Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: aangeleverd)

Burgemeester Don Bijl doet appèl aan ondernemers

Beste ondernemer in Purmerend, Ik doe een dringend beroep op u.

In de eerste maanden van de coronacrisis hebben we samen met u veel initiatieven ontplooid om het naleven van de anderhalve meter in de openbare ruimte, de zorg, de horeca, op scholen en in uw onderneming of winkel te kunnen waarborgen. U heeft daar ieder uw eigen invulling aan gegeven. Ik ben u daar dankbaar voor.

Tijdens de prachtige zomermaanden is het naleven van de basisregels verslapt. Dat is heel begrijpelijk, niets menselijks is ons vreemd, maar wel onwenselijk. De afgelopen weken zien we een forse toename van het aantal besmettingen in onze regio. De toename is het grootst in Amsterdam, maar het virus stopt helaas niet bij onze gemeentegrens. De brandhaard is heel dichtbij en dat is zeer zorgelijk.

Samen kunnen we een belangrijke rol spelen in het terugdringen van het virus. Daarmee beschermen we kwetsbaren in onze gemeenten, maar het is ook in het belang van u als ondernemer. Want ik wil – net als u – voorkomen dat er nog strengere maatregelen nodig zijn die meer economische schade veroorzaken in onze stad. Ik doe dan ook een vriendelijk, maar dringend verzoek op u de maatregelen in en rond uw winkels en bedrijfspanden weer terug te brengen op het niveau van afgelopen voorjaar.

Klemmende vraag

En ik vraag u daarnaast met klem de extra maatregelen van het kabinet door te voeren. Dus: laat uw medewerkers thuiswerken, behalve als dat echt onmogelijk is. Zorg weer voor een duidelijk deurbeleid: laat alleen klanten toe als er genoeg ruimte is in uw zaak. Laat geen groepen toe groter dan 4 mensen en binnen niet meer dan 30 mensen in totaal. Heeft u een horecazaak? Dan geldt een sluitingstijd van 22.00 uur. Denk na over speciale winkeltijden voor ouderen en zieken. Tot slot: mensen met een contactberoep moeten vanaf nu hun klanten registeren.

Ik besef dat deze maatregelen zeer ingrijpend zijn en u treffen als ondernemer. Maar u staat er niet alleen voor. Als gemeente zijn we er voor u. Onze BOA’s helpen de maatregelen te handhaven. Maar u kunt ook bij mijn collega’s terecht met vragen of voor advies.

U kunt bellen met het Loket Ondersteuning Ondernemers op telefoonnummer (0299) 452 400 of per e-mail contact opnemen met ondernemersloket@purmerend.nl. Alle maatregelen vindt u op de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl. In de noodverordering van de veiligheidsregio kunt u de regels nog eens nalezen.

Ik besef dat de maatregelen ingrijpend zijn. Maar weet dat u er niet alleen voor staat. Samen staan we voor de opgave om Purmerend gezond en veilig te houden. Gelukkig kan ik vertrouwen op uw fantastische ondernemerszin! Ik reken op u.

Met vriendelijke groet,

Don Bijl

Meer berichten