Groene inrichting toekomstbestendig bedrijventerrein Baanstee Noord

Algemeen
Asfaltwerkzaamheden van Strukton aan de Visserijweg.
Asfaltwerkzaamheden van Strukton aan de Visserijweg. ((Foto: aangeleverd))

Bedrijventerrein Baanstee Noord aan de N244 in Purmerend en op een steenworp afstand van A7, krijgt steeds meer zijn definitieve vorm. De bedrijvigheid groeit. Leveranciers, klanten en chauffeurs van bedrijven als Broekhuis Auto BV, Sligro, Triple Showtechniek en Taxi Ruiter rijden af en aan. Ondertussen werken gemeente en hoogheemraadschap samen aan de aanleg van het toekomstbestendige terrein.

Waterbeheer is een belangrijk onderdeel bij de aanleg van het bedrijventerrein, vertelt Brenda Kinsbergen, projectleider realisatie bij gemeente Purmerend. “Afgelopen jaar hebben we samen met het hoogheemraadschap een robuust watersysteem aangelegd om extra neerslag in de toekomst op te vangen. Grote duikers en stuwen moeten voorkomen dat de sloten straks overlopen en het terrein altijd droge voeten houdt, ook in een veranderend klimaat.”

Een groot deel van het terrein is inmiddels woonrijp gemaakt. Kinsbergen: “Wegen rond de bebouwde kavels hebben hun definitieve bestrating gekregen, geschikt voor zwaar verkeer. Bouwwegen zijn geasfalteerd zodat bedrijven goed bereikbaar zijn. Stoepen, groen en verlichting maken het terrein steeds meer aantrekkelijk en leefbaar. Ook het grondwerk voor de Polderweg is gedaan, de geplande hoofdontsluiting aan de noordwestboog van Baanstee Noord.”

Door verschillende boomsoorten te planten, krijgt Baanstee Noord een groene uitstraling. “De hoofdwegen worden lanen met bomen aan weerszijden, hagen naast de hekken vormen een groene afscheiding tussen de kavels.” Bij de keuze van bomen wordt goed gekeken naar het klimaat en de omstandigheden. “We planten alleen bomen die duurzaam gekweekt zijn, goed bestand zijn tegen extreem weer en passen bij de bodemeigenschappen.”

Al eerder zijn de randen en natuurgebieden in de omgeving aantrekkelijk gemaakt, met veel aandacht voor de flora en fauna. “Er zijn zwaluwmuren, marterhopen en uilenhotels aangebracht als compensatie voor het bouwen in het landschap. Je ziet nu al dat mensen hier graag komen fietsen en wandelen.”

Volgend jaar begint de gemeente Purmerend met de aanleg van ruime, doorgaande fietspaden. “Deze fietspaden vormen straks een belangrijke verbinding tussen Purmerend, Edam, Volendam en Kwadijk.”

Ondanks corona heeft afgelopen jaar een flink aantal bedrijven zich gevestigd op het bedrijventerrein. “Baanstee Noord wordt steeds bedrijviger en aantrekkelijker en daar zijn we heel trots op. Een aantal kavels is nog beschikbaar. “Als de uitgifte van kavels zo blijft doorlopen, kunnen we het gebied steeds verder definitief inrichten tot een prachtig bedrijventerrein. Ruim ontworpen, goed bereikbaar én toekomstbestendig.”

Interesse in een kavel?

Kijk op www.baansteenoord.com voor de actuele kavelkaart. Of neem direct contact op met Sjaak Vaes of Marco Hijstee van het verkoopteam Baanstee Noord via 0299-452429 of per mail naar baansteenoord@purmerend.nl.

Grondwerk van Haarsma.
Afbeelding
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00