Logo regiozakenwaterland.nl
Commercieel manager Sander Mook, burgemeester Don Bijl en eigenaar Frits Dix, vlak voor de opening.
Commercieel manager Sander Mook, burgemeester Don Bijl en eigenaar Frits Dix, vlak voor de opening. ((Foto: RodiMedia/NV))

De Markthal Purmerend/club Haciënda officieel geopend!

PURMEREND – Het was een mooi moment voor Purmerend. Eindelijk, na maanden uitstel, opende vandaag de Markthal Purmerend haar deuren. Niet direct als eventementenlocatie, al zijn kleinschalige evenementen nu ook al welkom, maar als tijdelijke tropische club Haciënda. Daar kunnen Purmerenders de hele zomer genieten van een gezellig terras in tropische sferen. 

De oorspronkelijke opening stond gepland op 21 maart, gevolgd door een feestelijke Open dag voor alle Purmerenders. Waar ze konden kennismaken met het prachtige bouwwerk waar velen al tijdens de bouw zo nieuwsgierig naar waren. Maar helaas ging dat alles niet door. Zoals eigenaar Frits Dix het verwoordde in zijn openingstoespraak: ‘’De dag dat we open gingen, moesten we sluiten.”

Het was een flinke domper, maar nu dan, na maanden, kon burgemeester Don Bijl toch dat lintje doorknippen.  “Dit is een bijzonder moment”, zegt Don Bijl daarvoor. “Hoewel niet de grote opening die we in gedachten hadden, Deze locatie doet recht aan de ontwikkeling van onze stad, op de juiste historiserende manier. Purmerend stond lang bekend om de rijtjeshuizen. Maar men zag niet de geschiedenis, de diversiteit, de vele mooie evenementen die hier plaatsvinden. Dat alles vroeg om meer allure. De Markthal geeft dat zeker. Ook de manier waarop het Marktmeestershuisje is verplaatst vond ik prachtig. Niet afbreken wat er is, maar juist behouden en de kwaliteit weten te borgen. Er is ook aan de functionaliteit gedacht, alles voegt perfect samen, waarmee kwaliteit aan de stad is toegevoegd.”

Frits Dix haalde aan dat we als Purmerenders heel veel moois in huis hebben en best wat trotser mogen zijn daarop, en dat ook meer kunnen uitdragen. “Met de Markthal is iets neergezet dat er aan bijdraagt om Purmerend nog meer op de kaart te zetten, en het een nog positievere uitstraling te geven..” Hij sprak tevens de hoop uit dat de evenementen die destijds stonden gepland vanaf nu hun weg terug vinden naar de Markthal. 

Nadat de burgemeester en Dix in de bloemen waren gezet kon dan eindelijk dat lintje worden doorgeknipt. Binnen wachtten hapjes, drankjes en gezellige live muziek. Een uur later was Club Haciënda ook geopend voor heel Purmerend. En het werd, vanzelfsprekend, al snel heel gezellig...

Meer berichten