Logo regiozakenwaterland.nl
Beeld van de slaapkamer voor de operatie.
Beeld van de slaapkamer voor de operatie. ((Foto: aangeleverd ))

Bedrijven en organisaties pakken opnieuw maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ondanks dat de vrijwilligers van de Hillsong kerk in het weekend al een opruimactie op touw hadden gezet, kwam de hulp van Erika Hes en Rob de Neve, beiden van de Rabobank, als geroepen voor Roos en Frits. Het stel is sinds 13 jaar woonachtig in de Purmer-Noord en zag vanwege de opeenvolgende problematiek geen licht meer in de duisternis. "We zijn zó blij met deze hulp. Op deze manier kunnen we beginnen aan een nieuw bestaan en dat is zo welkom", verwoordt Roos namens beiden.

Present Purmerend, Waterlandse Uitdaging. Rabobank en De Graaf Recycling schieten stel te hulp

Jaren in de schuldhulpsanering en onder bewindvoering, alsmede het ene gat met het andere dichten, heeft zichtbaar zijn sporen achtergelaten in de benedenwoning. Roos, die wordt begeleid door Route 100 (een kleine hulpverlenersorganisatie in Purmerend): "Op een gegeven moment weet je het gewoon niet meer en stapel je het ene probleem op het ander. Er kwam bij dat we geen afstand mee konden doen van spullen dus werd het één grote kolerezooi in alle kamers."

Schrijnend en triest, in- en intriest! Dat is mijn beeld van wat ik hier voor mijn ogen zie gebeuren. En dan te bedenken dat Roos en Frits lang niet de enigen zijn in dit land. Het land waar stikstof, gasloos wonen, milieu en duurzaamheid de linkse- en rechtse politiek ernstig verdelen, maar waar de toestand van vele duizenden in de problemen geraakte Nederlanders nagenoeg tot de kantlijn is veroordeeld. Natuurlijk zijn dit soort mensen in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de schade die ze dagelijks ondervinden, maar een onsje méér hulp vanuit de politieke hoek zou geen kwaad kunnen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Nu zijn het (opnieuw) Present Purmerend, de Waterlandse Uitdaging, Rabobank en De Graaf Recycling die gezamenlijk hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben genomen, door Roos en Frits te hulp te schieten. Martienke Oosterbaan van Present Purmerend: "We hebben deze hulpvraag via de Waterlandse Uitdaging uitgezet en hierop hebben zowel de Rabobank als De Graaf positief gereageerd. De Rabobank door medewerkers enkele uren te laten opruimen en De Graaf door een grote container neer te zetten."

Erika Hes van de Rabobank: "Normaal gesproken doen we dit soort dingen voor organisaties en instellingen. We kunnen natuurlijk onmogelijk elke met problemen kampende particulier helpen, maar dit geval vonden we zo schrijnend en nodig om hieraan onze medewerking te verlenen."

Ander bed

Op dezelfde dag werd er bij Roos en Frits via bemiddeling van de Linnenbank, een ander bed bezorgd en in elkaar gezet. De grote rotzooi is opgeruimd en nu ze ook nog op een goed bed kunnen slapen, kan de wederopstanding beginnen. "Het kwartje is nu echt wel gevallen, we gaan er keihard tegenaan. We zitten nu alleen nog in de schuldhulpsanering. Het einde is in zicht", verzucht Roos tot slot.

        

Meer berichten