De Sportmakelaar levert goede zwem- en sportinstructeurs af

Algemeen
Algreet Spiegelaar in de vestiging aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. Hier treft men een uitstekend geoutilleerd centrum.
Algreet Spiegelaar in de vestiging aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. Hier treft men een uitstekend geoutilleerd centrum. (Foto: Han Giskes)

Sinds begin van deze maand is Algreet Spiegelaar haar onderneming De Sportmakelaar Purmerend gestart. Samen met haar dochter Soekarsie en Marion Gevers maakt ze haar droom, het van de grond tillen van een opleidingscentrum voor zwem- en sportinstructeur, waar. De Sportmakelaar leidt niet alleen op, het centrum bemiddelt bovendien bij het zoeken naar een (nieuwe) baan, vervolgopleiding of vrijwilligerswerk. Opleiden en bemiddelen op een en dezelfde plek.

Spiegelaar is van mening dat haar onderneming een gat in de markt opvult. “Als je bedenkt dat in deze Coronaperiode heel veel mensen in de rats zitten, omdat ze hun baan kwijt zijn of raken, denk ik dat we een deel van deze mensen actief kunnen helpen. In ieder geval zij die affiniteit hebben met kinderen en sporten, en dan met zwemmen in het bijzonder. Ik weet vanuit de markt en mijn ervaring dat er in Noord-Holland een chronisch tekort is aan zweminstructeurs. Wij kunnen mensen omscholen en desnoods aan een nieuwe baan helpen. Daarom zou ik tegen hen willen zeggen: meldt je aan”, luidt haar advies.

Alles komt samen

Bij De Sportmakelaar komt alles voor Algreet Spiegelaar samen. De 55-jarige in Purmerend woonachtige onderneemster heeft vanaf haar 16e jaar tal van uitdagingen tot een goed einde weten te brengen en vond het nu de tijd om voor zichzelf te beginnen. “Nu kan het nog, als ik enkele jaren wacht wordt het steeds moeilijker. Als ik iets niet wil is over enkele jaren zeggen: had ik maar. Er komt bij dat ik met De Sportmakelaar alles wat ik de afgelopen tientallen jaren heb gedaan kan combineren. En dat voelt zó goed.”

Een opleiding op het CIOS in Heerenveen, docent op hetzelfde CIOS, het optuigen van schoolzwemmen op de Nederlandse Antillen, vier sport gerelateerde bedrijven runnen op Bonaire, hoofd zwemzaken van een zwembad; Algreet heeft het allemaal gedaan. Op Bonaire kwam dochter Soekarsie ter wereld. Als blank meisje tussen donkere leeftijdsgenoten werd ze ontdekt tijdens een Miss-verkiezing. Op haar 15e vertrok ze naar Amerika en begon daar een modellencarrière. In de daaropvolgende jaren die daarop volgden groeide ‘Soekie’ uit tot een internationaal geroemd fotomodel.

En nu zijn moeder en dochter, samen met Marion Gevers, dus verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij De Sportmakelaar Purmerend. “We specialiseren ons in opleidingen voor sport- en zweminstructeur, verzorgen bedrijfstrainingen en geven zwemlessen in zoutwater. De zwemlessen doen we om een aanstaande instructeurs een gedegen en op de praktijk gerichte stage te bieden. Blij ben ik ook met het feit dat we een dépendance zijn van de ENVOZ, die landelijke- en Europese zwemdiploma’s initieert.”

Meer informatie

De Sportmakelaar Purmerend is gevestigd aan de Van IJsendijkstraat 389. Voor meer informatie is Algreet Spiegelaar telefonisch bereikbaar op 06 42 25 41 30. Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op www.desportmakelaarpurmerend.nl

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00