Twaalf in relatief korte tijd van nieuwkomer naar blijver

Algemeen
Sven Tishauser in zijn fraaie restaurant.
Sven Tishauser in zijn fraaie restaurant. (Foto: Evert Ruis)

‘Sven Tishauser, eigenaar van restaurant Twaalf, doet het net even anders dan anderen. Bij Twaalf kun je in een fijn bistrosfeertje klassiek eten in een modern jasje.’ Aldus de samenvattende conclusie in een recensie, die onlangs in een regionale krant werd afgedrukt. Die twee zinnen zeggen in feite alles over hoe passievol Tishauser (26) en zijn team het horecavak beleven. En dat is knap, zeker als je weet dat Twaalf vanwege de coronamaatregelen relatief kort en met de nodige hobbels is gestart. Immers, na een grondige verbouwingsperiode moest Sven de deur van Twaalf tot en met 11 juni vorig jaar in het slot houden. Een dag later, hoe symbolisch, op 12 juni 2020 opende restaurant Twaalf in volle glorie.

“Dat was spannend en vooral leuk”, kijkt Sven terug op de eerste dagen, weken en maanden. Na vier prachtige zomermaanden en veel lovende reacties van mensen in en buiten Purmerend was het amper begonnen sprookje van Twaalf voorlopig weer voorbij. De horeca moest dicht en Tishauser en zijn medewerkers moesten voor onbepaalde tijd tot twaalf tellen. Letterlijk stilzitten was er niet bij, want middels take away en bezorgen, een totaal nieuw fenomeen voor Sven en de zijnen, kwam er wel geld in het laatje.

“In de tweede lockdown kwam onze creativiteit wel naar boven kwam drijven. Zo hadden we wekelijks een special, die we deelden op sociale media. Alle producten die we bezorgden of die de mensen kwamen halen, verpakten we mooi. Dat liep eigenlijk best goed. Maar heel eerlijk gezegd was het niet mijn business. Ik wil gasten ontvangen, hen goed eten serveren en in de watten leggen. Bovendien wil je niet dat de mensen bij wie je net een goede naam hebt opgebouwd, je vergeten. Gelukkig is dat allemaal verleden tijd en kunnen we sinds enkele maanden weer doen waar we goed in zijn”, vertelt Sven.

Aanwinst

Sfeervolle ambiance, toegankelijkheid, mooie producten (ook lokaal) en het adres voor een goede kop koffie, een snelle of uitgebreidere lunch en een diner dat klinkt als een klok in allerlei soorten en maten. En dat geserveerd door mensen die snappen hoe het werkt. Met Sven Tishauser als volwaardig meewerkende en altijd goed gehumeurde gastheer. Het zijn de ingrediënten die restaurant Twaalf tot een goed adres en een aanwinst binnen de lokale en regionale horeca maken.

Met wat lef en durf wil ik van Twaalf een nog mooiere hotspot maken

Wie denkt dat daarmee alles is gezegd, heeft het mis. “We zijn nog lang niet klaar met onze plannen en ideeën. Ik wil nog zoveel leuke dingen organiseren. Die liggen nu nog op de plank, maar zullen zeker niet verstoffen doordat ze daar te lang blijven liggen. We gaan de ideeën snel uitwerken en komen zeker in de lucht. De zaak en de indeling leent zich er ook bij uitstek voor”, licht Sven een tipje van de sluier op.

Feestjes en partijen

Dat geldt ook voor speciale gelegenheden zoals feestjes, partijen en andere activiteiten. Middels enkele kleine aanpassingen is het bij Twaalf heel goed mogelijk om een intiem of meer opgetogen feestje te organiseren, zonder dat de andere gasten hier hinder van ondervinden. Tel erbij op Sven, ook vanwege zijn achtergrond, niet bang is om buiten de gebaande paden te lopen. “Ik weet in mijn achterhoofd best wel hoe het moet zijn. Dat is geen grootspraak. Daar is ook een stukje durf en lef bij nodig. En daar loop ik niet voor weg, dat wil ik graag gebruiken om van Twaalf een nog mooiere hotspot te maken.”

Twaalf werkt met regelmatig wisselende kaarten, ook vaak seizoensgebonden. De zaak schenkt daarnaast mooie wijnen en bieren op en buiten de kaart. Een tip: reserveren is aan te bevelen, zeker in het weekend. Reserveren kan via de site, telefoonnummer en op soclale media. Tenslotte nog één passage uit de recensie: ‘Twaalf is een nieuwkomer die nu al een blijver is. En een smaakmaker!’ Moeten we nog meer vertellen?

Restaurant Twaalf

Koemarkt 12 in Purmerend

T 0299-633608

Meer informatie kijk op www.restauranttwaalf.nl

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50