Logo regiozakenwaterland.nl
Uitvaarten zullen voorlopig met beperkingen mogen worden gehouden.
Uitvaarten zullen voorlopig met beperkingen mogen worden gehouden. ((Foto: Dirk Karten))

Begrip voor maatregelen bij uitvaartbranche

REGIO - De uitvaartbranche reageert redelijk gelaten op de naar aanleiding van het coronavirus aangescherpte maatregelen. De uitvaartbedrijven tonen alle begrip maar vinden het vooral sneu voor de nabestaanden.

Gaia is een van de uitvaartverzorgers in deze regio. Eigenares is Katia Mulder. "De maatregelen hebben een enorme impact op onze branche. Het spreekt voor zich dat wij ons allemaal houden aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit het RIVM en de bracheorganisaties. Persoonlijk vind ik het een zware en trieste situatie, die wij als uitvaartondernemers samen moeten opvangen", zegt Katia.

De voor vandaag tot en met 6 april uitgevaardigde maatregelen betekenen dat een uitvaart met maximaal 30 mensen mag worden gehouden. Zij moeten minimaal anderhalve meter van elkaar afstand nemen. Koffiekamers en/of catering zijn uit den boze en livestreams, foto's en ceremonies zal indien gewenst moeten worden uitgesteld naar een later tijdstip, bijvoorbeeld in de vorm van een herdenkingsdienst.

 Sinds dinsdagochtend is er bijgekomen dat in een volgauto maximaal vier in plaats van zeven mensen mogen zitten. 

"Er is al veel verdriet bij degenen die een dierbare hebben verloren en dan gelden ook nog beperkingen. Dat betekent dat nabestaanden niet op de vooraf gewenste manier afscheid kunnen nemen", is een veelgehoorde quote vanuit de branche.

Meer berichten