen kerstkaarten of goedbedoelde prullaria, maar een razend gezellige avond met een overheerlijk buffet en bijbehorende drankjes. Een netwerkbijeenkomst pur sang.

Huiberts zou Huiberts niet zijn als er niet alleen aandacht is voor allerlei relaties. Ook is er aandacht voor de minderbedeelden in onze samenleving die een beroep moeten doen op de Voedselbank. Kees en Anja Huiberts zijn in alle opzichten maatschappelijk betrokken ondernemers. Zij vroegen de bezoekers van het stamppottenbuffet geld of levensmiddelen te doneren voor de Voedselbank. De opbrengst was dermate groot dat er meer dan een forse bestelauto voor nodig was om de volgende dag alles naar de Voedselbank te brengen.

In een kort welkomstwoord memoreerde Kees Huiberts niet alleen de successen van zijn bedrijf en de investeringen die dit jaar zijn gedaan. Ook stond Kees een ogenblik stil bij het lichamelijk ongemak en de daarmee gepaard gaande spanningen die hem dit jaar overkwamen. Ziekenhuisopname, operatie, chemokuren en alles wat erbij hoort konden evenwel niet verhinderen dat ook bij Huiberts B.V. het werk gewoon door moest gaan. Kees ziek: geen planning, geen acquisitie, geen nieuwe opdrachten, maar wel zo'n 25 medewerkers die aan de slag moeten. The show must ook bij Huiberts go on.

Gelukkig, aldus Kees Huiberts, is er een nauwe band en buitengewoon goede verstandhouding met collega Herman Wouters uit Beemster. Als de nood aan de man is weten zij elkaar te vinden. Wouters bedacht zich geen moment; bedrijfsleider/planner Rolf Veltman werd gevraagd om niet alleen de dagelijkse bedrijfsvoering bij Wouters te verzorgen, maar hetzelfde kunstje ook en tegelijkertijd te doen bij Huiberts B.V. Het was dan ook volkomen terecht dat Kees Huiberts samen met Herman Wouters 'hun' Rolf Veltman extra in het zonnetje zetten. Met een kwinkslag merkte Kees Huiberts op dat veel van zijn klanten er niets van hebben gewerkt dat Kees in het ziekenhuis lag. Domweg omdat Veltman de honneurs waarnam.

De mannen van de gestampte pot lieten zich het buffetgoed smaken en het bleef die avond in Katwoude nog lang onrustig.

Meer berichten